Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wat wilt u dan?

Dit weekend nam ik eens de tijd om de reacties op mijn columns door te kijken. Toen ik net ging schrijven voor IEX beantwoordde ik iedere vraag en reageerde gezellig mee. Omdat het afstruinen van fora en het verkondigen van een mening in reacties een tijdrovende bezigheid is, ben ik er na een tijde mee gestopt.

Wat word ik er immers wijzer van? Na het lezen van het commentaar de afgelopen weken begrijp ik waarom ook mijn collega-schrijvers hier op IEX al jaren geen reacties meer geven onder hun columns. Wat een zure beleggers zijn er toch in de wereld.

Het is jammer dat u een medebelegger die zijn analyses openbaar beschrijft en toelicht als zondebok gebruikt voor uw eigen verliezen. Ik schrijf over mijn eigen handel en wandel en leg u zo goed als dat kan twee keer per week hier op IEX enkele kansen en valkuilen voor.

Daarbij verwijs ik voor uitgebreide en concrete informatie, moneymanagement en portefeuillebeheer door naar mijn eigen site.

  • De hele 55+ generatie heeft zoveel crisis voor de kiezen gehad dat het uit pure frustratie op fora losgaat tegenover medebeleggers.
  • De 35+ generatie zet zijn geld liever op een spaarrekening door slechte ervaringen van ouders.
  • Mensen van mijn leeftijd zien beleggen al helemaals als iets engs.

Geen wonder dat het slecht gaat met...


Klik op de grafiek voor een grote versie

Binck Bank
Binck heeft in het derde kwartaal de resultaten flink onder druk zien staan als gevolg van de eurozonecrisis, waardoor de renteopbrengsten laag zijn en particuliere beleggers de kat uit de boom kijken en zeer terughoudend zijn met handelen.


Klik op de grafiek voor een grote versie

AEX-index
De AEX zit nog steeds gevangen tussen de 322 en 340 punten. Boven de 340 punten word ik positief, daaronder blijf ik vasthouden aan een neerwaarts vervolg van dit zijwaartse beleggingsjaar.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Wessanen
Wessanen heeft er een indrukwekkende rit op zitten. Na mijn column afgelopen vrijdag telde het fonds nog eens een mooie 7% bij de toch al leuke weekwinst op. Het lijkt nu dan ook een goed moment om even wat winsten te verzilveren.

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in Wessanen en de AEX-index.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Gerelateerd

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Turbo's en TA

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Wessanen

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
45 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
@text The writer of this interesting article has already in the title of this interesting article given an for the world very important answer to your question, so the answer is, of course, yes, other people miss something!
[verwijderd]
0
Slechts ter kennisgeving:

Australië, zeg maar de buurman van het mooiste land van de wereld Indonesië, moet ergens met "No worries mate, great mate, great, what about you?" buiten de Eurozone iets hebben!
[verwijderd]
0
Ik ben op mijn 17e begonnen met turbo's en ik ben van mening dat dat een juiste beslissing was, ook al maakte ik toendertijd verlies. Op jonge leeftijd heb je een klein vermogen en ben je nog financieel afhankelijk van je ouders. Jong geleerd is oud gedaan. Je hebt er later veel profijt van.
Ik heb beleggen trouwens nooit "eng" gevonden. Wie succesvol wil worden moet risico's nemen. Zo zit het met zoveel dingen in het leven. Van verlies heb ik nog nooit wakker gelegen.
45 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Selwyn Duijvestijn

Volgen
 
Klik hier om dit lid te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van zijn/haar activiteit op IEX.nl.

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl k...

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente columns van Selwyn Duijvestijn

  1. mrt '16 The Big Short: Apple 19
  2. mrt '16 Zoek de groei 3
  3. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 572,72 -0,62%
  2. Wessanen 11,360 0,00%

Gesponsorde links