Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ommekeer!

De beurzen zijn gisteren op een laag volume lager gesloten na tegenvallende Chinese en Italiaanse macrocijfers. Chinese macrocijfers voor augustus bevestigden de verzwakking van de economie in de loop van het jaar.

Uit Italië kwam het nieuws dat de economie van het land in het tweede kwartaal sterker dan verwacht kromp. Toch nam de risicobereidheid onder beleggers toe en cyclische aandelen boekten dan ook leuke winsten. Nieuwe stimuleringen betekenen oplopende koersen, waarbij vooral de cyclische fondsen het goed doen.

Heeft Mario Draghi dan echt het startsignaal gegeven voor een ommekeer? Het lijkt er wel op, maar helemaal duidelijk is het nog niet voor mij. De AEX blijft immers onder de 340 punten dobberen en is het bij één hele goede dag gebleven...

Binck Bank

Klik op de grafiek voor een grote versie

Op de AMX viel Binck Bank gisteren in negatieve zin op. De bank meldde een verlaging van de tarieven als antwoord op toegenomen concurrentie. Analisten menen dat de prijsverlagingen jaarlijks 7 tot 9 miljoen euro van de winst kan af halen. De net ingezette opwaartse trend houdt vooralsnog stand. Boven de 5,90 euro ben ik gematigd positief.

Baidu

Klik op de grafiek voor een grote versie

Zo hard als het aandeel Google gestegen is de laatste tijd, zo hard dook concurrent Baidu onderuit. De bodemzone rond de 105 dollar nadert. Het volume neemt toe en mocht het bodemproces doorzetten, sta ik klaar om het vallende mes te vangen.

Turbo short koffie

Klik op de grafiek voor een grote versie

Om puur technische redenen kocht ik voor mijn leden en voor mijzelf een turbo short koffie. Even leek de neerwaartse trend voorbij te zijn, maar voor het weekend dook de koers opnieuw omlaag. Ik houd daarom mijn turbo short stevig vast en zie nog lagere standen tegemoet.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 september 2012 13:22
    Zoals vele dingen t.a.v. de toekomst zal het waarschijnlijk

    bijvoorbeeld op doorsnee dagen van een als gevolg van een muntunie zonder politieke afspraken op Euroniveau ontstane en dan uiteraard ook op Euroniveau, hier hoef je niet voor doorgeleerd te hebben, bijvoorbeeld middels hopelijk niet te laat komende startsignalen van de heer Draghi

    – anders dan hetgeen financieel expert Marcel Tak tijdig heeft voorgesteld, wat niemand in de Eurozone ontgaan kan zijn, zodat er in de Eurozone slechts 1 (één) conclusie in een wèl scorende oneliner mogelijk is, t.w. “Marcel Tak for president!”-

    en uiteraard niet door soeverein slechts hun eigen belangen voorop respectievelijk veilig stellende lidstaten te blussen mogelijk vanuit de hierbij betrokken lidstaten over de rest van de wereld uitslaande brand van de Euro schulden- en vertrouwenscrisis,

    dus bijvoorbeeld in de bij deze brand betrokken lidstaat Nederland, het land met de hoogste (hypotheek)schulden per inwoner van de wereld, dus hoger dan een gemiddelde Griek van de lidstaat Griekenland of Amerikaan,

    voor kortere of langere tijd onduidelijk blijven of de heer Draghi in de betreffende brand dan echt het startsignaal heeft gegeven voor een ommekeer.
  2. Henk Snaph 11 september 2012 18:30
    dus bijvoorbeeld in de bij deze brand betrokken lidstaat Nederland, het land met de hoogste (hypotheek)schulden per inwoner van de wereld, dus hoger dan een gemiddelde Griek van de lidstaat Griekenland of Amerikaan,

    En het land met het meeste in kas bij de pensioenfondsen. Eigenlijk het braafste jongetje van de klas. Even nadenken voordat je iets schrijft.

    henks
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links