Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Puinhoop op de huizenmarkt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

55 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. mok 9 maart 2013 11:09
    quote:

    Mugje schreef op 8 maart 2013 13:18:

    Ja, maar die incompetentie bestaat al jaren !!! Bij invoering van de vernieuwde Inkomstenbelasting rond de eeuwwisseling had de hypotheekrente-aftrek al ingedamd moeten worden.
    Complimenten voor je zienswijze. Je zou het incompetentie kunnen noemen, ik denk dat dit mede veroorzaakt wordt doordat politici kijken naar de wens van het volk. Wanneer rond de eeuwwisseling een partij had geroepen dat hypotheekrenteafrek beperkt moest worden, dan was deze bij verkiezingen genadeloos afgestraft. We zitten nu in een tijdsperiode dat de publieke opinie opeens begrip heeft voor deze maatregel, en dan wordt deze ook genomen. Hoe schadelijk het nu ook is.
  2. [verwijderd] 9 maart 2013 11:10
    Ik zeg BOTTOMUP en TOPDOWN Denhaag. Ik wordt maf van dat gestoorde gedrag. Als Pim Fortuin niet was omgelegd door die gestoorde gek was alles allang herformt. Daar stond HIJ voor. Die rente afschaffen op termijn van 35 jaar en maximaal 700.000 aftrekken als schuld. Jaarlijks met 20.000 zakken en ietwat rommelen met het huurwaardeforfait en het probleem lost zich zelf op. Natuurlijk zijn getallen maar idee getallen. Ik zeg hou het simpel en in ca. 2038 is de aftrek van de baan, dat natuurlijk als de wereld niet in oorlog is met elkaar voor die tijd. Dat is namelijk nog steeds waar we af koersen. Het geld is namelijk op omdat DenHaag ondanks de hoge baten van gas uit Groningen en we de mazzel hebben om Duitsers als buur te hebben welke een enorme economische ontwikkeling meebrengen nog steeds niets hebben veranderd. Ik geef die Blok maar een MANTELKADO, incompetente drol.
  3. [verwijderd] 9 maart 2013 13:11
    quote:

    john55 schreef op 9 maart 2013 10:51:

    De zeepbel loopt leeg hoe dan ook.
    Wat de overheid doet doet er niet toe.
    De markt op slot komt alleen omdat verkopers nog onvoldoende kunnen accepteren dat de prijs lager is.

    De markt zit met name op slot omdat veel verkopers niet in prijs kunnen zakken omdat dat niet mag van de bank. En als ze wel kunnen/mogen zakken dan eindigen ze met een levenslange schuld van tienduizenden euros waar ze nooit en te nimmer vanaf komen.

    Want banken, verzekeraars, complete landen daarvan worden (miljarden) schulden met een pennenstreek kwijtgescholden maar Jan met de Pet hoeft daar niet om te komen.

  4. [verwijderd] 9 maart 2013 15:06
    Het regent en het is koud buiten wat een huis kost op dat momment zal me een zorg zijn,geld zat en zo zijn er velen je gaat het toch ook niet op de bank zetten voor nog geen 1.8% en 1.2% vb 3% inflatie de ellende is dat ik geen kinderen heb om het nou allemaal aan een goed doel te geven gaat me ...
  5. Jos Koets 9 maart 2013 15:51
    quote:

    basset schreef op 9 maart 2013 00:11:

    Volgens mij ben ik helemaal de pineut, want ik ben schijnbaar heel naïef niet bezig geweest met al deze nieuwe regels. Nu is mij 15 jaar terug een Waerdye polis verkocht, welke redelijk gecompenseerd wordt, maar waar ik van schrik, is dat ik een Box III polis heb, met een vrijstelling die ik ook bij een goede beurs niet ga halen. Echter kan ik er nu een KEW van maken, maar ook weer niet, omdat mijn polis op 40 jaar is gezet (Waarschijnlijk omdat de tussenpersoon toen vond dat hij daar meer aan betaalde en wij in principe lagere maandlasten zouden hebben)

    Daar ga je 15 jaar later en 20000 regelwijzigingen dan dus behoorlijk mee het schip in denk ik. Want ik kan er niet zomaar een KEW van maken, omdat die maar 30 jaar mag lopen en ik dus om het doel te halen, de premie dus meer dan moet verdubbelen en ook dat besluit moet ik dus voor 1 april nemen. Mes op de keel dus.

