Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Monopoly geld

Gisteren stond EUR/USD nog ergens in de 1,34'ers te pruttelen en nu... in de 1,31'ers. Ongehoord. Als TomTom- en Imtech-volger denkt u wellicht waar gaat dit over, maar voor valuta-begrippen zijn dit bewegingen van - jawel - TomTom- en Imtech-achtige proporties.

Net zoals aandelen vandaag per strekkende meter de deur uitgaan ten faveure van obligaties - en wellicht goud en zilver - zo verliezen nu ook eindelijk weer eens dollar ten opzichte van de Japanse yen en de euro ten opzichte van Britse pond en Zwitserse franc terrein.

Wat ben ik blij dat ik geen fondsmanager van een wereldwijd beleggend fonds in wat voor assets dan ook ben, want met zulke bewegingen wordt beleggen een loterij. Je hebt een visie (of hedge!) op valuta nodig en oh wee, als die verkeerd is. Kan je duur komen te staan.

EUR/USD:

USD/JPY:

EUR/GBP:

EUR/CHF:


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 08:05 BeursVandaag: Rustdag zonder rust 1
 2. 25 nov Unilever en een lijntje 1
 3. 25 nov De laatste, allerlaatste shorters in Tesla

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. EUR/CHF 1,0827 08:38
  +0,0005
  +0,05%
 2. EUR/GBP 0,8915 08:37
  +0,0011
  +0,12%
 3. EUR/USD 1,1937 08:38
  +0,0021
  +0,18%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare