Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hola, daar gaat de vola

Wat?! -9,58%?! Ik weet niet wat ik zie, de AEX volatilteit implodeert tot 11,40 nogwat, terwijl de index zelf bij de koffieautomaat staat te kletsen en te lummelen. Ik sta paf, is er iemand die dit kan verklaren?

Update 11:55 uur: Hebt u hier iets aan?


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX Volatility Index

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Rosser
0
MarkyMark
0
Ik weet niet eens hoe en door wie;) de vola wordt berekend. Als het op basis is van een gemiddelde van x dagen dan kan het zijn dat de "fiscal cliff" volatiliteit er sinds vandaag uit is. Betere verklaring weet ik nu ook niet.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 19 mei Vooruitblik: Nog maar een keer +... 10
  2. 17 mei Liveblog: Top in de AEX? 2
  3. 17 mei BeursVandaag: Toestanden 8

Gesponsorde links