Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Zoekmachines long

Drie aandelen van zoekmachines op een rij.

Google
De koers van Google is enorm oversold. Het aandeel heeft veel te verduren vanwege tegenvallende kwartaalcijfers door hoogopgelopen verwachtingen. Het momentum begint nu echter te stijgen. Precies op een belangrijk moment.

Google bereikte de steunzone rond de 665 dollar en gebruikt deze koers keurig als keerpunt. Onder de 650 dollar kan het positieve scenario van tafel, maar boven die koersen zie ik op basis van het momentum Google snel weer terugkomen naar standen boven de 700 dollar.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Yahoo
Als actieve handelaar ben ik duidelijk geen fan van een aandeel op de plank leggen en er niet meer naar om kijken. Één van de weinige aandelen waar ik voor de lange termijn mijn geld in wil stoppen is Yahoo. Ik noemde het fonds al begin dit jaar in het seminar van RBS De Gouden Zes van Selwyn en ben nog fan.

Sinds Marissa Mayer aan het stuur staat van deze oude topper zit er weer fut in de koers van het aandeel. Na het uitnemen van de grens op 16 dollar zit ik te azen op koersen boven de 20.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Baidu en RenRen
Aan de andere kant van de wereld houdt Baidu nog steeds dapper stand tegen Google. Dat is echter niet terug te zien aan de koers van de Chinese zoekgigant. De koers zakt door de steunzone en deze val onder de 100 kan desastreuze gevolgen hebben.

Ook CEO Robin Li ziet dat er veranderingen moeten worden aangebracht bij Baidu en zei daarover eerder dit jaar het volgende: "In most cases, I would say I prefer buy to build.” Wat de nodige overnamegeruchten in het leven heeft geroepen.

RenRen, het Chinese Facebook, zou bijvoorbeeld een prachtige overnamekandidaat zijn.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Concreet:

 • Long Google met stop op 650 en koersdoel 750
 • Long Yahoo met stop op 16,40 en koersdoel 20
 • Baidu mogelijke short voor later
 • RenRen mogelijke overnamekandaat

Op moment van publiceren heeft Duijvestijn posities in Google. Duijvestijn heeft mogelijk ook andere posities waar niet over geschreven wordt.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Gerelateerd

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Turbo's en TA

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Yahoo! Inc

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Alphabet

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Baidu

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
mvdh
0
Google long? Hebben een rechtzaak aan hun broek hangen. Ooit het artikel van James Altucher gelezen, "Google $0,00."
text
0
Nogmaals over je stop op 4,00 euro voor TT:

Onze voorkeur : zolang 3.6 niet opgegeven wordt, geven we de voorkeur aan een opwaartse beweging van TomTom met 4.2 en vervolgens 4.36 als volgende koersobjectieven.

Veel succes!!
Rosser
0
"Sinds Marissa Mayer aan het stuur staat van deze oude topper (Yahoo, Rosser) zit er weer fut in de koers van het aandeel. Na het uitnemen van de grens op 16 dollar zit ik te azen op koersen boven de 20."

"Concreet: •Long Yahoo met stop op 16,40 en koersdoel 20"

"Op moment van publiceren heeft Duijvestijn posities in Google. Duijvestijn heeft mogelijk ook andere posities waar niet over geschreven wordt."

Volkomen onduidelijk (door de laatste melding) of je nu zelf een positie in Yahoo hebt of niet Selwyn.

vinno777
0
Selwyn,

Heb je dit al gelezen?

"Why am I recommending you dump Google (GOOG) now at $690? As an investor and not a gambler, I select stocks that are undervalued. Google at $690 is way overvalued."

seekingalpha.com/article/978561-dump-...
[verwijderd]
0
seekingalpha.com/article/981621-don-t...

deze dan:

at $679 per share, Google's stock is too expensive based on valuation. This price level seems almost impossible to justify. Investors can buy more revenue per dollar from the S&P 500, since the index has a price-to-sales ratio of 2.02, while Google's stock has a much higher 4.65 ratio. Equity investors must pay attention to how much they are paying for a stock. Valuation matters regardless of how often analysts argue that growth will justify any price. I believe investors should steer clear of Google for now.

benieuwd wat je vindt...
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Selwyn Duijvestijn

Volgen
 
Klik hier om dit lid te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van zijn/haar activiteit op IEX.nl.

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl k...

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente columns van Selwyn Duijvestijn

 1. mrt '16 The Big Short: Apple 19
 2. mrt '16 Zoek de groei 3
 3. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32

Gerelateerde instrumenten

 1. Alphabet 1.189,530 -0,14%
  Ga naar: Hefboomproducten
 2. Baidu 105,450 -2,27%
  Ga naar: Hefboomproducten
 3. Yahoo! Inc 52,580 0,00%

Gesponsorde links