Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duitse woonfondsen

Enige tijd geleden schreef ik een stuk over Duitse woonfondsen. Deze fondsen hebben sindsdien een opmerkelijke koersstijging achter de rug. De mogelijk toekomstige Duitse huizenbubbel is heel snel in de koersen van deze fondsen terechtgekomen.

De fondsen zijn zo’n 40 tot 50% in koers gestegen en er is ook nog wat dividend betaald. Afgelopen week kwamen zowel Morgan Stanley als Merril Lynch met een advieswijziging over Deutsche Whonen. Zij haalde hun koopadvies eraf en kwamen op een houden uit.

Het onderliggende verhaal blijft staan, maar na zo’n enorme performance zou ik ook wat geld van tafel halen. Hier en daar hoor ik dat veel grote beleggers best gevoelig zijn voor de argumenten van Morgan Stanley en Merril Lynch.

Immers veel van de verwachte groei van de onderliggende waarde zit met deze koersstijging al in de koers verwerkt. De premie versus de onderliggende portefeuille is:

  • volgens Merril Lynch nu 25%
  • volgens Morgan Stanley 13%

Dat zijn percentages waar de Nederlandse onroerendgoedfondsen alleen maar van kunnen dromen.

Die staan juist tegen kortingen van wel tegen de 40% aan te kijken. Maar die zitten dan ook in andere markten, waar menigeen juist nachtmerries van krijgen. Kijk maar naar de berichtgeving over Wereldhave. Het leek me goed u op de hoogte houden van deze ontwikkelingen.


Corné van Zeijl is analist en strateeg bij Actiam. Van Zeijl schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Corné van Zeijl

Corné van Zeijl is analist en strateeg bij Actiam. Daarnaast is hij beurscommentator bij onder meer RTL Z en BNR en schrijft hij columns voor verschillende media. Van Zeijl begon zijn carrière als analist voor Staalbankiers in 1986. In 1989 maakte hij de overstap naar vermogensbeheerder bij Robeco. Tussen 1994 en 2003 was ...

Meer over Corné van Zeijl

Recente artikelen van Corné van Zeijl

  1. dec '13 2014: Nieuwe eurocrisis? 8
  2. okt '12 Tabée Van Zeijl 51
  3. sep '12 Héle mooie grafieken 1

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links