Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Short Jackson Hole

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Reacties

33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 augustus 2012 15:03
    quote:

    sgt d schreef op 31 augustus 2012 13:03:

    Ik lees liever dit soort columns (iemand steekt op kt zn nek uit en geeft toe dat hij af en toe verkeerd zit), dan iemand die aankomt met een lt elliott wave verhaal waar je helemaal niks van snapt (12345abc, snap je t zelf nog?) of laatst die loeff op dft met die cycli van 11weken, klopte helemaal niks van.

    Ik zit ook te wachteb op een pullback van vopak, maar dan om long in te slaan.
    Sgt d,

    Een analist kan inderdaad naast zitten. Daar stoor ik mij persoonlijk niet aan. Maar Selwijn geeft niet thuis als er (op zijn eigen website) gevraagd wordt een openstaande positie (die hijzelf aan zijn abo's geadviseerd heeft) te sluiten.
    Zowel bij de door hem aan zijn abonnees geadviseerde DELL als AKZO short positie is (nog) geen verkoopadvies gegeven. DELL ging meteen door zijn stop loss niveau. AKZO is er een aantal dagen geleden ook doorgezakt. De DELL positie blijkt inmiddels verkocht te zijn. Dit is volgens mij echter niet aan de abonnees doorgegeven. AKZO is nog in portfolio. Dit is inconsistent met de vooraf vastgestelde stop loss. Dan hou je dus niet aan je eigen systeem vast.
    Nee, ben niet graag abonnee van de heer Duijvestein.

    Ik heb overigens geen van beide koopadviezen opgevolgd.

  2. [verwijderd] 31 augustus 2012 15:04
    petje af hoor voor al die mensen. je zal het maar moeten doen in deze barre tijden. Ga d'r maar aan staan. Een hele klus. Elke dag maar weer je schouders eronder. Voor dag en dauw. In voor en tegenspoed. buffelen, sjappelen, ploeteren voor een hongerloontje.
    Al die namen uit je hoofd leren, lijntjes trekken, optellen en aftrekken. Goed je spelling in de gaten houden........plooien glad strijken. In de vuurlinie staan. Helden zijn het. Moderne Jan Retiefs dat zijn het!
  3. harrysnel 31 augustus 2012 15:26
    quote:

    B. Heijink schreef op 31 augustus 2012 14:50:

    @harry,

    :), maar we zaten toch in het fietsenhok?
    Dat is waar:). Als voorkeur gegeven wordt aan scenario dat iedereen al in het fietsenhok zit dan blijven jullie lekker binnen, tenzij er iemand opstaat om overtuigend de oude weerstand van de deur te doorbreken en naar buiten koerst;)..
  4. pro-visio 31 augustus 2012 17:46
    quote:

    Globalthreat schreef op 31 augustus 2012 17:33:

    Shorten tegen Ben Bernanke? Daar heeft nog nooit iemand winst op gemaakt.
    Credit Agricole shorten met Draghi bij de ECB?
    Ik mag hopen dat je dit met monopoly geld doet.
    Ik denk er net zo over. Ik begrijp de timing van de goeroe evenmin. Zot eigenlijk. Technische elementen zijn ver ondergeschikt aan die van de FED.
  5. Optiebelegger 2 september 2012 09:45
    quote:

    calbo schreef op 31 augustus 2012 12:55:

    deze short gaat je geld kosten
    Wat te denken van de Turbo short op zilver ?
    Vrijdag is zilver 5 % gestegen.
    Ik zou graag het lijstje shorts van Selwijn willen zien met de instapkoersen, dat zou een eerlijker beeld geven dan alleen maar een lijstje met diverse fondsen. Het is nu niet te controleren waar hij werkelijk in belegt.
  6. [verwijderd] 2 september 2012 14:52
    Ik vind dit slechts ter kennisgeving een zeer lezenswaardig artikel met tevens zonder uitzondering zeer lezenswaardige reacties, met name die van vinno777, Winner, PatrickM, Jerry&Stanislaw, A E Niks, Gerry Woud, upordown, Geomorphy, hans5156, calbo, sgt d, dartyharry en last but not least promoneymaker, zodat de reacties van harrysnel, Putim en B.Heijink niet over het hoofd dienen te worden gezien.
  7. pro-visio 3 september 2012 00:20
    quote:

    Theo Benschop schreef op 2 september 2012 15:40:

    PS Met excuses voor degenen die ik zojuist over het hoofd heb gezien, zoals handyman6, Globalthreat, pro-visio en henkvanee.
    Ik dank U met de diepste nederigheid om ook de in vergetelheid geraakte zielen alsnog te erkennen in Uw onbaatzuchtige en grootmoedige excuses. Groots,spolia opima aan U.

    Over de technische conditie van CA heeft de schrijver eigenlijk wel gelijk maar politieke invloeden (vb. FED) zijn vrijwel onmogelijk in te schatten (inschatten van besluiten en de verdiscontering ervan voor, tijdens en na de bekendmaking).
33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links