Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Voorbeurs: Duimen draaien

Het is toch een beetje saaie 0-0 hoor, hiero voorbeurs. Slappe koersen. Ja, u leest het overal. Iedereen schijnt te zitten wachten op wat Fed-chef Ben Bernanke zaterdag op die grote open Fed-dag in Jackson Hole al dan niet aan monetaire stimuli belooft. Als dat zo is, dan is de kans groot op een koerstechnisch non-event.

Zelfs de Republikeinen schijnen het hier meer over te hebben dan over Mitt Romney, die het in november tegen zittend president Barack Obama mag opnemen. Intussen zoemt het ook flink over de ECB. Aanvoerder Mario Draghi gaat niet naar Jackson Hole ("Scusa, geen tijd") terwijl er volgende week een rentebesluit is.

Zeg maar wat de bank van plan is... Kan een big event worden, want Draghi heeft intussen bewezen dat ie niet terugdeinst voor stevige maatregelen en grote woorden. Eerst vandaag en tja, de agenda is vrijwel leeg. Er is - toch opletten - een herzien Amerikaans BBP-cijfer over KW2 en kijk ook naar dat huizencijfer uit de VS.

Oh, manipulatie

Bij ons zijn er cijfers van HAL en Neways, neemt de Telegraaf Metro over (de krant, niet dat Duitse megaconcern), krabt ING zich nog eens achter haar oren hoe ze in vredesnaam van die Aziatische verzekeraars af komt en spijkert Shell planken voor de ramen van al haar bezittingen in, op en rond de Golf van Mexico.

Een klein, maar opvallend berichtje. Typisch iets dat misschien wel tot een heus schandaal kan uitgroeien. Die bekende wekelijkse Amerikaanse olievoorraden - vanmiddag weer om 16:30 uur - worden volgens Reuters gemanipuleerd. Tja, of het waar is of niet, maar waar geld in het geding is wordt gehakt en vallen spaanders.

Zo, ik gamaar eesn kijken of ik de markten uit hun bed kan sleuren. Opstaan jongens en meisjes, wat is dit nou?

 • Kom op zeg futures, ga es wat doen!
 • Azië staat ook met de handen in de zakken. Plusjes en minnetjes, maar overal een nul voor de komma
 • EUR/USD is mooi een halfje opgeschoten naar 1,255, maar nu?
 • Goud en zilver staan ook stil en oliebenchmarks WTI en Brent moeten iets terug
 • De Bund future moet ietsje terug en dat lijkt aardig nieuws voor aandelen

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Gepikt van Slim Beleggen, deze is mooi en raak zeg! Herkent u zichzelf een beetje?

Lukas Daalders Best of the Web

De dagelijkse verzameling links van IEX-columnist en Robeco-fondsmanager Lukas Daalder.

Belangrijkste KW2-cijferkandidaten

Macroagenda

 • 14:30 VS: BBP KW2 (consensus +1,6%)
 • 16:00 VS: voorlopige huizenverkoop augustus (consensus +1,0%)
 • 20:00 VS: Fed Beige Book

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 27 jan Live Fed, Tesla, Apple & Facebook 8
 2. 27 jan Sell-off! 6
 3. 27 jan Breaking podcast: Gamestop for dummies 30

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 29 augustus 2012 08:45
  Als er niets is dan maar 'Morgan Stanley': Ik las: "Big money flows out of financial stocks by key financiers like George Soros and John Paulson were reported just last week and tens of billions of dollars have been withdrawn from the European banking system since Spring. The government for its part, has taken steps to lock down the banking system so that not only can customers no longer withdraw funds from money market accounts in the middle of a panic, but a recent federal court case set a new precedent that has essentially given the go ahead for banks and investment firms to use segregated customer deposit accounts to engage in highly risky trading strategies without the threat of ever being prosecuted.Over de olievoorraden VS schijnt iets aan de hand te zijn: exploitatie olievelden in eigen land waardoor voorraden scherp stegen. Er is ook een oproep geweest in de VS om geld van de bank weg te halen omdat de VS-regering feitelijk niet meer garant stond voor spaargelden behalve dan voor 'systeem bedrijven'.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. HAL Trust 117,600 27 jan
  -1,800
  -1,51%
 2. ING Groep 7,300 27 jan
  -0,259
  -3,43%
 3. Neways Electronics 9,500 27 jan
  -0,060
  -0,63%
 4. Ordina 2,890 27 jan
  -0,055
  -1,87%
 5. Royal Dutch Shell A 15,950 27 jan
  +0,070
  +0,44%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare