Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beurs Vandaag: Herstel?

Update 22:10 uur: Superslot

De S&P 500 en de Nasdaq Composite gaan op de hoogste stand van vandaag de dag uit. Misschien een gunstig voorteken voor morgen. De AEX future (FTI) sluit op +1,72%, maar die mag u niet helemaal één op één op de AEX leggen. Trek er ongeveer eentiende vanaf. Oh ja, EUR/USD staat weer boven 1,28.

Hier de toppers en floppers op Wall Street. Die nummer twee uit de Top 10 kennen we goed :-)


Update 18:15: Apple's Sam Sung :-)

Check die naam, dit is ongeveer het meest bizarre vistekaartje denkbaar. Waar anders dan op Business Insider.


Update 17:45 uur: Slot

De sint is weer in het land en hopla, gelijk krijgen we mooie koersen in onze schoen. Nu doorpakken morgen, want de AEX heeft dit jaar wel eens hoger gestaan dan die 324,74 van nu. Geen agendapunten op Wall Street vananvond. Als er nog wat gebeurt, leest u dat hier.


Update 17:20 uur: iRally

Even een huishoudelijke mededeling: Apple staat as we speak +4,99% hoger in New York


Update 17:15 uur: Home sweet home

Zeg het maar, is de Amerikaanse huizenmarkt echt door het diepe, diepe dal?

Update 16:45 uur: Nee hé, weer de Baltic Dry Index

Terwijl hier in de polder het huis te klein is door die Fugro-zeperd, is het meest opvallende nieuws vandaag dat de Deense reder AP Möller-Maersk de rederij voor gezien houdt. Het bedrijf verwacht geen droog brood meer te verdienen met containerschepen en zoekt zijn heil in olie- en gaslogistiek.

Dat aan containervaart niet veel te verdienen valt, maakt de Baltic Dry Index duidelijk die ruwe, kale vrachtprijzen weer geeft. Ja maar, dat komt door de slechte conjunctuur, piept u misschien. Als de economie aantrekt, exploderen die vrachtprijzen en dan knalt die Baltic Dry Index weer uit de grafiek.

Vergeet het maar. Begin dit jaar soebatte ik al met diverse Baltic Dry Index-fans hier op IEX. Het grote probleem is dat deze jaren de Chinezen een slordige 1400 (!) capesizes in de vaart brengen, ofwel containerschepen van minimaal 300 meter lengte. Iets wat die fans ook over het hoofd zagen.

De wereldeconomie moet echt uit haar panty knappen om zo de wereldhandelsvoot van voldoende vracht én winstmarges te voorzien. Iets waar AP Möller-Maersk blijkbaar geen fiducie in heeft. Helaas, zo gaat ook een beetje Hollands Glorie verloren. In 2005 kocht het bedrijf ons oude P&O Nedlloyd.


Update 16:15 uur: Houwwe zo die gaat!

Hehe, daar heb je IEX Beurs Vandaag ook nog een keer met een blogje dat Wall Street en Europa lekker draaien. Klopt. Door schade en schande wijs geworden is het raadzaam altijd het eerste halfuurtje in New York af te wachten, vóór verstrekkende conclusies te trekken.

Ik doe een stevige round-up. Allereerst het bekende blokje en dat ziet er prima uit:

Niet in de lijst, maar oliebenchmarks WTI en Brent doen ook dik +2%. Lijkt me normaal gezien de stijgende aandelenincides. Het is niet zo dat het Israëlisch-Palestijnse conflict de prijzen doet exploderen. Wellicht valt de daling van de Bund future nog het meest tegen, of is dat soms té 2012?

Kijk mee, u ziet dat de EU tienjaars rentes min of meer keurig hand in hand lopen. Alsof er geen AA(A) en junk-landen zijn! Als er niet die enorme spreads waren, zouden we bijna nog geloven dat alles weer normaal is in Europa :-)

De opvallendste fondsen heb ik om 10:15 uur al genoemd, maar er komen nog een paar kleintjes bij. Om te beginnen: w.i.e. heeft net Unit4 een optater verkocht? Arm, arm Grontmij... maar laat het een troost zijn dat dit fonds per dag enorm kan schommelen. Zolang er geen slot is, is er hoop.


