Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Column

  1. ECB gaat voor de Fed en Powell jokt een beetje

    Een unicum: de ECB zou de rente wel eens eerder kunnen verlagen dan de Fed. En Jerome Powell noemde de inflatieontwikkeling grofweg in lijn met onze verwachtingen. Dat klopt niet, aldus Edin Mujagic.

  2. Must read: U zoekt Europese dividendtoppers?

    Plus: Omgekeerde rentecurve is ditmaal geen probleem, goud vooral leuk als sieraad, koop datacenters, twee kansrijke contraire beleggingsfondsen, en veel meer.

  3. Goud is vooral leuk als sieraad

    Adam Grossman begrijpt de krachten die de goudprijs tegenwoordig opdrijven. Maar omdat goud geen duidelijke intrinsieke waarde heeft, dus onduidelijk is wat de goudprijs in de toekomst doet, is het voor de financiële blogger niet iets om in de portefeuille te hebben.

  4. This time is wel different

    Obligatiebelegger Gerard Moerman van Aegon AM legt uit waarom een omgekeerde rentecurve ditmaal niet de voorbode is van een recessie.

  5. Roaring 20's herhaalt zich

    Consumenten geven geld uit als water, het regent beursrecords, de economie doet het verrassend goed. Ben Carlson ziet grote gelijkenissen met de roaring 20's van honderd jaar geleden.

  6. "Impactbeleggers staan aan de goede kant van de geschiedenis"

    Hadewych Kuiper, directeur beleggingen bij Triodos IM, is niet onder de indruk van alle berichten dat duurzaam beleggen het beste heeft gehad. "Zo ziet tegenwerking van vooruitgang eruit."

  7. Groene kantoorverbouwing levert grof geld op

    De portemonnee trekken voor het verduurzamen van kantoorpanden is volgens Fidelity International zeer lucratief. In de grote Europese steden zijn rendementen tot 18% per jaar mogelijk.

  8. Goed spreiden is vooral simpel spreiden

    Morningstar heeft verschillende spreidingoplossingen onderzocht. Belangrijkste conclusie: eenvoudige strategieën werken net zo goed als ingewikkelde. Belangrijk verhaal.

  9. Goede of toch wat minder goede vrijdag?

    Beleggers moeten er rekening mee houden dat de Fed en de ECB de rente niet zo snel en hard zullen verlagen als eerder gedacht, aldus Edin Mujagic. Dat zorgt voor een hoop onzekerheid. Of de Amerikaanse inflatiecijfers van vanmiddag moeten fors lager zijn.

  10. De succesvolle terugkeer van de 60/40-portefeuille

    Ewout van Schaick heeft samen met de rest van het multi-asset-oplossingen-team van Goldman Sachs AM grote verwachtingen van portefeuilles die bestaan uit 60% aandelen en 40% obligaties. Zowel voor aandelen als obligaties zijn de vooruitzichten zonnig. Mochten markten desondanks corrigeren, dan biedt de 60/40-portefeuille de spreidingsvoordelen om de klap te verzachten.

  11. UBS AM positiever gestemd over Chinese aandelen

    Chinese aandelen noteren ongeveer 40 procent lager dan de piek van drie jaar geleden, maar sinds februari zijn ze aan het stijgen. Volgens Bin Shi, hoofd Chinese aandelen bij UBS AM, kan dit het begin van een herstel zijn.

  12. Waardering hoogdividendaandelen naar nieuw dieptepunt

    De waarderingen voor Amerikaanse hoogdividendaandelen zijn geleidelijk afgegleden naar een nieuw dieptepunt. De koers-winstverhouding van hoogdividendaandelen ligt volgens Capital Group inmiddels bijna 26 procent lager dan de S&P 500 Index, terwijl het verschil de afgelopen 45 jaar gemiddeld slechts 12,9 procent bedroeg.

  13. Cash is meer king dan ooit

    In Europa kan een belegger dit jaar met een mix van cash en kortlopende leningen bruto tussen de 3% en 4% verdienen. Waarom dan nog risico's nemen met obligaties en aandelen, zo vraagt Alain Richier van Ostrum Asset Management zich af.

  14. “AI is fundamenteel voor onze business"

    CEO George Gatch van JP Morgan Asset Management, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, laat de bitcoinhype vooralsnog aan zich voorbijgaan. Meer aandacht heeft hij voor de implementatie van AI, het verder aanjagen van actieve ETF’s en nog meer rijke particulieren toegang bieden tot private markten.

  15. Donkere wolken pakken zich samen boven private equity

    De private-equitymarkt heeft twee grote problemen. De bedrijven waarin wordt geïnvesteerd hebben te maken met een tegenvallende omzetgroei en lage marges. De gestegen rente hakt er ondertussen extra hard in omdat PE-firma's werken met veel en vooral kortlopende schulden.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links