    Ik heb het gevoel dat ik aan alle kanten gepakt wordt, terwijl het duidelijk een gevalletje eigen schuld dikke bult is schijnbaar.

    Onbegrijpelijk en volgens mij is er geen juiste keuze te maken hierin.
    Bel mij van de week even dan kijken we naar de mogelijkheden.

    Gr. Jos
    010-4747647
  6. boyca 9 maart 2013 17:44
    quote:

    andre68 schreef op 8 maart 2013 15:42:

    Wat ook zou helpen is dat de NMA eens wat beter toezag op de absurd hoge opslag op hypotheekrente in NL.Het NL-banken-kartel onder aanvoering van de rabo-bank.
    De hoogste rente in NL van alle omringende landen.
    Het "HRA-voordeel" verdwijnt zo goed als 100% in de zakken van die tering-banken terwijl de nadelen, een stagnerende woningmarkt en een opgeblazen huizenprijs voor de hele maatschappij ellende oplevert.

    Waarom worden de banken zó ontzien in deze kwestie?
    Overheid nationaliseert ABNAMRO en SNS met belastinggeld (lees Uw en mijn geld).
    Hierdoor loopt de staatsschuld op met 3,6 miljard (SNS) + 16,8 miljard (ABN) waardoor we niet meer aan europeese eis van 3% kunnen voldoen, gevolg hiervan zal zijn dat er nog verder bezuinigd zal moeten worden. Koopkracht vermindering, werkloosheid plus allerlei andere maatregelen lees “uitkleden burgers.
    Ing krijgt 10 miljard aan staatssteun. ( van U en mij).
    Tevens worden al deze banken ook nog eens min of meer ondersteunt door de ECB deze leent namelijk tegen een rente van 0,75% geld aan hun uit.
    In de ons omringende landen,Belgié, Frankrijk en Duitsland ligt de hypotheek rente voor een 10 jaar’s lening zo tussen de 2,5 en 3,25% terwijl de 10 jaar’s rente hier hoger (4,4% tot 5,5%) ligt als voor de kredit crisis.

    Het wordt wat mij betreft dan ook eens tijd dat de overheid hier eens iets aan gaat doen.
    Hypotheek rente naar max. 3% voor max. 30 jr. verplichte aflossing naar 2%, hypotheekrente aftrek afbouwen in 10 jr.
    Starterslening van b.v. 50.000 euro via staatsbank (ABN/SNS) tegen b.v. 1,5% plus verplichte aflossing in 10 jr. (bij starters geen rente aftrek meer).

    Woningmarkt zal hierdoor weer opengebroken worden, bouwers plus aanverwante bedrijven kunnen weer aan de slag, hierdoor minder werkloosheid, dus minder uitkeringen. Een aantal van deze maatregelen zullen van Europa niet mogen, maar af en toe een beetje burgerlijke ongehoorzaamheid kan geen kwaad.

  7. bub 9 maart 2013 23:57
    In Nederland zullen huizen niet duurzaam veel goedkoper worden, omdat het aanbod al lang kunstmatig beperkt werd in volume en kwaliteit. De prijzen liepen vooral op door een mismatch tussen vraag en aanbod . De rol van hypotheekrenteaftrek is daarbij niet doorslaggevend, hooguit een van de elementen. Overheden beperkten grondaanbod en deden alleen zaken met projectontwikkelaars. De erg lompe acties van de huidige regering hebben de crisis veroorzaakt die voorkomen had kunnen worden. Het zij zo.
    Als burger is een conclusie duidelijk: richt je leven zo in dat je minimaal gebruik maakt van overheidsregelingen. Dat voorkomt veel ellende.
  8. gerrit 69 10 maart 2013 00:13
    quote:

    DdR ^^ schreef op 9 maart 2013 18:38:

    Pas zodra de hypotheek renteaftrek volledig is afgeschaft en de huizenprijzen op een iets realistischer niveau zijn beland ga ik me weer eens oriënteren op de huizenmarkt. tot die tijd blijf ik wel in mijn mini appartementje van 25m2 zitten :o(
    Hypotheekrente-aftrek in een klap afschaffen en daar tegenover de hypotheekrente fors verlagen in de richting van het Duitse rentetarief zou inderdaad een goede oplossing zijn.
    Het schokeffect zou in eerste instantie op korte termijn een flinke trilling veroorzaken, maar iedere woningbezitter weet gelijk waar hij/zij de komende jaren aan toe is
    Speciaal voor starters een extra korting geven op de hypotheekrente voor de eerst komende 5 tot 10 jaar.
    Men kan dan ook gewoon die hele domme regeling van het huurwaardeforfait compleet schrappen voor alle woningbezitters.
    Weg met al die overbodige bureaucratische spelregels, waardoor de algemene burger door de bomen het bos niet meer ziet.
    De woningmarkt is veel te ingewikkeld geworden met als belangrijkste oorzaak de hypotheekrente-aftrek.
    Verder hebben onze pensioenfondsen de middelen om de huizenmarkt extra te stimuleren door de hypotheekmarkt te betreden

