Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Artikelen

  1. Premium

    Oplopende VIX uitstekend nieuws voor Flow Traders

    De VIX komt uit zijn winterslaap en hoewel dat voor de Q1-resultaten net te laat komt, biedt dit wel perspectief op betere tijden voor de liquidity provider.

    Flow Traders komt op donderdag 25 april met een trading update over het eerste kwartaal naar buiten. Of 2024 een topjaar zal worden, valt op voorhand niet te stellen. De resultaten van Flow Traders zijn sterk afhankelijk van zowel de handelsvolumes (waarbij het concern als liquidity provider optreedt) als de volatiliteit, doorgaans uitgedrukt in de VIX.

    Idealiter zit er flink wat stress in de financiële markten waardoor beleggers veel handelen en de spread (het verschil tussen bied- en laatprijs) oploopt. En hoewel de VIX nog bij lange na geen echte stressuitslagen laat zien, komt de 'angstgraadmeter' recent wel degelijk tot leven.

  2. AEX opent lager en Peter Wennink neemt afscheid met negatieve verrassing

    We staan uiteraard stil bij ASML. En verder Just Eat Takeaway, TomTom, CM.com, cijferbonanza VS en EU-inflatie.

  3. Paniekbarometer springt op Alert-fase I

    Hoewel de technische schade op aandelenmarkten beperkt is, slaat de Europese paniekbarometer uit naar de hoogste stand in 6 maanden. Deze geeft nu Alert-fase I aan.

  4. Slotcall: AEX kansloos onderuit en alle ogen gericht op ASML

    De AEX sluit 1,1% lager en we doen een rondje langs de velden bij ASML, ArcelorMittal, Aperam, Alfen, Just Eat Takeaway, B&S Group, Fastned, ING, KPN, en TomTom.

  5. Premium

    Ingaan of niet op het bod op de Rabobank Certificaten?

    De Rabobank wil voor €1 miljard Rabobank Certificaten inkopen. Een mooi bod, of toont de bank zich toch wat zuinig?

    De Rabobank wil circa 13% van de uitstaande Rabobank Certificaten, ISIN-code XS1002121454, inkopen ten bate van "het managen van de eigen kapitaalstructuur". Financieel voor de Rabobank geen enkel probleem: vorig jaar werd een recordwinst behaald van €4,4 miljard.

  6. Premium

    Kwartaal van plussen en minnen voor ambitieus Fastned

    Weinig grote verrassingen van Fastned in het eerste kwartaal. De groei was opnieuw indrukwekkend, maar de uitrol van nieuwe laadstations loopt wel wat meer vertraging op dit jaar.

    Fastned kwam vanochtend met de trading update over het eerste kwartaal van 2024. Zoals we inmiddels van de uitbater van snellaadstations voor EV’s gewend zijn, bevat het rapport weer indrukwekkende groeipercentages.

  7. Premium

    B&S presteert beter dan verwacht

    De nu pas gepubliceerde jaarcijfers van groothandel B&S zijn beter dan verwacht. Pluspunt daarbij is dat de schuld verder omlaag is gebracht. Dat was nodig ook.

    Lang verwacht en uiteindelijk beter dan voorzien, dat geldt kort samengevat voor de jaarcijfers van B&S over 2023. Onvoldoende capaciteit bij de nieuwe accountant KPMG werd eerder als argument aangevoerd voor de late publicatie.

  8. Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland

    Just Eat Takeaway.com heeft de keuze gemaakt om alle activiteiten in Nieuw-Zeeland in de komende weken stop te zetten.

  9. Premium

    Moeten banken meer eigen vermogen aanhouden?

    UBS moet van de Zwitserse overheid veel meer eigen vermogen aanhouden en dat heeft gevolgen voor het dividendbeleid en de inkoop van eigen aandelen. Hoe zit dat met de Nederlandse grootbanken?

    UBS is de enig overgebleven grootbank van Zwitserland. De vraag is of deze stap van de Zwitserse overheid gevolgd zal worden door soortgelijke eisen voor eurozonebanken.

  10. Must read: Koopkrachtherstel helpt Nederlandse economie vooruit

    Plus: impact aanval Iran beperkt, sterke cijfers uit China, wisselende meningen over goud, huizenprijzen bijna terug op recordstand, en veel meer.

  11. Premium

    Modelportefeuilles: dit aandeel deed het in 2023 dubbel zo goed als de markt, maar heeft nog steeds potentieel

    Onze modelportefeuilles hebben de benchmark sinds de start met gemiddeld 11,2% verslagen. We lichten er twee interessante aandelen uit.

    De intrinsieke waarde van een ervan steeg met 32,7% in het afgelopen jaar. Dat is dicht in de buurt van de 35,1% die wij als rendement boekten. En het is nog steeds niet duur.

  12. Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen

    De Consumentenbond heeft Albert Heijn gedagvaard vanwege jarenlange fouten op kassabonnen. De bond eist dat de supermarktketen inzage geeft in interne onderzoeken over kassabonfouten en consumenten compenseert voor de geleden schade.

  13. AEX gaat lagere opening tegemoet en paniekbarometer loopt op

    Fastned en B&S groeien, lange rente in de VS vliegt, paniekbarometer slaat uit en Azië en Wall Street kleurden rood.

  14. ASML oogt wispelturig

    ASML ligt er op langere termijn zeer sterk bij. Maar op korte termijn lekt er juist kapitaal uit het aandeel weg. Wellicht dat een pullback naar €777 nieuwe kansen biedt.

  15. Slotcall: AEX is weer terug bij af en het mysterie van Alfen

    De AEX sluit 0,1% hoger en we doen een rondje langs de velden bij ASML, Adyen, Heijmans, Just Eat Takeaway, Signify, NX Filtration, Vastned, Tesla, Nedap, Kendrion en TomTom.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links