Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overnamekandidaten 2013 (Deel 1)

In de laatste maand van het jaar is er een eindeloze hoeveelheid lijstjes die u als belegger over u heen krijgt. Iedereen die iets over de beurs te melden heeft moet zijn toppers, floppers en voorspellingen voor 2013 kwijt. Een van de meer interessante lijstjes zijn die met overnamekandidaten. Daar doe ik dan ook graag aan mee.

USG People
USG People blijft een aantrekkelijke overnamekandidaat. De uitzendorganisatie is afgelopen jaren een flink deel van zijn beurswaarde kwijtgeraakt. In 2010 noteerde het aandeel nog rond de vijftien euro, inmiddels koerst USG al tijden vlak boven de vijf.

Eind oktober 2011 maakte USG People een nieuwe strategy bekend. Dit leek in de ogen van velen vooral op het oppoetsen van de zaak en het opdelen in hapklare brokken voor het vereenvoudigen van een eventuele overname.

Mogelijke kopers zijn grotere uitzendorganisaties Manpower en Adecco. Ook Randstad zou een bod kunnen doen. Randstad heeft immers voorafgaand aan de overname van Vedior zeer serieus naar USG People gekeken. USG is bij menig analist daarom terecht standaard op het lijstje overnamekandidaten. Ongetwijfeld ook weer voor 2013.

Galapagos
Het aandeel(tje) Galapagos heeft er een mooi jaar op zitten. Wie de grafiek bekijkt ziet een rechte lijn omhoog van tien euro tot de huidige zestien euro. Het startschot voor de stijging werd eind 2011 gegeven, door een positief resultaat in een fase II studie naar Reuma.

De onderneming is operationeel en netto winstgevend en handhaaft alle verwachtingen voor het komende jaar. Galapagos staar er dus goed voor en lijkt een van de weinige biotechbedrijven die ook daadwerkelijk de finishlijn gaat halen. Sinds de overnamegesprekken tussen Johnson & Johnson en Crucell bekend werden, wordt gespeculeerd dat ook Galapagos zou kunnen worden ingelijfd door het Amerikaanse bedrijf.

Na een overname van Crucell zou J&J namelijk een belang krijgen in Galapagos van ongeveer 9%. Naast Johson & Johson zijn er genoeg andere grote biotechbedrijven of misschien een kleiner farmabedrijf, die geïnteresseerd zouden kunnen zijn. Galapagos blijft ook in 2013 een ideale overnamekandiaat.

Concreet:

  • Short Amazon stop op 265 en koersdoel 220;
  • Long Wessanen stop op 2,25 en koersdoel 3;
  • Long SBM Offshore stop ophogen tot 8,75;
  • Long PostNL stop op 2,50 euro en koersdoel 3;
  • Long KPN stop ophogen tot  4,50 euro;
  • Short Air France – KLM stop op 7,50  en koersdoel 5.
  • Intel, Alcatel en Imtech op de watchlist.
  • USG People en Galapagos op de lijst overnamekandidaten.

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in SBM Offshore, PostNL,  KPN, Nokia en Air France - KLM. De schrijver heeft mogelijk ook andere posities waar niet over geschreven wordt. Schrijver heeft geen positie in USG People en Galapagos.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links