Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Contra-indicator

Vandaag sluiten de beurzen in New York eerder in verband met Black Friday, het begin van het koopseizoen voor de feestmaand december. Ik denk daarom dat veel beleggers hun kruit droog houden. Ik ben in ieder geval wel zo’n belegger en ga zonder drastische strategiewijzigingen richting de Dag van de Belegger in de RAI vandaag.

Spreek me gerust aan voor een vraag of om me te bedanken voor mijn waarde als contra-indicator. Wie mij als contra-indicator gebruikt had gisteren namelijk een mooie dag. Het grootste verlies was voor KPN en de dikste koerswinst kwam voor rekening van Air France-KLM.

KPN

Terwijl de adviesverlagingen om onze oren blijven regenen, lijkt het alsof KPN een bodempje heeft gevonden op de 4 euro. Ik zeg bewust ‘pje’ omdat het nog erg pril is allemaal. Ik houd het aandeel echter nauwlettend in de gaten. Want is de enorme daling niet gewoon een stunt van oom Carlos Slim geweest? Je wordt niet zomaar de rijkste man ter wereld, zonder hier en daar wat handige trucjes uit te halen.  Ik ben long zolang de 4 euro stand houdt.

Imtech


Klik op de grafiek voor een grote versie

Imtech werd eerder deze week enorm afgestraft, maar wist gisteren weer een flink deel van het verlies goed te maken. Dat heeft technisch een sterk signaal afgegeven. Ik zet het aandeel op mijn watchlist.

Air France - KLM
Ik hanteer mijn negatieve visie op Air France – KLM. De trend blijft negatief zolang de koers onder de 7,50 euro blijft. Het omkeerpatroon staat bovendien nog steeds als een huis.

Concreet:

  • Long Google stop op 650 en koersdoel 750 aanhouden.
  • Long Yahoo stop op 18 en koersdoel 20 aanhouden;
  • Long Nokia met stop op 2 en koersdoel 3 aanhouden;
  • Long PostNL met strakke stop op 2,25 euro. Koersdoel: 2,60 euro.
  • Long Apple met stop op 500 en koersdoel 640.
  • Short Air France – KLM met stop op 7,50 en koersdoel 5.
  • Imtech op de watchlist.

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in de AEX-index, Google, Yahoo, PostNL, Apple, KPN, Nokia, BinckBank en Air France - KLM. De schrijver heeft mogelijk ook andere posities waar niet over geschreven wordt.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Fox 42 23 november 2012 13:28
    Ik hoor helemaal niets meer over Vopak..... Wat is je mening na je uitspraak eind augustus: "Vopak: Met in het achterhoofd een aankomende correctie zoek ik de beste shortkandidaten. Vopak is er naast TomTom één van. De trend is negatief en het momentum neemt af. De daling is op vol volume ingezet. 44 euro komt denk ik snel in beeld".
  2. [verwijderd] 23 november 2012 17:46
    quote:

    HopiePlaka schreef op 23 november 2012 14:07:

    Selwyn, sowieso bedankt voor je column van dinsdag. Doordat je daar ook al zei dat KPN een aandeel was om in de gaten te houden, haalde ik een turbo long en knalde het aandeel die dag ruim 7% omhoog, einde dag verkocht, mooie winst.
    Jij hebt dit aan jezelf te danken en niemand minder. Sterker nog, je hebt het advies niet eens opgevolgd.

    Het advies was enkel "in de gaten houden!". Jij hebt vervolgens gekocht en winst gemaakt. Het is niet meer dan logisch dat men afgestrafte fondsen in de gaten houdt.
  3. [verwijderd] 23 november 2012 17:50
    quote:

    Overname kwestie van tijd schreef op 23 november 2012 12:54:

    Mompelt iets over een verkeerde grafief bij Imtech..
    "Imtech werd eerder deze week enorm afgestraft" wordt er verteld, met een mooie grafiek van POSTNL erbij. (????)

    Je vergist je wel vaak met grafieken Selwyn. Wanneer je een stukje schrijft, waarom lees je het dan niet een paar keer over voordat je het de wijde wereld in schiet?
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links