Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zure oude goeroe

Euronext heeft besloten ook vandaag de beurshandel in New York op te schorten vanwege orkaan Sandy. Naar verwachting gaat de handel per woensdag weer van start. Het is maar goed dat de beurzen even op slot gaat met zo’n enorme storm. We moeten echter de aankomende storm op de beurzen ook niet onderschatten.

Met dit soort uitspraken voel ik me net zo’n zure oude goeroe die de AEX naar de 120 punten ziet gaan en ik besef dat ik de laatste twintig columns over een daling heb gepraat. Er zijn echter nog steeds voldoende signalen voor een correctie en een fatale stijging heb ik als shorter nog niet voor mijn kiezen gehad.

Nasdaq
De signalen voor pessimisme zijn het sterkst in de Verenigde Staten. De grafiek van de Nasdaq oogt steeds dramatischer. De trendindicator wijst omlaag, de voortschrijdend gemiddelden krullen omlaag, het momentum loopt af en er is een dalend trendkanaal. Ik zie koersen van 2750 punten voor me.


Klik op de grafiek voor een grote versie

TomTom
Het derde kwartaal is waarschijnlijk weer lastig geweest voor de consumententak van TomTom. Bovendien geloof ik niet in een deal met Apple. Apple heeft op basis van een met TomTom gesloten licentie immers nu al alles wat ze wil hebben.

De technische signalen ondersteunen door de daling van de 4,20 nu een neerwaarts vervolg.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Netflix
Netflix staat momenteel in de top meest geshorte aandelen van Amerika. Samen met Research in Motion loopt het aantal pessimisten steeds verder op. Ik kocht het fonds bij tekenen van bodemvorming rond de 55 dollar.

Het is een bumpy ride, maar met zoveel negativiteit in het aandeel is na een goed nieuwtje een +13% dag als vrijdag snel gebeurd. Als de stijging doorzet houd ik mijn turbo long vast, anders verzilver ik mijn winst.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in Netflix en, TomTom.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. johjoh 30 oktober 2012 09:25
    blijft me verbazen dat het kennelijk niet getolereerd word om een afwijkende opvatting te hebben over de voortgang/neergang in de toekomst
    Ik denk dat dit beleggers zijn die maar met een scenario rekening wensen te houden en wel een scenario
    waarbij ze winst maken, ze zouden er goed aan doen om te bekijken hoeveel verlies ze lijden als dat scenario omslaat
    Trouwens Selwyn zo oud ben je nog niet :)
  2. [verwijderd] 30 oktober 2012 10:11
    In de column van 26 oktober jl. werd melding gemaakt van posities in Microsoft, TomTom, Telefonica, Siemens, Renault en Wessanen. Nu resteren nog posities in Netflix en TomTom.

    Kan ik concluderen dat de posities in de eerdergenoemde aandelen zijn gesloten? Vreemd is ook dat de positie in Netflix, gekocht rond de 55 dollar, niet eerder is vermeld? Is hier een verklaring voor?

    Groet,
    Hans
  3. [verwijderd] 30 oktober 2012 10:16
    quote:

    Hans12345 schreef op 30 oktober 2012 10:11:

    In de column van 26 oktober jl. werd melding gemaakt van posities in Microsoft, TomTom, Telefonica, Siemens, Renault en Wessanen. Nu resteren nog posities in Netflix en TomTom.

    Kan ik concluderen dat de posities in de eerdergenoemde aandelen zijn gesloten? Vreemd is ook dat de positie in Netflix, gekocht rond de 55 dollar, niet eerder is vermeld? Is hier een verklaring voor?

    Groet,
    Hans
    Pas had hij ook een short positie in Binck.
    Maar Binck kwam met goede cijfers en knalde omhoog.
    Is vast door zijn stoploss gegaan maar dat vergeet hij dan weer te melden.
  4. TimothyF 30 oktober 2012 12:32
    quote:

    Victor S schreef op 30 oktober 2012 09:03:

    Er zijn echter nog steeds voldoende signalen voor een correctie en een fatale stijging heb ik als shorter nog niet voor mijn kiezen gehad.

    Haha, net als met TomTom zeker de afgelopen weken?
    Ag ja, je bedoelt die stijging die werd veroorzaakt doordat een analist sprak over een mogelijke overname.

    Ja heel logisch, en bijzonder sterk ook, om daarmee iemand om de oren te slaan.

    Wanneer iedereen zó slim zou zijn geweest waren we nu nog bezig geweest met het uitvindinden van zaken zoals vuur, het wiel....

    Ik zou zelf overigens wegblijven van Tom2, maar dat terzijde...
  5. [verwijderd] 30 oktober 2012 12:52
    Een zeer interessant, deskundig en duidelijk geschreven artikel t.a.v. het hier en nu met een zeer duidelijke titel, waar een ieder het zijne of het hare mee kan doen, zodat aan hetgeen wat davantage in een reactie naar voren brengt, t.w. “Zeur. Niet. Zo. En leer Nederlands schrijven.” met name gelet op de eerste drie zinnen van de reactie van davantage op het 1e t/m 4e gezicht om de simpele reden dat de betreffende reactie niets te wensen overlaat slechts ter verder het hierbij latende kennisgeving niets toe te voegen is, in welk artikel slechts gelukkig of helaas de weblink die ik zojuist achter een Windows xp home desktop computer op het internet opende

    www.deondernemer.nl/deondernemer/6478...

    met gelukkig of helaas een verwijzing naar

    Koefnoen - Robein doet de was bij... Eva en Bram
    www.youtube.com/watch?feature=player_...

    ontbreekt.
32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links