Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bevestiging gezocht

De correctieve beweging opwaarts van de EUR/USD die ik gisteren heb beschreven kan natuurlijk niet op zichzelf staan. Er dient zoals het hoort bevestiging te bestaan voor de krachten die dit aan het werk moeten zetten.  Dat is zoals het hoort, zo dicteren de wetten van Valutaland. De driehoeksanalyse-politie bijvoorbeeld loert altijd op een kans om degene die uit de pas loopt zonder bevestiging direct de kop in te drukken en weg te arbitreren. 

Bevestigingspapieren
Halt! Mag ik even uw bevestigingspapieren zien alstublieft? Zo ongeveer, maar dat is niet het enige. De vraag is ook altijd of het nu een krachttoename van de ene kant van de vergelijking is of dat het nu een verzwakking van de andere kant van de vergelijking is, daar gaat de power-commissie over in Valutaland. Deze twee manieren van check, check en dubbelcheck zorgen ervoor dat bewegingen lang of kort bestaan en of dat koersdoelen gehaald worden binnen de daarvoor gestelde termijnen. 

Vandaag ligt de nadruk op het tweede mechanisme waar we bevestiging in wensen te zien. Voordat we daarmee beginnen eerst de items die tot zover vandaag een rol hebben gespeeld en het effect daarvan op de koersen.

Met het veilen van de zuidelijke staatspapieren van vandaag hebben we weer gezien dat koersen een stapje terug hebben gedaan in ons focuspaar EUR/USD. Toen als uitkomst daarvan de cijfers bekend werden gemaakt was het weer business as usual en dus weer tegen de 1,26 aanhikken. Daarnaast hebben we de Spaanse mosterd nog eens geserveerd gekregen na het toetje door de twee tragere rating-agencies waar we mee te maken hebben. Alles bij elkaar is de portie info die vandaag geserveerd werd weer verteerd en blijft de vraag over: Hoe ben je nu, Erem?

Azië
Ik kan u zeggen, hetzelfde als gisteren en daarom werpen we vandaag een blik op Azië om te zien of de conclusie van de officiële correctie van gisteren gedragen wordt door een van de lokale munten van die regio en de USD-Index. Daar gaat ie dan. 

 Allereerst de EUR/SGD, waarbij we zien dat de trend ook hier down is, waardoor elke mogelijke stijging voorlopig een correctieve beweging betreft. Echter, een correctie kan ook best interessant zijn, en elke grotere beweging begint als kleine correctie.


Klik op de grafiek voor een grote versie

In Singapore hebben ze het wel even gezien met die lagere euro lijkt wel, want in navolging van de EUR/USD grafiek van gisteren valt te concluderen dat ook hier een correctie gestart is. De meest recente impuls vanuit de richting van de trend bezien is gebroken en opwaartse potentie lonkt. De weerstand die in eerste instantie overwonnen dient te worden voor meer upside betreft het niveau van 1,63 en ligt nog ver van huidige koersen af.

Wanneer dit niveau sneuvelt zal de massa de overtuiging vinden om de shorts op de EUR/SGD te sluiten en de verdere ruimte opwaarts in te vullen. Vanuit de RSI is al een tijdje geleden blijk gegeven aan de mogelijkheid tot stijging hetgeen te zien is aan de hogere toppen en hogere bodems in deze indicator. Enfin, bevestigd dus.

 Dan de keerzijde van de medaille nader belicht, de USD-index.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Opwaartse zin afgebroken
Hierin zien we dat de impuls in opwaartse zin is afgebroken middels het doorbreken van de korte termijn trend. Nu ligt de focus op de 80, hetgeen overeenkomt met de 1,30 in de EUR/USD grafiek. De Fibonacci-grid en de niveaus van 50% en 61,8%, die respectievelijk corresponderen met de 1,28 en de 1,29 in de EUR/USD grafiek, zijn hier met oranje aangegeven. Heeft die kleur toch nog een beetje goed nieuws voor Nederland in petto deze week. 

De strekking is in ieder geval dat de power-commissie oordeelt dat er bevestiging te vinden is voor het opwaartse scenario in EUR/USD in deze grafieken. Beide grafieken die ik getoond heb laten zien dat een correctie is ingezet dat in het voordeel van de waarde van de euro spreekt. 

Online seminar
Tot slot nog even dit, binnenkort houden we bij Iex een online seminar over valuta. Schrijf u tijdig in, dan kunnen we live sparren over de richting van de euro en andere technische zaken die gelden in Valutaland.  Interactief is daarbij het sleutelwoord, bij deze mijn uitnodiging aan u om deel te nemen.

Iex zal binnenkort meer informatie over dit online seminar naar buiten brengen. Houd daarom de site in de gaten!


Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. LeoMont en Erem aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor de analyses wordt gebruikt. De waarden waarop analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van LeoMontFonds of de LeoMont-Portefeuille die zijn opgebouwd uit turbo’s van Goldman Sachs. De beloning van LeoMont of Erem staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie e-mail naar info@leomont.com.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 juni 2012 16:07
    Kan je zien hoe sommige zaken opgeblazen worden. Eerst was Griekenland zo verschrikkelijk belangrijk omdat het een risico inhield. Nu is Griekenland iets minder risico ,dus snel de focus op Spanje. Ik weet het niet maar ik heb hetzelfde gevoel als toen Soros de handschoen opnam tegen de bank of England.
    Gedoseerd steeds maar negatief nieuws brengen.
    grt
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links