Update 15:30 uur: Goldman Sachs versus Goldman-ex

De instorting van Fugro - krabbelt wel iets terug, op -15,84% - is een smetje op het blazoen van Goldman Sachs, dat het fonds op 31 oktober op de conviction buy list had gezet met een koersdoel van 75 euro!

Tegelijkertijd feliciteerde collega Arend Jan Kamp vanochtend onderaan dit blog hedge fund AQR Capital Management met een flinke shortpositie in Fugro. Toch eens even op Wikipedia kijken wie dat zijn:

"AQR Capital Management is an investment management firm founded in 1998 by former Goldman Sachs portfolio manager Clifford S. Asness along with partners David Kabiller, John Liew and Robert Krail (all also from Goldman)."

Kennelijk weten ex-Goldmanners beter dan de rest van de wereld hoe serieus je die kooplijst moet nemen.... (Pieter Kort)


Update 13:30 uur: Let op DSM, Unibail en Brunel

Het meest opmerkelijk vind ik dat er dit najaar amper bestuursleden - de bekende insiders - van onze AEX- en AMX-fondsen hebben bijgekocht. Verkopen wél, zoals vandaag zo pijnlijk uit Fugro blijkt: zie de grafiek in het blogje van 09:15 uur. Uiteraard houdt de AFM die transacties allemaal bij.

Misschien ligt het aan mij, maar ik vind die databases niet handig en overzichtelijk. Er mee stoeien is al helemaal lastig. Ene Trivano.com houdt het wél goed bij: met een tabel en grafiek per fonds. Kijk, dat schept voor een vlugvlugvlugger als ik orde in de chaos. Ik heb daarom voor u álle hoofdfondsen uitgespit.

Bijna alle dan, want van Aperam, ArcelorMittal en Royal Dutch Shell bijvoorbeeld kom ik geen insider trades tegen. Ik weet niet waarom. Hieronder vindt u de fondsen met de meest opmerkelijke transacties van de laatste tijd. Bij DSM, Unibail-Rodamco en Brunel gaat het om serieurs geld.

Nogmaals, bij geen enkel fonds buitelen de kopers over elkaar heen.


Update 12:30 uur: Zeg es EU... (deel 536)

Kijk nou... Iets in mij zegt dat er deze week géén akkoord wordt gesloten over dat EU-budget voor de komende zeven (!) jaar. Kijk maar wat deze Londense handelaar zegt:


Update 12:15: Verder alles wat ter tafel komt...

Behalve Fugro en ING is er weinig nieuws (nou ja, alsof dat nog niet genoeg is...) , maar op Twitter kom ik een paar aardige dingen tegen. Om te beginnen zet onze nieuwe minfin Jeroen Dijsselbloem zijn hakken in het Griekse zand, volgens deze Italiaanse handelaar:

"Hier pak aan, alsjeblieft maak ons los!" Ja, intussen krijgt Dijsselbloem geld toe op onze staatsleningen:

Oh ja, Fugro...

Rabobank meent de huizenprijzen van volgend jaar al te weten:

Willem Middelkoop belooft morgen in zijn IEX webinar over zijn Commodity Disovery Fund met hele interessante informatie te komen

Intussen is het goed om te weten dat in ons land de handen uit de mouwen worden gestoken en de beuk er in gaat om ons landje er financieel-economisch weer snel bovenop te helpen. Zelfs in Nijmegen :-)


Update 12:00 uur: Fugro onderzoekt beursbodem

Wel ironisch dat het specialisme van Fugro bodemonderzoek is. Hopelijk rapporteren de ingenieurs snel of de koersbodem van vandaag stevig genoeg is om op verder te kunnen bouwen. Voorlopig houdt de markt hardnekkig vol dat het Fugro van vandaag eenvijfde minder waard is dan dat van vorige week vrijdag.

Hoezeer de markt dit weekend werd verrast zie je niet alleen aan de koers, maar kijk ook maar eens naar dit lijstje adviezen en de bijbehorende koersdoelen. (En wij moeten zelf niet ook niet al te veel zeggen, want in de Best of NL-portefeuille van de redactie namen we ook een plukje op.)

