Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Portefeuille-update

  1. Premium

    Modelportefeuilles: dit aandeel deed het in 2023 dubbel zo goed als de markt, maar heeft nog steeds potentieel

    Onze modelportefeuilles hebben de benchmark sinds de start met gemiddeld 11,2% verslagen. We lichten er twee interessante aandelen uit.

    De intrinsieke waarde van een ervan steeg met 32,7% in het afgelopen jaar. Dat is dicht in de buurt van de 35,1% die wij als rendement boekten. En het is nog steeds niet duur.

  2. Premium

    Modelportefeuilles: Disney komt terug, en sterker dan ooit

    Walt Disney zit pas sinds december (weer) in onze internationale modelportefeuille. Het rendement op deze positie is inmiddels ruim 27%.

    We waren op $100,34 uitgestapt en kochten ze terug op $92,64. Nu de aanval van Nelson Peltz afgeslagen is, kan ‘het huis van de muis’ door met de verbouwing.

  3. Premium

    IEX modelportefeuilles bouwen voorsprong op de markt verder uit

    Onze drie modelportefeuilles hebben afgelopen week hun gemiddelde voorsprong op de benchmarks verder vergroot. De gemiddelde outperformance sinds de start is opgelopen naar 11,8%.

    De aandelenbeurzen wisten afgelopen week weer nieuwe koersrecords neer te zetten. Onze portefeuilles deden het ook prima. Sterker nog: ze hebben hun gemiddelde voorsprong op de benchmarks verder vergroot. We lichten drie aandelen uit.

  4. Premium

    Modelportefeuilles: op dit aandeel haalden wij al 114% rendement

    Er sneuvelden opnieuw koersrecords in de afgelopen week. Onze portefeuilles deden het over het algemeen prima.

    Luxegoederenconcerns kenden een moeizame week doordat het Franse Kering een winstwaarschuwing gaf omdat Gucci het moeilijk heeft in China. Is de koersdip van LVMH een koopkans?

  5. Premium

    Eigen AI-chips eerst in de Modelportefeuille Internationaal

    Een van de bedrijven in onze Modelportefeuilles wil niet meer zo afhankelijk zijn van Nvidia, en gaat daarom eigen AI-chips ontwerpen.

    Er worden steeds vaker vergelijkingen gemaakt tussen de internetbubbel van 2000 en de (heb)zucht van beleggers nu naar alles wat ook maar iets met kunstmatige intelligentie maken heeft.

  6. Premium

    Dit aandeel in onze dividendportefeuille scoort +133%

    Afgelopen week bereikten de beurzen nieuwe hoogten dankzij opbeurend nieuws van het rentefront. Onze portefeuilles werden gemiddeld ook meer waard. Dit aandeel springt eruit.

    Het gaat om een aandeel dat al sinds de start van de modelportefeuilles op 1 juli 2022 in onze dividendportefeuille zit.

  7. Premium

    Deze aandelen zorgden afgelopen week voor een verrassing

    Veel beursspektakel was er afgelopen week niet. Maar de kwartaalcijfers zorgden afgelopen week voor enkele flinke uitschieters in onze modelportefeuilles.

    Onze modelportefeuilles kenden - net als de markten - gemiddeld geen spectaculaire week, maar de vierdekwartaalcijfers brachten wel flinke uitschieters.

    Er waren aandelen bij die onder druk stonden, maar ook bedrijven die positief verrasten. Er is één aandeel dat sinds opname in de portefeuille in december een rendement van 20% heeft behaald.

  8. Premium

    Knaus vliegt op omzetcijfers en helpt voorsprong modelportefeuille vergroten

    Wereldwijd werden afgelopen week nieuwe beursrecords gevestigd. Een van de opvallendste stijgers in onze modelportefeuilles was nieuwkomer Knaus Tabbert.

    De koers van de Duitse caravanproducent Knauss vloog op sterke, voorlopige omzetcijfers. Maar er was meer goed nieuws.

  9. Premium

    Modelportefeuilles: Stellantis steelt de show

    De vierdekwartaalcijfers brachten deze week mee- en tegenvallers voor de portefeuilles. Stellantis is met ruime voorsprong onze beste ‘stock pick’ in de Modelportefeuilles.

    In de afgelopen week zette de AEX een nieuw slotrecord neer. Onze modelportefeuilles kenden - net als de markten - gemiddeld een goede week, maar de een deed het beter dan de ander.

  10. Premium

    Modelportefeuilles: Disney maakt het goed

    Onze modelportefeuilles kenden net als de markten een goede week en twee van de drie liepen flink verder uit op hun benchmarks.

  11. Premium

    Solide jaarcijfers van BNP Paribas

    De Franse grootbank werd vorige week net als ING Groep stevig afgeserveerd op de jaarcijfers. En ook hier gaven de op zich goede jaarcijfers daar niet echt aanleiding toe.

    De Franse bankreus BNP Paribas kwam eind vorige week met zijn jaarcijfers en werd net als ING Groep die dag stevig afgeserveerd (-/- 9%). Waar beleggers bij ING struikelden over licht tegenvallende rentebaten, was bij de Franse bank de winsthalvering de boosdoener.

  12. Premium

    Modelportefeuilles: ASML en LVMH schitteren

    Onze modelportefeuilles kenden net als de markten een prima week. Het vierdekwartaalcijferseizoen is in volle gang en de cijfers vallen vaker mee dan tegen, vooral in onze portefeuilles.

  13. Premium

    IEX Modelportefeuilles: cijfercircus weer gestart

    Onze modelportefeuilles kenden, net als de markten, een wat wisselvallige week. Het vierdekwartaalcijferseizoen is losgebarsten en de eerste berichten stemmen hoopvol.

  14. Premium

    IEX Modelportefeuilles: rustige start van 2024

    Wij zijn optimistisch gestemd voor 2024, zeker voor de 26 aandelen in onze portefeuilles.

  15. IEX Modelportefeuilles: +17,6% in 2023

    De drie modelportefeuilles die IEX sinds medio 2022 bijhoudt hebben in het afgelopen beursjaar gemiddeld een rendement van 17,6% opgeleverd.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links