Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Doe eens aflossen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 maart 2013 13:02
    Ok maar wat gaat er gebeuren als iemand onder water staat en geen geld heeft voor bijbetaling? Wordt die uit zijn huis gezet en blijft achter met een restschuld?
    Van een kale kip kan je nog steeds niet plukken. We hebben gezien wat er in amerika is gebeurt met de foreclosures, huizen die voor een paar dollar weggingen. Dat is vet verlies voor een bank en heeft geleid tot de huidige crisis.
    Ik snap een ding en dat is dat de banken dat ook snappen.
    En als mensen toch lekker in de slappe was zitten dan mogen ze best wel extra aflossen.
  2. Bolleke1 17 maart 2013 17:00
    Ik mis eigenlijk het feit dat banken veel geld hebben verdiend aan deze hypotheken. Ze hadden hiervoor een reserve aan moeten leggen voor slechte hypotheken. De bank heeft de waarde van het huis geschat en hiervoor geld geleend. Het risico ligt volgens mij dan wel bij de bank die dit verkeerd heeft ingeschat en mee heeft geholpen om deze bubbel te creëren door te veel tophypotheken te verkopen.
  3. Jean 18 maart 2013 10:29
    quote:

    Bolleke1 schreef op 17 maart 2013 17:00:

    Ik mis eigenlijk het feit dat banken veel geld hebben verdiend aan deze hypotheken. Ze hadden hiervoor een reserve aan moeten leggen voor slechte hypotheken. De bank heeft de waarde van het huis geschat en hiervoor geld geleend. Het risico ligt volgens mij dan wel bij de bank die dit verkeerd heeft ingeschat en mee heeft geholpen om deze bubbel te creëren door te veel tophypotheken te verkopen.
    Dat een bank verdiend aan welke hypotheek dan ook, dat is logisch. Daarvoor is het een bank. Die bank doet niets anders dan een lening verstrekken aan de koper met uiteraard zoveel mogelijk zekerheden als onderpand. De koper besluit een huis te kopen, niet de bank. Als het huis in waarde daalt en de koper kan het niet meer betalen dan had deze wellicht een goedkoper huis moeten kopen of helemaal geen huis.

    Dat banken te hoge rentes rekenen voor hypotheken daar erger ik me aan maar dat de bank verantwoordelijk is voor de keuze van een koper daar ben ik het niet mee eens.
  4. kirean 18 maart 2013 10:56
    Om te voorkomen dat mijn huis "onderwater" zou komen leek het mij een mooi idee om van een aflossingsvrije hypotheek een spaarhypotheek te maken. Dat levert een hogere opbrengst op dan vroegtijdige aflossingen tenslotte. Doordat ik intussen met pensioen ben gegaan is mijn inkomen lager dan bij het afsluiten van de oorspronkelijke hypotheek. De bank wil mij die spaarhypotheek wel geven, maar alleen als ik eerst een aflossing doe van het doelkapitaal. Zo kan je je zekerheden wel erg opvijzelen.
  5. forum rang 4 vreemdvermogen 18 maart 2013 22:03
    Als er een instelling die profiteert van de huidige crisis dan is het wel de hypotheekverstrekker. Zelf nog geen 0,5 % betalen voor een hypotheek en 4% doorberekenen( 700% winst ping kassa) Hoe makkelijk kan je je geld verdienen.Ik denk dat de banken geen belang hebben om de mensen onder druk te zetten, zolang ze deze woekerhypotheken (wel moeten) betalen.
    Reeele rente betekent ook meer mogelijkheden om af te lossen.
25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links