Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Drie geschikte shorts

Ein-de-lijk. U heeft mij de afgelopen twee maanden horen praten over een daling richting het einde van het jaar. Het lijkt erop dat de correctie nu toch op gang komt. Door het uitblijven van de daling, was ik naast de shorts op de index en een aantal zwakkere aandelen stiekem toch gaan kijken naar wat kansrijke fondsen.

In mijn vorige columns kwam ik concreet met een long Google, Yahoo, Microsoft en Nokia. Yahoo loopt tegen het sentiment in prachtig op. Microsoft is echter gierend omlaag gevallen en Google heeft nog één dag om weer boven de 650 dollar te komen anders moet ook de zoekmachine het veld ruimen.

Air France-KLM


Klik op de grafiek voor een grote versie

Eerder dit jaar was Air France-KLM regelmatig negatief in het nieuws. Er zijn veel problemen bij het concern en er zou zelfs sprake zijn van een mogelijke emmissie om extra geld op te halen.  Inmiddels zijn we een paar maanden verder en noteert het aandeel maarliefst 150% (!!) hoger. De problemen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.

Toch?Ik denk van niet. Er is weinig tot niets aan de situatie veranderd en de koersstijging kan ik niet verantwoorden. Ik heb de rally in Air France-KLM met argusogen aangekeken en zie nu de kans schoon om in te spelen op de aankomende daling.

BinckBank


Klik op de grafiek voor een grote versie

Al langere tijd ben ik aan het wachten op het geschikte instapmoment voor een short BinckBank. Nu is het zover.  Er zijn voldoende fundamentele redenen om de negatieve signalen uit de grafiek serieus te nemen. Het momentum loopt terug en nu de koers onder de 6 euro staat is het plaatje compleet. De volumes in BinckBank zijn ver te zoeken: er is geen koper meer te vinden.

LinkedIn


Klik op de grafiek voor een grote versie

Van fundamentele kenners begrijp ik dat de recente kwartaalcijfers van LinkedIn aanleiding geven om te denken dat de snelle inkomstengroei van Linkedin opvallend begint te vertragen. De grafiek ligt er ook niet best voor.

Concreet:

  • Long Google sluiten indien vandaag geen herstel tot boven de 650 dollar.
  • Long Yahoo stop ophogen tot 17 en koersdoel 20 dollar aanhouden;
  • Long Microsoft is verkocht want de stoploss op 27,50 dollar is geraakt;
  • Long Nokia met stop op 2 en koersdoel 3 aanhouden;
  • Short Air France – KLM met stop op 7,50 en koersdoel 5 euro.
  • KPN op de watchlist (Carlos Slim is niet gek).

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in de AEX-index, Google, Microsoft, Nokia, BinckBank en Air France - KLM. De schrijver heeft mogelijk ook andere posities waar niet over geschreven wordt.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. N. Koerts 16 november 2012 18:12
    Beste Selwyn,

    Ik heb blij dat u ook zo blij bent met de daling van de aandelenbeurzen, maar ik kan ook zien dat u hier niet meer op speculeert.

    U behandeld Nokia google en Microsoft en zegt dat het verstandig is om long te gaan in deze aandelen. Aangezien u zelf ook posities hebt in deze aandelen lijkt het me dat u speculeert op een koersstijging.

    Verdient u dan eigenlijk wel aan deze daling? of bent u net op het verkeerde gedraaid?

    mvg Niels Koerts
  2. [verwijderd] 17 november 2012 18:46
    Dit heeft allemaal niks met investeren te maken, alleen met speculeren. Daaar hoef je geen kennis voor te hebben, maar kun je ook naar Holland Casino gaan.

    Alleen maar praatjes als: "Wat doet de beurs volgende week, morgen, over een uur, een minuut......"

    Waarschijnlijk heb je nog nooit een jaarverslag bekeken.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links