Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Orkaan Ben & Mario?

Beleggers doen het deze week vooralsnog rustig aan in afwachting van de open Fed-bijeenkomst dit weekend in Jackson Hole. De volumes zijn dan ook aan de lage kant en de AEX rommelt tussen de 330 en 333 punten wat heen en weer. Beleggers hopen dat Ben Bernanke op vrijdag nieuwe economische stimuleringen aankondigt.

Op zaterdag is de beurt aan Mario Draghi van Europese Centrale Bank. Draghi's toespraak komt minder dan een week voor het rentebesluit van de ECB, waar naar verwachting meer details worden gegeven over het nieuwe opkoopprogramma van staatsobligaties. Is dit dan het kantelpunt dat de grafieken aangeven?

Voor de zomervakantie heb ik in mijn columns een aantal mooie tips gegeven. Na de zomer komt er maar mondjesmaat rendement van mijn kant. Daar komt verandering in zodra de door mij verwachte correctie op gang komt.

VIX-index
De volatiliteit loopt weer op. Vanaf de historisch lage regionen tussen de 10 en 15 punten stijgt de VIX deze week naar hogere punten. Een hogere volatiliteit, betekent meestal oplopende spanningen in de wereld en dus lagere koersen op de borden.

S&P 500
In Amerika hebben de indices de koersen van eerder dit jaar bereikt. Nu worden ook overzee de eerste scheurtjes zichtbaar. De trend is al vanaf begin juni positief, maar het momentum geeft de draai al aan. De S&P 500 is overbought en de rally loopt op zijn einde. Onder de 1.396 punten gaat het hard.

Credit Agricole
Aandelen uit de financiële sector zullen bij een daling het hardst getroffen worden. Eerder nam ik  er om die reden al een turbo short ING in mijn portefeuille op. Gisteren kwam daar een turbo short Credit Agricole bij. Het momentum geeft een overbought beeld en voorspelt hiermee een daling.

Vanaf de dubbele bodem op 3,00 euro is de koers mooi opgeveerd en het aandeel noteert inmiddels meer dan 30% hoger. De tijd lijkt rijp voor wat afkoeling. Het fonds is te hard vooruit gelopen op de feiten.

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in Brent Crude Oil.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links