Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Crypto

  1. Crypto-bullmarkt krijgt steeds meer vorm

    Ook in de cryptomarkt is het weer feest. De stijgende trend van bitcoin, ether en ADA is hervat; BNB moet nog een serieuze weerstand overwinnen.

  2. Cryptotechnologie vindt weg naar traditionele beleggingen

    Diverse private equity-partijen zien veel voordelen in tokenisering, maar de technologie staat nog wel in de kinderschoenen.

  3. Premium

    Het jaar van de (pijnlijke) cryptowaarheid

    Zijn bitcoin en andere cryptovaluta meer dan digitale luchtkastelen?

    Na een serie cryptoschandalen – denk aan broker FTX, hedgefonds Three Arrows en crypto-financier Genesis – is die vraag prangender dan ooit.

  4. 8 vragen die u zichzelf moet stellen voordat u in crypto's gaat beleggen

    Kies ik voor een hot of cold wallet? En nog 7 vragen.

  5. Premium

    Is Genesis de volgende dominosteen?

    De angst in de cryptowereld is dat FTX andere bedrijven in zijn val meesleurt. Cryptoleenbedrijf Genesis lijkt op dit moment het grootste gevaar te lopen.

  6. Premium

    Hoe is het mogelijk dat professionele partijen met FTX het schip in zijn gegaan?

    Niet alleen particulieren, maar ook veel professionele investeerders zijn met FTX nat gegaan. Hoe heeft dat kunnen gebeuren?

    En het zijn niet de minste partijen (en ook niet weinig): NEA, IVP, Iconiq Capital, Third Point Ventures, Tiger Global, Altimeter Capital Management, Lux Capital, Mayfield, Insight Partners, Sequoia Capital, SoftBank, Lightspeed Venture Partners, Ribbit Capital, Temasek Holdings, BlackRock en Thoma Bravo. Ook het Ontario Teachers’ Pension Plan is $75 miljoen kwijt - ironisch dat een lerarenpensioenfonds zijn huiswerk niet goed doet.

  7. Premium

    Vertrouwen cryptomarkt krijgt nieuwe dreun

    Weer slecht nieuws voor de cryptomarkt: FTX, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld, is binnen enkele dagen in zulke grote liquiditeitsproblemen gekomen dat het moet worden overgenomen.

    Dit drama is alweer het tweede blauwe oog voor de cryptowereld dit jaar en zijn veel particulieren weer de dupe. Het toont ook aan dat regelgevers en toezichthouders te lang hebben gewacht met het invoeren van meer regels.

  8. Premium

    Bitcoin vlak en Dogecoin door het dak

    Bitcoin doet na de enorme correctie eigenlijk al maanden vrij weinig. De hele cryptowereld lijkt in winterslaap - behalve Dogecoin, natuurlijk weer door Elon Musk....

  9. Bitcoin lijkt wel een stablecoin

    Lijkt de munt dan toch waardevast te worden of is dit slechts de stilte voor de storm?

  10. Fraudezaken blijven cryptomarkt beheersen

    Ook bij de grootste twee cryptovaluta - bitcoin en ether - ontbreekt momenteel alle kracht om een serieus herstel in te zetten.

  11. Vlakke bitcoin en valse hoop bij ripple

    De laatste weken is er veel rumoer in de valutamarkten. De sterke dollar bepaalt al enige tijd het sentiment en deze week ging het Britse pond zowel ten opzichte van de dollar als de euro door de knieeën. Het koersverloop van de digitale valuta's oogt tegenover dit geweld ineens vrij saai.

  12. Hard fork Cardano lijkt koers niet te gaan helpen

    De cryptowereld is amper klaar met de succesvolle overgang van ethereum naar het energievriendelijke Proof of Stake-protocol (PoS) of het is alweer tijd voor een nieuwe hard fork-upgrade. In het cardano-netwerk deze keer.

  13. The Merge zet koers ether verder onder druk

    De koers van ether stoot het hoofd tegen de oude steun, en of die van bitcoin het houdt is nog maar zeer de vraag.

  14. Premium

    Cryptowereld houdt adem in voor The Merge

    Naar verwachting vindt de release donderdag plaats. Wat gaat er precies gebeuren en wat kan het gaan betekenen?

    ‘The Merge’ klinkt als de titel van een nieuwe blockbuster, maar het is de naam van de langverwachte upgrade van het ethereumnetwerk. Voor de cryptowereld is het nog spannender dan een film. Op 15 september in de vroege ochtend is het zover: dan staat de release gepland.

    Er zitten voordelen aan de merge, maar ook de nodige technische risico's.

  15. Vangnet bitcoin valt weg en topformatie bij FTX

    De koers van bitcoin staat de laatste dagen weer flink onder druk. De grootste cryptomunt nadert hiermee de koersbodems van het begin van deze zomer.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links