Dat meest recente advies van Theodoor Gilissen werd zojuist gegeven. Kennelijk vindt analist Jos Versteeg de bodem begaanbaar genoeg. Volgens de bijgestelde verwachte winst per aandeel ligt de kw 2012 van Fugro bij de huidige koers rond 10. Da's in ieder geval minder dan de ruim 13 van vorige week. Maar ja, die bodem hè... die kan zomaar van karrrton blijken. (Pieter Kort)


Update 10:30 uur: Geen dividend ING

Eén heel klein regeltje in de Dow Jones newsfeed:

ING: Not in Interest of Shareholders To Start Paying Dividend Now


Update 10:15 uur: Rondje langs de velden

Allesbehalve overtuigend beursherstel op dit moment, toch? Een laf halfje nu voor de AEX op het bord. Er zijn weer de gebruikelijke lage omzetten (behalve Fugro... ) en sommige fondsen vliegen heen en weer van mooie stijging tot forse dalingen (Imtech om er eentje te noemen...).

Als ik door de markt heen kijk, zie ik ook weinig bullishe signalen. De volatilteit daalt wel behoorlijk gezien de matte indexstijging. Bund future, EUR/USD en voor mijn part goud beloven echter geen sprankelende aandelenkoersen. Olie is apart verhaal met de spanning in het Midden-Oosten.

OK, wat valt op aan onze hoofdfondsen?

 • Fugro dus... Wat een dreun. Het gaat lang duren voordat het bedrijf het vertrouwen van beleggers volledig terugwint, vrees ik. Zie verder het blogje hieronder voor meer informatie
 • Imtech begon in de plus, maar staat nu zwaar in de min door dat short-verhaal in FD?
 • De financials presteren nog het beste, ondanks die downgrade van S&P vrijdag. Neemt ING de boel op sleeptouw en dan met name SNS Reaal, voor wie beleggers hopen dat er ook een oplossing komt...? Koffiedik kijken
 • BAM en Air France-KLM zijn dit najaar zo'n beetje dé hefboomproducten op de AEX - en dan vooral long
 • KPN en SBM Offshore, de keuzen van de laatste handelsweek, begonnen mooi maar zakken toch wel weg
 • Uitzenders en vastgoed presteren ook behoorlijk, maar om daar nou conclusies aan te verbinden?
 • Opvallend dat ook Aperam en ArcelorMittal lekker stijgen, ondanks dat ex-dividend. Dat is trouwens een handicap van -0,0575% op indexbasis

Update 09:15 uur: Oh Fugro!

Oooh, Fugro opent dramatisch... Zelden vertoond. Er staat nu echt -19,07% op het bord. Met een indexgewicht van vrijdag nog 1,37% van het fonds (dat is nu wel minder) is er gelukkig weinig impact op de AEX.

Het klopt inderdaad. Pijnlijk, toch maar eens wat beter die insider-trades bijhouden...

SNS Securities is door met een commentaar - "Strange developments at Fugro" - en tast eigenlijk in het duister over én de cijfers én de perikelen bij de bedrijfstop:

"We understand the profit warning except for the Subsea part and have a possible explanation for the departure of CEO Steenbakker. Whether we retain our positive stance depends on the explanations during the conference call of 11h CET."

Update 9:35 uur: KBC Securities krabt zich ook achter de oren:

Update 10:35 uur: ABN Amro over Fugro:

"Apart from the fact that very few investors towards the end of the year will want to take any risks and buy companies that have issued warnings, of shown a weak performance otherwise, Fugro is pretty bad in almost every aspect."

"The timing for the sale of seismic is not bad but the areas where they want to reinvest in are struggling with overcapacity so aren’t they going to be stuck with a billion on the balance sheet hardly yielding anything? I quite like the new CEO, but that is not going to help either today."


Update 08:45 uur: Rustig

Goed nieuws voor ING lijkt me dat meer tijd van Brussel krijgt en bizar nieuws dat Nout Wellink sinds een maand toezichthouder is op de... Bank of China?! Ja, dat is de Chinese centrale bank. Verder is het vooralsnog rustig en de futures hebben sinds de opening niet veel gedaan.

