Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De grote verlosser

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Ype Schaap

Ype Schaap is portfoliomanager bij Antaurus. Antaurus is een gespecialiseerde, onafhankelijke vermogensbeheerder uit Baarn. Voorheen werkte Schaap voor de Rabobank, Van Meer James Capel en Kempen & Co. De laatste jaren heeft Schaap als zelfstandige, veel geschreven over ontwikkelingen op de beurs. Sinds 1984 bemoeit hij zich ...

Meer over Ype Schaap

Recente artikelen van Ype Schaap

  1. feb '13 Niets aan de hand, ahum 5
  2. jan '13 Failliet Frankrijk 4
  3. jan '13 Bazel, Bazel, we hebben een oplossing 7

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 september 2012 13:13
    Natuurlijk weet ik dat er waarschijnlijk alleen maar tijd wordt gekocht door de ECB, maar in drie jaar kan er wel heel veel gedaan worden door de politiek en banken om weer een bodem te leggen onder ons kapitalistische systeem.

    Kunnen ze tenminste weer drie jaar aankloten met z n allen . politiek is nogal slagvaardig en als de druk eraf is ; weet je het wel met die zuidelijke landen . hebben nooit begrotings-dicipline gehad . of zijn we de biljetten van italie,spanje,potugal en griekenland soms vergeten
    het aantal nullen voor de komma was gewoon schrikbarend . we zijn gewoon met het eindspel bezig !!!!
  2. lecrayon 5 september 2012 13:17
    Quote: "Natuurlijk weet ik dat er waarschijnlijk alleen maar tijd wordt gekocht door de ECB, maar in drie jaar kan er wel heel veel gedaan worden door de politiek en banken om weer een bodem te leggen onder ons kapitalistische systeem."

    Volgens mij is met het invoeren van de euro langzaam aan het "kapitalistische systeem" verworden tot een "Centraal geleid systeem" dat marktwerking naar de achtergrond duwt.
  3. eltollo 5 september 2012 14:13
    Citaat:
    "Het verder uitstellen van de redding van de euro zou de kapitaalmarkten wel eens bitter kunnen teleurstellen met gevolgen die niemand wenst. Er is namelijk maar weinig extra teleurstelling nodig om de beurzen terug te laten vallen nu de Europese economie het tot en met vandaag zo zwaar heeft."

    Ik denk dat de shorters een terugval van de beurs verwelkomen. Maar verdorie, de reele economie staat op het spel, niet de beurs. In Spanje werkeloosheid boven de 20%, jeugdwerkeloosheid boven de 50%, het lijkt me belangrijker dat te bestrijden dan ervoor te zorgen dat speculanten iets op de beurs verdienen.
  4. [verwijderd] 5 september 2012 14:44
    Meer "stimulans"van Draghi betekend meer gratis geld naar banken, die op hun beurt met dat geld naar de beurs gaan, goed nieuws voor alle speculantjes onder ons ( Hr. schaap).
    Tevens veel geld van banken naar speculatie in olie, grondstoffen etc. , gevolg stijgende olieprijzen, slechter draaiende economie.
    Maar goed, als Hr. schaap zijn aandeeltjes maar stijgen ; dat is veel belangrijker.
  5. [verwijderd] 5 september 2012 14:49
    En verder wordt er niets opgelost, druk is van de ketel in Griekenland, Spanje , Italie, Portugal, Frankrijk, waarom bezuinigen en hervormen als Draghi op het eind toch klaar staat met geld ?
    wat hebben de 2 LTRO's opgeleverd ? Niets
    wat hebben de QE's opgeleverd ? Niets

    De rekening komt bij de burger terecht.

    Inderdaad ; er wordt tijd gekocht, that's it !! Maar Hr . Schaap zijn aandeeltjes stijgen en dat is wat telt
  6. [verwijderd] 6 september 2012 06:47
    De markten zullen altijd teleurgesteld zijn. Het is immers altijd te weinig.

    Kennelijk zijn de problemen in Portugal, Italië, Spanje & Griekenland ZO GROOOOOT, dat het nemen van deze stappen (het ongelimiteerd opkopen) geen gevaar vormt voor de prijsstabiliteit van de gehele EU.

    Gr. PZ
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links