    Gerrit
  9. [verwijderd] 10 maart 2013 07:03
    quote:

    Jean schreef op 8 maart 2013 13:32:

    [...]

    Vergelijk ook eens de belastinginkomsten voor de staat met 15 jaar geleden. Neem ook het aantal huizenbezitters en inwoners mee en je krijgt een heel ander plaatje.


    De 2de schijf is in de afgelopen 13 jaar van 31 procent naar 41 procent gegaan. De aftrekposten die ooit allemaal waren zijn geschrapt en de ziektekostenverzekering is verdrievoudigd. Ik red m'n kont wel. Maar vele Nederlanders zullen getwijfeld het veel slechter hebben dan voorheen. Behalve diegenen die natuurlijk er zwart bijklussen.
  10. eigenwijs 10 maart 2013 09:52
    quote:

    koetjeboe schreef op 8 maart 2013 12:53:

    Iedereen krijg een koekje van eigen deeg.
    Een krot moest toen nog 2 ton opbrengen,terwijl het misschien 50.000 waard was.Naar beneden die hap,zodat we weer normale prijzen krijgen.
    Heb het in een ander draadje al eens gevraagd>

    wat is een normale prijs voor een huis tov. andere artikelen... ????
  11. frank2you 11 maart 2013 09:54
    Misschien is er een betere oplossing "

    Verkoop al je bezittingen en ga emigreren. Hang de sleutel van je onderwaterhuis aan de deur en laat de banken het lekker zelf oplossen. Ben benieuwd wat er dan zou gaan gebeuren. Ach...in Spanje zijn er talrijke van deze voorbeelden met vakantiehuizen die (vooral door engelsen) 100% gefinancieerd zijn.
  12. [verwijderd] 11 maart 2013 10:21
    quote:

    john55 schreef op 9 maart 2013 10:51:

    De zeepbel loopt leeg hoe dan ook.
    Wat de overheid doet doet er niet toe.
    De markt op slot komt alleen omdat verkopers nog onvoldoende kunnen accepteren dat de prijs lager is.

    Er is momenteel wel degelijk een soort capitulatiefase gaande op de woningmarkt. Mensen hebben heel lang vastgehouden aan hun prijs, maar de laatste maanden gaan er flinke klappen van de vraagprijs af.

    Dat die zeepbel leeg moet ben ik het ook wel mee eens, maar de invloed van de overheid in deze is wel degelijk belangrijk.
    Je kunt een gebouw slopen door er een atoombom onder te leggen waardoor de stukken alle kanten op vliegen. Je kunt een gebouw ook gecontroleerd laten instorten. Helaas heeft de overheid gekozen voor het eerste scenario.
  13. [verwijderd] 21 maart 2013 15:27
    Het hele verhaal over dat huizenprijzen te hoog zijn is wel leuk, maar uiteindelijk is op dit moment de groep die te duur een huis hebben gekocht groter, dan de groep die lachen dat ze een enorme winst hebben kunnen maken.

    Er zijn2 groepen: de groep die te duur hun huis hebben gekocht en de groep die enorme winsten hebben gemaakt doordat ze die huizen zo duur hebben kunnen verkopen.

    Helaas pakt de overheid die eerste groep die al gepakt zijn, door die te hoge huizenprijzen.

    Krijg ik vandaag een mail van de Rabobank (vandaag!!!) met informatie over het nieuwe woonakkoord, en daar staat dan onderin dit (Om het wazige verhaal nog waziger te maken):

    Wanneer gaat het akkoord in?
    Het is nog niet duidelijk wanneer het akkoord ingaat. De maatregelen uit het akkoord moeten eerst worden uitgewerkt in wet- en regelgeving. Pas daarna weten we wat het precies betekent voor het verstrekken van hypotheken en ons hypotheekadvies.
55 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links