Login
 

Voorbeurs: Billenknijpen

Door Arend Jan Kamp op 1 jun 2012 om 08:05 | Views: 5.433 | Categorie: Voorbeurs

Het wordt weer penibel? Dankzij een U-turn gisteren op het slot bleven de laagste AEX standen van dit jaar op 23 mei 288,77 (slot) en 286,89 (intradag) net buiten schot. Vandaag is het inkoopmanagers- en Payroll Report dag en als die cijfers allemaal net zo tegenvallen als de Chinese PMI's van vanochtend...?

Met name die Amerikaanse werkgelegenheidscijfers en ISM index kunnen in deze markt de triggers voor meer ellende zijn. Dan is dan ook het enige pluspunt: niemand verwacht er wat van, er is nergens goed nieuws te vinden en iedereen klaagt ach en wee. Ofwel, er zijn geen stieren meer om in beren te veranderen.

Geen gek nieuws nog uit Griekenland of Spanje, of het moet het bekende niksaandehandmensengewoondoorlopen zijn. Gisteren was het gerucht dat het IMF Spanje te hulp komt, maar dat zie ik nu nergens meer. Tja, de EU is razendsnel één groot Plopsaland aan het worden. We betalen met de plopsa. Ticker: PLP/USD.

KPN!

Intussen legt KPN haar kaarten op tafel: het bedrijf bevestigt de outlook 2012, vindt het bod van 8 euro per aandeel van América Móvil, dat intussen 5% van de aandelen heeft, te laag en zoekt in China actief naar grootaandeelhouders. Verder is er uitspraak in het kort geding van Geert Wilders over dat ESM-verdrag.

Wat valt er verder nog te zeggen? Sterkte met het billenkijpen vandaag en alvast prettig weekend. Ik ben benieuwd of er nog Grootsch EU Nieuws komt de komende dagen. Het nieuws waar de markten op wachten is natuurlijk het nieuwe, veronderstelde rondje stimuli van de Fed à 800 miljard dollar. QE3 is the name.

 • De futures openen maar raak. Het maakt ook niet zoveel uit. Die cijfers die ik noemde bepalen vandaag waarschijnlijk het senitment, tenzij Spanje ofzo ineens gek gaat doen
 • Op - heerlijk die beurslogica - China na kleurt heel Azië rood door die rottige Chinese PMI's
 • EUR/USD is niet verder gezakt. Meer durf ik er niet over te zeggen
 • Goud, zilver en oliebenchmarks WTI en Brent minnen lichtjes. Nee, dit zijn deze dagen net als aandelen ook niet the places to be
 • De Bund future houdt zich nog compleet gedeisd: 0,00%. Wie durft nog rentes te voospellen...? Nomura Securities wel, dat hanteert 1,00% als koersdoel voor de Duitse tienjaars Bund

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Zoals gezegd, vanmiddag die ISM Index. Afgaande op de Chicago PMI van gisteren, misschien wel de belangrijkste leading indicator van deze index, is de consensus van 54,0 van vanmiddag wat aan de hoge kant...

Lukas Daalders Best of the Web

Lukas Daalder (Robeco en IEX) wat heb je vandaag weer voor leuke linkjes en gave grafieken verzameld? "Fraaie TA, het laatste nieuws (Chinese PMI), Europese bankproblemen (en oplossingen), Target2, belang PIIGS en meer."

Macroagenda

 • 03:00 China: manufacturing PMI mei (consensus: 52,1)
 • 04:30 China: HSBC manufacturing PMI mei (consensus: 52,1)
 • 09:50 Frankrijk: manufacturing PMI mei (consensus: 44,4)
 • 09:55 Duitsland: manufacturing PMI mei (consensus: 45,0)
 • 10:00 EU: manufacturing PMI mei (consensus: 45,0)
 • 14:30 VS: Payroll Report mei (consensus: +150.000 & 8,1%)
 • 14:30 VS: privé inkomen & uitgaven apr (consensus: +0,3% & +0,3%)
 • 16:00 VS: ISM Manufacturing Index mei (consensus: 54,0)
 • 16:00 VS: bouwuitgaven apr (consensus: +0,4%)
 • 19:00 VS: autoverkopen mei (consensus: 11,1 miljoen)

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

Docdata

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
kolenboer
0
Goedemorgen AJK,

Een beetje de cijfers manipuleren en ze toveren zomaar even 300K banen uit de hoge hoed. Van de ISM verwacht toch niemand meer wat. Die moet wel heel ver onder verwachting zijn wil die nog tegenvallen.
Henk Snaph
0
Goede morgen,

Kan iemand mij uitleggen wat een "witte pelikaan" trading pattern betekent?

henks
korbe007
0
Twaalf overname kandidaten? Hum, dat moet dan de twaalf provinciën zijn der Nederlanden. Banen? Ik geef de definitie van een baan: niet door de overheid gesubsidieerde arbeid. Hoeveel banen zijn er dan nog over? Duizend?
kwast-c
0
quote:

Henk Snaph schreef op 1 jun 2012 om 08:33:


Goede morgen,

Kan iemand mij uitleggen wat een "witte pelikaan" trading pattern betekent?

henks

Ja,stront aan de knikker :-)
griezelbeer
0
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Auteur Meer»

Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Recente columns van Arend Jan Kamp:

10:55 Fondsenrondje: Zomaar een min 3
08:15 BeursVandaag: -22,6% 7
18 okt AkzoNobel en... de koers 4

Gerelateerde instrumenten Meer »

AEX 542,54 -0,94%
Ga naar: Hefboomproducten
Docdata 0,481 -1,03%
Ga naar: Hefboomproducten | Opties
KPN Koninklijke 2,968 +0,54%
Ga naar: Hefboomproducten | Opties
Gesponsorde links