Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Okay Ben, jij wint

Gisteren sloten de Amerikaanse beurxzen op een nieuw jaarrecord vanwege de langverwachte aankondiging van QE3. Deze niveau’s  werden voor het laatst gezien in januari 2008. Tegelijkertijd was er deze week een belangrijke persconferentie van Apple en trad Mark Zuckerberg voor het eerst sinds de beursgang van Facebook naar buiten.

Er is voor mij dan ook (eindelijk) weer genoeg reden en beweging in de markten om concrete beleggingen te kunnen doen en niet langer bij u door te hoeven zeuren over het handjevol shorts in mijn portefeuille.

AEX

De afgelopen weken ben ik bedolven onder de e-mails en telefoontjes. Tientallen van mijn volgers wilden weten waarom ik mijn shorts niet verkocht had op de 328 punten. Achteraf was dat de beste keus geweest. Op dat punt leek de daling echter net op gang te komen. Als er geen QE3 aangekondigd zou zijn hield ik nog aan mijn koersdoel van 305 punten vast. Nu moet ik er vanaf stappen omdat tegen de printer van Ben niet op te shorten valt.

Apple

Op de persconferentie van Apple kwam eindelijk het hoge woord eruit. De iPhone 5 komt er aan. De beurskoers van Apple flirt al geruime tijd met het all-time high. Is het nieuws niet interessant genoeg dan kan die beurskoers gaan corrigeren.. De introductie van de veelbelovende iPhone 5 maakt tot dusver namelijk nog maar weinig los in de mensen. Veel innovatie zit er niet in het toestel. Onder de 656 dollar koop ik een turbo short.

Facebook

Mark Zuckerberg sprak deze week voor het eerst sinds het bedrijf naar de beurs is getrokken weer in het openbaar.Sindsdien halveerde de koers van het aandeel en kreeg de CEO van Facebook bakken kritiek over zich heen. In het interview haalt hij onder andere enkele plannen aan die de waarde van de onderneming opnieuw in het daglicht zullen stellen.

Het heeft de koers van Facebook goed gedaan en er zit weer fut in het aandeel. Ik heb dan ook een turbo long Facebook in bezit. Plotseling is de trend in Facebook namelijk weer positief. Op hoog volume is het aandeel van 18 dollar naar boven de 20 dollar geschoten. Ik ga uit van een verdere stijging en met de goede woorden van Mark in het achterhoofd zie ik Facebook weldra weer boven de 30 dollar koersen.

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in de Apple, Facebook, Goud, Zilver en de AEX-index.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. PatrickM 14 september 2012 13:35
    Weer short TT? Jij denkt dat een top een eeuwige top is ofzo? En gelijk 30% eraf. Volgens mij is een turbo een ideaal instrument voor de korte termijn en korte ritjes, de hefboom doet het werk. Jij wilt altijd 100% winst met je enorm afwijkende koersdoelen.

    Voor wie denkt, hoezo TT:

    Turbo-Trading Nederland

    TomTom weer de ideale short
    Inmiddels sta ik bekend en berucht om mijn negatieve visie over TomTom. Met regelmaat koop ik een turbo short TomTom. Tot grote ergernis van vele beleggers sluit ik deze turbo vervolgens ook nog eens vaak positief af. Nu zie ik weer kansen voor een rit omlaag. TomTom is weer aangekomen bij de bekende topzone. Al meerdere keren rond de 3,80 euro komt het aandele in moeilijkheden. Als technisch analist ga ik er dan ook vanuit dat dit nu weer het geval is. Ik zie TomTom wederom dalen tot aan de 3,00 euro. Wilt u weten wanneer ik precies een transactie doe in TomTom en uitgebreidere analyses lezen? Neem dan nu een abonnement!

  2. [verwijderd] 14 september 2012 18:53
    quote:

    Haager schreef op 14 september 2012 08:58:

    Apple short en FB long? Nou, doe maar. Ik ga liever de andere kant op.
    Nu misschien nog wel. Maar vergeet niet dat Apple pas echte concurrentie gaat krijgen. En om eerlijk te zijn geef mij maar Samsung(vindt die namelijk helemaal niet lijken op Apple, hij is beter ofwel goed gejat).
    Uiteindelijk gaat de zakelijke markt het onderscheid maken en dan geef ik Microsoft en de beste kansen op een wat langere termijn.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links