Ah, Dow Jones heeft de ING-agenda:

 • ING: Extended time, increased flexibility to complete divestments
 • ING: WestlandUtrecht to be Merged with Nationale-Nederlanden Banking
 • ING: State Capital to be Repaid in 4 Equal Tranches
 • ING: More Than 50% Insurance/IM Europe Has to be Divested by End 2015
 • ING: First tranche of EUR1.125B to be Repaid on Nov. 26
 • ING to Pay 2nd State Aid Tranche in November 2013
 • ING to Pay Third Tranche in March 2014 and Final Tranche in May 2015

Update 08:05 uur: IEX Voorbeurs

Inderdaad, Imtech, TomTom, SNS Reaal, Fugro, AMG, ASMI, BAM, CSM en PostNL. Het FD heeft goed opgelet door dit weekend de nieuwe AFM-lijst met de grootste actuele short-posities in Nederlandse fondsen nog eens door te nemen. Imtech komt eruit met de grootste short-positie.

Fugro staat ook op de lijst, want AQR Capital Management zit short. Dat fonds kan vandaag vast haar lol op, want ik vrees voor die winstwaarschuwing en het opstappen van de CEO vrijdag nabeurs bij Fugro. AamigoO en Value8 cijferen vandaag en Aperam en ArcelorMittal gaan 0,19 dollar ex-interimdividend.

Deze week staat vooral in het teken van de politiek: de EU moet een nieuwe, meerjarige begroting maken, de VS moet een oplossing voor de fiscal cliff vinden, de Grieken hebben extra geld nodig en Israël en de Palestijnen bestoken elkaar nog altijd met raketten. Voor de beurs is vrijdag belangrijk, Black Friday.

Kom op AEX
Deze dag na Thanksgiving - donderdag zijn de Amerikaanse beurzen dicht - is nationale shopdag in de VS én de make-or-break dag van de retailers. Uiteraard zeggen succes en omzet van de grootgrutters op Black Friday iets over of de Amerikaanse consument de nabije toekomst weer een beetje ziet zitten.

Hopelijk ziet de AEX het ook weer een beetje zonnig in. Het zou fijn zijn als de index met de staart tussen de benen en op hoge omzet weer die handelszone 223-338 op zoekt, want dat was een stevige mispeer eind vorige week. Ja, de AEX moet echt kracht laten zien, anders kan het lastig worden.

Genoeg, gauw naar de koersen!

 • Ja, de futures openen eindelijk weer eens in het groen, maar het mag best harder gaan om alle vlekjes ovetuigend weg te poetsen. De Bund future bevestigt de stijging
 • In Azië gebeurt amper wat, maar Japan blijft omhoog speren op hoop op een regeringswissel
 • EUR/USD is weer wat aangetrokken en staat nu in de eerste helft van de 1,27'ers
 • Goud en zilver en en oliebenchmarks WTI en Brent lopen ook aardig op

Futures om 08:05 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Dit is game, set & match to the max, maar hoe zou dit grafiekje er over tien jaar uit zien?

Lukas Daalders Best of the Web

Iedere dag leuk en leerzaam om doorheen te scrollen: de dagelijkse verzameling links van IEX-columnist en Robeco-fondsmanager Lukas Daalder.

Macro-agenda

 • 09:30 Nedeland: obligatieveilingen
 • 15:00 Frankrijk: obligatieveilingen
 • 16:00 VS: verkoop nieuwe huizen oktober (consensus: 4,70 miljoen)
 • 16:00 VS: NAHB Housing Market Index november (consensus: 41,0)

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 14:35 Jobless claims onder miljoen
 2. 12:45 De AEX, Shell, Aegon en het dividend
 3. 10:45 Schiphol. De foto. Omdat het moet. 1

Gerelateerd

beursblog

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Advanced Metallurgical Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Aperam

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Apple

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ASM International

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Bever Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Brunel International

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Corbion

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Fugro

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

MOREFIELD GROUP

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Oranjewoud

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

TomTom

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Value8

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Van Lanschot Kempen NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
11 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 19 november 2012 22:30
  Kijk zelf trein, laatste kolom
  www.iex.nl/Koersen/Aandelen.aspx

  Van mij had het wel wat hoger gemogen. Eén onverwachte kink in de kabel bij bijvoorbeeld dat fiscal cliff gedoe en we staan zo weer lager.

