Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vopak: sterke opwaartse trend

Vopak heeft een sterk kwartaal achter de rug: meer dan sterke resultaten, een betere bezettingsgraad, herstel op de biobrandstofmarkt en een verbeterde doelstelling. Wat willen we als belegger nog meer? 

Bovenop al dat moois heeft het tankopslagbedrijf  nog voldoende mogelijkheden om te groeien. Vopak heeft een leidende positie in de opslag van olie en chemicaliën en een sterke positie op het gebied van biobrandstoffen. Er staan bovendien een aantal mooie nieuwe projecten op stapel. 

Sterke opwaartse trend 
Met al dat mooie fundamentele nieuws is het niet raar dat ook bij de analyse van de grafiek er een glimlach op mijn gezicht kan verschijnen. In tegenstelling tot de prestaties van het Nederlands elftal is er nog veel opwaarts potentieel. Er is een sterke opwaartse trend. Daar doet de recente correctie niets aan af. Dalingen waren de afgelopen tijd nu eenmaal overal op de beurs merkbaar. Dat het bij Vopak wel mee viel met de negativiteit geeft alleen maar meer aan hoe goed het aandeel er voor staat.

Klik op de grafiek voor een grote versie

Hoog volume
Er is een flinke omzet in aandelen Vopak. De laatste dagen wordt er bij stijgende koersen een fors hoger dan gemiddeld aantal aandelen Vopak verhandeld. Dat zie ik als een sterk teken en een extra bevestiging op het positieve plaatje.

Steunpilaar op het middenveld
Vopak is al met al de terechte nummer 10 van de IEX selectie. Als het aandeel met een positie op het voetbalveld vergeleken moet worden is het inderdaad de krachtige middenvelder die als steunpilaar voor het elftal dient. Ik zou zelfs zo ver willen gaan om Vopak meteen de aanvoerdersband te geven.

Als de directie al het moois kan waar maken wat letterlijk nog in de pijleiding zit kunnen ze wellicht meteen als nieuwe bondscoach van Nederland aan de slag. Of draaf ik nu iets te ver door? Ik wil u alleen maar meegeven: al mijn signalen voor wat betreft Vopak staan niet op oranje, maar op groen!

Op moment van publiceren heeft de schrijver geen posities in Vopak.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Gerelateerd

Nederlands aandelenelftal

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Vopak Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
dat vopak is vandaag wel populair in de collums, vriendje snorremans, corne, heeft het er ook al over
The Wall Street Shuffler
0
Snorremans gaf met Valentijnsdag al aan dat hij het een prachtig aandeel vond. www.iex.nl/Column/71111/Corné-he...

En vandaag geeft hij aan dat het nu toch wel een duur aandeel is geworden. Klinkt tijd om even winst te nemen.
De fundamentele onderbouwing vind ik in elk geval sterker dan het lijntjes doortrekken gebeuren.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Selwyn Duijvestijn

Volgen
 
Klik hier om dit lid te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van zijn/haar activiteit op IEX.nl.

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl k...

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente columns van Selwyn Duijvestijn

  1. mrt '16 The Big Short: Apple 19
  2. mrt '16 Zoek de groei 3
  3. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32

Gesponsorde links