Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Afbouwen nu het nog kan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Richard Abma

Richard Abma is werkzaam als asset manager bij OHV vermogensbeheer. Abma is financieel econoom en draagt de titel Chartered Market Technician (CMT). Zowel technisch als fundamenteel kan hij daardoor een scherp oordeel vellen over de financile markten. Richard heeft in het verleden meegewerkt aan het ontwikkelen ...

Meer over Richard Abma

Recente artikelen van Richard Abma

  1. okt '13 Groei industrie, groei! 1
  2. okt '13 Zwak fundament 5
  3. okt '13 Oost West Zuid Slecht 5

Reacties

55 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. mok 8 augustus 2012 23:16
    Weinig uitleg in dit verhaal waarom. AEX bestaat uit gezonde bedrijven maar zullen ernstig te lijden hebben van het ten onder gaan van het financiële systeem als Spanje en Italië failliet gaan. Een niet te stoppen kettingreactie. Maar als de obligaties door de ECB gewoon opgekocht worden is er niets aan de hand en is beurs misschien wel ondergewaardeerd. Op de korte termijn lijkt dat laatste nu aan de orde, maar kan niet jaren door gaan.
  2. Bir 9 augustus 2012 07:00
    Dat zie ik ook zo @Amissa.

    Vraag is of we ( op de korte en middellange termijn) echt zo ver gaan terugvallen. Het lijkt er op alsof iedereen een graantje wil meepikken van de opgaande beweging. En de laatste weken zie je dat de correcties in die trend niet worden afgemaakt. Ik mik zelf op een terugval tot een niveau ergens tussen 320 en 328 en in dat gebied ga ik weer long of in de lange calls. Maar tzou me ook weer niet verbazen als de 330,26 van gisteren vooorlopig de nieuwe bodem blijft. Dan stap ik alsnog hoger in.

    Grtn Bir.
  3. forum rang 4 New dawn 9 augustus 2012 09:30
    Hier niet, maar in de USA is onmiskenbaar na de bankencrisescrash een bullmarket gaande. Tel al het negatieve nieuws uit die periode eens bij elkaar op.......... Europa was een waterval van slecht nieuws in de USA.

    Dit fenomeen wordt in de USA zo verwoord: "Every bull Market must always climb a wall of worry".

    Wanneer dit zo is zullen velen de boot missen en te laat instappen om vervolgens veel te gaan verliezen als de hausse uitmondt in een bubbel.
  4. Klazien 9 augustus 2012 09:46
    quote:

    Da Freeze schreef op 8 augustus 2012 14:39:

    [...]

    Ja hoor, geen probleem!
    www.iex.nl/Forum/Topic/1251943/Koffie...
    Beste Freeze. Helaas ben ik hier totaal niet van onder de indruk.
    Als mijn baas mij verteld dat ik volgend jaar een opslag krijg van 4% zou ik blij kunnen zijn, alleen niet als mijn schulden meer toenemen dan mijn baten. Dit laatste is het geval voor de B.V Europa.
  5. Humans R underrated 9 augustus 2012 13:01
    Vreemd dat mensen iets een goede column noemen, wanneer ze het eens zijn met de boodschap.
    Als je eerlijk bent, of je nou denkt dat de koersen dalen of stijgen, dit is geen goede column. 3 grafiekjes van 10 jarige staatsrentes, die algemeen bekend zijn mag ik aannemen, met vrij weinig begeleidende tekst, en geen enkel originele gedachte, inzicht of mening, is gewoon niet een goede column.
  6. Bir 9 augustus 2012 21:27
    quote:

    Victor123 schreef op 9 augustus 2012 13:01:

    Vreemd dat mensen iets een goede column noemen, wanneer ze het eens zijn met de boodschap.
    Als je eerlijk bent, of je nou denkt dat de koersen dalen of stijgen, dit is geen goede column. 3 grafiekjes van 10 jarige staatsrentes, die algemeen bekend zijn mag ik aannemen, met vrij weinig begeleidende tekst, en geen enkel originele gedachte, inzicht of mening, is gewoon niet een goede column.
    Ik ben het hardgrondig met je eens. Er zit geen enkele echte onderbouwing in, lege dop dus.

    En wat de toevoeging bij de column betreft "dat de steller in 2006 door ABNAMRO uitgeroepen is tot de slimste belegger", zeg ik slechts dat resultaten uit het verleden, geen garantie bieden voor de toekomst.

    Grtn Bir.
  7. forum rang 6 haas 9 augustus 2012 23:49
    Richard Abma is asset manager bij OHV vermogensbeheer

    wat is OHV:

    OHV is van origine een geld- en kapitaalmarkt broker voor onder andere
    de Staat der Nederlanden,
    Provincies en Gemeenten,
    Woningbouwcorporaties,
    Banken,
    Verzekeraars en Pensioenfondsen.
    Wij hebben toegang tot en kennis van markten waarop particulieren niet zelfstandig kunnen opereren.
  8. Bir 10 augustus 2012 08:16
    Gelet op de recente successen op de beurs van de pensioenfondsen, woningbouwcorporaties, zorginstelllingen en grote gemeenten stelt me dat gerust, hahaha. Niet bepaald reclame voor Abma.
    Maar wellicht hebben we dan juist het lek wel boven! Als je short zit en de beurzen alleen maar stijgen, valt er weinig te verdienen. En ja dan gaat de dekkingsgraad van een pensioenfonds of het belegd vermogen van een instelling of onderneming uiteindelijk vanzelf omlaag.

    Dank voor de info!

    Grtn Bir.
  9. k2es 10 augustus 2012 16:32
    Het draait allemaal om massapsychologie. Amerikanen zijn van nature positief ingesteld ("Yes, we can"), Nederlanders zijn echter pessimistische doodgravers (vandaar al die zwarte auto's) die elkaar graag nog verder in de put praten. Maar in de VS zijn de aandelenkoersen alweer even hoog als voor de kredietcrises, dus zoals altijd zullen we, zeer waarschijnlijk, de VS weer gaan volgen, ondanks alle onheilsprofeten, zoals Abma, die dat proberen tegen te houden en nog wat geld aan hun putjes proberen te verdienen.
55 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links