  Lach er zeker om, maar vergeef me mn typo's: ik tik alles in enorme haast en ik heb geen eindredactie achter me

  Groet
  Arend Jan
 2. trein1989 19 november 2012 23:06
  quote:

  Redactie IEX.nl schreef op 19 november 2012 22:30:


  Kijk zelf trein, laatste kolom
  www.iex.nl/Koersen/Aandelen.aspx

  Van mij had het wel wat hoger gemogen. Eén onverwachte kink in de kabel bij bijvoorbeeld dat fiscal cliff gedoe en we staan zo weer lager.

  Lach er zeker om, maar vergeef me mn typo's: ik tik alles in enorme haast en ik heb geen eindredactie achter me

  Groet
  Arend Jan  je doet je best AJK met deze geweldige column hulde
  typefouten maak ik zelf ook ik denk bijna iedereen wel eens
  lees ik altijd overheen ik vind IEX Beurs Vandaag altijd interessant

  Eén onverwachte kink dat is ook waar Fiscal Cliff eurocrisis midden-oosten overal risico,s
 3. trein1989 19 november 2012 23:29
  slaap lekker Arend Jan Kamp ik ben weer morgen aanwezig om jou column te lezen

  deze analist twijfelt over de stijging
  Hoewel de Amerikaanse aandelenmarkten maandag met winst sloten, is het de vraag of deze trend zich de rest van de week voortzet. Tim Leach, chief investment officer bij U.S. Bank Wealth Management, waarschuwt dat de verkorte week vanwege de viering van Thanksgiving op donderdag waarschijnlijk een lager handelsvolume met zich meebrengt en dat het optimisme van maandag niet indicatief hoeft te zijn voor de komende tijd.
 4. Dhrbelegger 19 november 2012 23:43
  quote:

  vinno777 schreef op 19 november 2012 22:26:


  Hallo Arend Jan,

  Waarom staat AMD niet op de 9e plaats met een stijging van 4.92% in je top 10 toppers? Je haalt toch niet de verkeerde data van IEX, waar +3.23% vermeld staat?

  ;-)
  www.forexpros.com/equities/adv-micro-...


  Goed aandeel wat er technisch goed bij ligt.. Heb het ook opgepikt
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: beursblog

Gerelateerde instrumenten

 1. Advanced Metallurgical Group 16,790 16:05
  +0,075
  +0,45%
 2. AEX 569,46 16:23
  -5,60
  -0,97%
 3. Aperam 25,760 16:07
  -0,140
  -0,54%
 4. Apple 452,040 12 aug
  +14,540
  +3,32%
 5. ArcelorMittal 10,366 16:08
  -0,262
  -2,47%
 6. ASM International 129,400 16:07
  +0,550
  +0,43%
 7. BAM Groep Koninklijke 1,439 16:07
  -0,032
  -2,18%
 8. Bever Holding 4,400 03 aug
  0,000
  0,00%
 9. Brunel International 6,740 16:06
  +0,060
  +0,90%
 10. Corbion 35,050 16:06
  +0,250
  +0,72%
 11. DSM Koninklijke 132,050 16:08
  -0,550
  -0,41%
 12. Fugro 3,864 16:06
  -0,054
  -1,38%
 13. ING Groep 7,055 16:08
  -0,073
  -1,02%
 14. MOREFIELD GROUP 0,230 09:00
  0,000
  0,00%
 15. Oranjewoud 6,100 11:55
  0,000
  0,00%
 16. PostNL Koninklijke 2,439 16:06
  -0,033
  -1,33%
 17. TomTom 7,445 16:06
  +0,145
  +1,99%
 18. UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 46,600 16:08
  -0,350
  -0,75%
 19. Value8 5,240 14:25
  -0,040
  -0,76%
 20. Van Lanschot Kempen NV 16,400 15:56
  +0,020
  +0,12%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare