Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs vandaag

  1. Premium

    Stijgende rente is slecht nieuws voor beleggers

    De Amerikaanse tienjaarsrente nadert inmiddels alweer de 4,5% zonder dat dit de bullmarkt in de wielen rijdt. Blijft dat wel zo?

    De financiële markten anticiperen al langere tijd op renteverlagingen door de centrale banken - ideale brandstof voor gestaag stijgende koersen wereldwijd. Het omgekeerde gaat echter evenzeer op.

  2. Paniekbarometer slaat licht uit

    Op Europese beurzen haperen enkele uptrends, zij het zonder veel technische schade. De Europese paniekbarometer loopt op, maar geeft nog geen alarmfase aan

  3. Slotcall: een goed begin is het halve werk maar het echte werk moet nog komen

    De AEX sluit 0,5% hoger en we doen een rondje langs de velden bij Shell, Ahold Delhaize, Fastned, Signify, Philips, DSM-Firmenich, Alfen, OCI, BAM, Heijmans, Fugro en UMG.

  4. Premium

    Olieprijs kan snel naar de $100

    Oplopende geopolitieke spanningen in combinatie met een krap aanbod drijven de olieprijs weer richting de $100 per vat.

  5. Zien we de eerste scheurtjes in de chippers op Wall Street?

    Bij de chippers op Wall Street zien we kleine barstjes in de uptrends. De technische schade is vooralsnog beperkt, maar we zijn wel zeer alert.

  6. Slotcall: AEX gaat kopje onder, maar het had véél erger gekund

    AEX sluit 0,4% lager en boekt ook een weekverlies. Shell verrast, nieuwe scène in Philips-soap en bij Amerikaanse banen was goed nieuws ditmaal écht goed nieuws.

  7. Wall Street op zoek naar tussentijdse winstnemingen

    Wall Street heeft haar oude barrières overtuigend gebroken. Maar ook hier zien we, net als in Europa, geen echte correcties of pullbacks. Of toch wel?

  8. Slotcall: BAM, AMG en Just Eat Takeaway stelen show op slappe beursdag

    AEX (+0,01%), BAM, ASML, AMG, Fugro, ABN AMRO, Arcadis, Just eat Takeaway, IMCD, AIR-France-KLM, IEX, Carrefour, Amazon, Tesla, Apple, rentes, goud, euro, bitcoin, en meer.

  9. IEX Sentimentspeiling: IEX-lezers outperformen beursexperts

    NN Group en ASML zijn voor de zesde maand op rij de toppers, zo blijkt uit de nieuwste meting van het Nationaal Beleggerssentiment door IEX.

  10. Aandelenmarkt zuigt vers geld naar zich toe

    De sterke technische conditie van de Nederlandse beurs wordt begeleid door de instroom van vers kapitaal.

    Hoewel de AEX de laatste dagen wat volatiel en grillig oogt, is de uptrend intact. Daarbij valt op dat er nog steeds nieuw kapitaal de aandelenmarkt instroomt.

  11. Slotcall: Nieuw record AEX, uitschieter UMG en het zit de ECB ook eens mee

    Waarom de wereld er in Frankfurt anders uit ziet dan in Washington en de onstuitbare opmars van goud (en zilver)

  12. Premium

    Renteverschillen tussen de eurozone en de VS zullen oplopen

    De financiële markten blijven in de ban van het rentebeleid van de centrale banken. Het meest recente renteplaatje oogt complex en is relevant voor elke belegger.

    De hoogte van de rente is een belangrijke bepaler voor de waardering van aandelen. Het zal beleggers niet zijn ontgaan dat het rentebeleid van de centrale banken - en dan vooral dat van de Fed en ECB - veel aandacht krijgt van de financiële markten.

    Dit jaar staat vooral in het teken van een reeks renteverlagingen door de leidende centrale banken, terwijl beleggers in Europese aandelen vooral ook hopen dat de economie van de eurozone een herstelfase in zal gaan.

  13. De gasprijs zit een een dal

    De gasprijzen hebben afgelopen maanden een flinke schuiver gemaakt. Technisch wordt het negatieve sentiment bevestigd door neerwaartse trends op de gasmarkt.

  14. Slotcall: daar gaat de winst, maar gelukkig beperken chippers de schade

    De AEX weet de openingswinst niet vast te houden, maar dankzij Besi, ASMI, Shell en ING blijft de schade beperkt. Alfen en bitcoin gaan door het putje.

  15. Premium

    Staan Europese aandelen aan de vooravond van een inhaalslag?

    Ondanks de recente koersrally zijn Europese aandelen nog altijd ondergewaardeerd ten opzichte van aandelen op Wall Street. Is de tijd rijp voor een inhaalslag? Hedge funds geven misschien het antwoord.

    Aandelen op Wall Street worden structureel hoger gewaardeerd dan Europese aandelen. De zogeheten 'Wall Street premie' is uiterst hardnekkig en kent tal van oorzaken.

    Is de tijd rijp voor een inhaalslag? Om een indicatie te krijgen, kunnen we kijken naar het gedrag van hedge funds.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links