Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: AEX blijft zwak

Met de daling van gisteren is de AEX onder de steunlijn gezakt, die getrokken kan worden onder de voorgaande bodems op 282 en 292. Hiermee verlaat de index een periode die getypeerd kan worden als consolidatiefase.

Naar boven toe gaat de zone, die vrijdag is aangemerkt als richtpunt binnen de daling, nu waarschijnlijk als weerstand fungeren. Dit was de zone tussen 304 en 307 en gisteren bleek dat deze zone moeilijk is voor de bulls.

Voor vandaag is het eerste richtpunt waarschijnlijk weer de zone 296, waarna een hertest van de zone 304 tot 307 niet wordt uitgesloten. Zolang de index niet boven deze zone weet te sluiten, blijft de blik onveranderd gericht op lagere niveaus.

Fugro: 40,15 euro
Wordt de langere termijn grafiek van Fugro bekeken, dan valt duidelijk te zien dat sinds halverwege 2001 de koers van Fugro gevangen zit in een neerwaartse trend. Ondanks dat de koers inmiddels al bijna is gehalveerd, lijkt het einde van de daling nog niet in zicht. Met het zakken onder de vorige bodem rond 43 euro is een belangrijke steunzone gebroken en is verdere neerwaartse ruimte ontstaan.

Het technische beeld van Fugro laat zich vergelijken met het gisteren besproken beeld van ASMI (zie: AEX kopje onder. De verdere neerwaartse ruimte kan in eerste instantie worden bepaald op de zone rond 33 euro. Dit niveau is gebaseerd op de onderkant van de neerwaartse trend en valt samen met een aantal oude toppen in de grafiek, waarvan nu mag worden verwacht dat deze als steun gaan fungeren.

Na de neerwaartse uitbraak van de steunzone rond 43 euro, heeft de koers nog geen ‘pullback’ naar dit niveau laten zien. De mogelijkheid bestaat dus dat de koers in de komende dagen nog éénmaal oploopt naar de zone 43,50 tot 44 euro. Als dit inderdaad gebeurt, dan is dat een uitstekend verkoopmoment.


Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Gökhan Erem & Geert Jan Nikken zijn technische analisten bij Fortis Bank Investment Banking. Zij schrijven hun columns op persoonlijke titel. Fortis Bank, Erem en Nikken handelen en beleggen in verschillende financiële producten. Posities kunnen elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op erem.nikken@iex.nl.

Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert-Jan Nikken is senior technisch analist. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel en hij belegt niet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Geert-Jan Nikken

Geert-Jan Nikken is dé technisch analist van IEX.nl. Gevraagd en ongevraagd levert hij zijn commentaar bij koersontwikkelingen aan de hand van grafieken. Nikken begon als trainee bij ABN Amro. Samen met zijn collega Gökhan Erem, met wie hij jaren een onafscheidelijk duo vormde, maakte hij de overstap naar Generale Bank om...

Meer over Geert-Jan Nikken

Recente artikelen van Geert-Jan Nikken

  1. apr '07 TA: Adieu 168
  2. mrt '07 TA: Kou in de lucht 280
  3. mrt '07 TA: Verrassing 271

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links