Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Spreekuur met Nico Langedijk

IEX SpreekuurNieuw: BNP Paribas Rendement Certificaten.

Benieuwd hoe u 30% rendement op het aandeel ING kunt behalen zelfs als het aandeel stagneert of daalt?

Nico Langedijk legt uit hoe je in de huidige markt met Rendement Certificaten een aantrekkelijk rendement kunt maken op Nederlandse aandelen en beantwoordt al je vragen over deze nieuwe beursproducten.

Wat gebeurt er als de rendementgrens van een Rendement Certificaat wordt geraakt? Is het Certificaat nog te verhandelen nadat de grens geraakt is? Hoe beïnvloedt de volatiliteit de prijs van een Rendement Certificaat?

Discussieer mee en stel nu zelf uw vragen aan onze experts

Onderwerp: De werking van Rendement Certificaten
Dinsdag 5 juni, 15:00 – 16:00 uur

De expert
Nico Langedijk is expert beursgenoteerde producten bij BNP Paribas. Hij is verantwoordelijk voor alle producten van BNP Paribas die via Euronext Amsterdam worden verkocht.

Klik hier om direct uw vragen te stellen aan Nico Langedijk. De vragen worden op dinsdag 5 juni op het forum beantwoord.

Klik hier voor meer informatie over BNP Paribas Rendement Certificaten.

Klik hier voor meer uitleg over het IEX Spreekuur.


De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

IEX Spreekuur

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
29 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
quote:

IEX Niek den Tex schreef op 5 jun 2012 om 10:35:


Beste Nico,

Dank voor dat je tijd wil vrijmaken om jullie nieuwe product aan onze leden uit te leggen. Voor degene die niet in de gelegenheid waren om het online seminar te bekijken, geef ik hierbij een aantal vragen die toen ook behandeld zijn.

- Als je een Rendement Certificaat koopt, verkoop je eigenlijk volatiliteit? Kan je dit toelichten en uitleggen welk voordeel dit heeft?

Met vriendelijke groet,


Niek den Tex
Publisher

Beste Niek,

Een Rendement Certificaat werkt zeer goed is stabiele, licht stijgende, of licht dalende markten. Oftewel in dit product verkoop je upside (schrijven van een call) en verkoopt de belegger downside door de "down-and-out put"). Oftewel de belegger verkoopt volatiliteit.

Daarom vindt Marcel Tak het Rendement Certificaat een interessant product, want in de huidige markt wordt een zeer hoge volatiliteit ingeprijsd, oftewel de belegger ontvangt heel veel premie ("vast rendement") want de optie prijs wordt grotendeels bepaald door de volatiliteit.

Als er niks gebeurd met het aandeel, maar de volatiliteit in de markt daalt, oftewel, de kans dat de rendementgrens wordt geraakt wordt kleiner en dan zal de prijs van het Rendement Certificaat stijgen.

Mocht de volatiliteit verder stijgen (de kans dat de rendementgrens wordt geraakt wordt groter) heeft een negatief effect op de prijs.

Met vriendelijke groet,

Nico
[verwijderd]
0
Denken jullie dat Aegon boven EUR 2.50 blijft handelen?

We hebben een Rendement Certificaat dat in dat geval 43% rendement uitbetaald. Wellicht interessant?

Zie grafiek.
Bijlage:
[verwijderd]
0
quote:

johannes51 schreef op 1 jun 2012 om 00:54:


Geachte heer Langedijk. Ik kan alleen maar de volgende, domme, vragen stellen:
1. Wat is een certificaat?
2. Hoe komen mensen aan een certificaat?
3. Hoe krijgen certificaathouders hun geld terug?
4. Waarom zou iemand een certificaat willen hebben?
5. Loopt een certificaathouder een risico?

Over uw speciale certificaten, die u Rendement Certificaat noemt, weet ik helemaal niets te vragen. Maar ik neem aan dat u goed zult uitleggen hoe een certificaathouder zal of kan profiteren van de koersschommelingen van het aandeel ING.

Beste Johannes,

1. Een certificaat kan worden als een waardepapier waarmee je een bepaalde risico-rendement op een onderliggende waarde kunt kopen.

2. Beleggers kunnen Rendement Certificaten kopen via Euronext Amsterdam

3. Beleggers krijgen automatisch het geld uitbetaald aan het einde van de looptijd. Dat gebeurt via uw bank of broker waar u een beleggingsrekening heeft.

4. De belegger kan zijn eigen risico-rendement verhouding bepalen. Een offensieve belegger zal een hoger rendement nastreven met een bijbehorende hoger risico, dan een defensieve belegger.

5. Risico op het onderliggende en kredietrisico op BNP Paribas. Gelukkig wordt BNP Paribas gezien als een van de meest kredietwaardige banken ter wereld. Zo heeft Standard & Poor's BNP Paribas een AA- rating gegeven.

Meer informatie over Rendement Certificaten op de website www.markets.bnpparibas.nl

Bijgevoegd een voorbeeld van een Rendement Certificaat op ING. U kunt een rendement behalen van 38% als ING het komende jaar boven EUR 3.00 blijft handelen.

Met vriendelijke groet,

Nico
Bijlage:
[verwijderd]
0
Beste Spreekuur beleggers,

Nog een interessant Rendement Certificaat.

Denkt u dat PostNL boven EUR 2 blijft handelen?

=> Rendement van 60%

We horen graag of dit voor u interessant kan zijn.

Met vriendelijke groet,

Nico
Bijlage:
GioFaralley
0
Heb niet een heel duidelijk antwoord gekregen op de optiestrategiën die jullie hanteren...

PS: POSTNL is een beetje tricky boven de 2,-, maar ik denk dat hij het net gaat halen.
[verwijderd]
0
quote:

DaLeo schreef op 5 jun 2012 om 16:52:


Heb niet een heel duidelijk antwoord gekregen op de optiestrategiën die jullie hanteren...

PS: POSTNL is een beetje tricky boven de 2,-, maar ik denk dat hij het net gaat halen.


Beste DaLeo,

Ik zou inderdaad nog even terugkomen op de onderliggende optiestrategieen.

Een kijkje onder de motorkap ;-)

Een Rendement Certificaat bestaat uit de volgende optieconstructie.

- We verkopen/schrijven een call met strike op het maximale terugbetalingsniveau. Oftewel, we verkopen upside van het aandeel en ontvangen daar een mooie premie voor.

- Tegelijkertijd kopen we bescherming via een put met strike op het maximale terugbetalingsniveau ("in the money") en een "down-and-out barriere" die gelijk is aan de rendementgrens. Oftewel de bescherming van het vast rendement via deze "down-and-out put optie" komt te vervallen als de rendementgrens is geraakt.

Beleggers kunnen door deze bescherming een positief rendement behalen zelfs als het aandeel daalt (tot de Rendementgrens).

Een dergelijke down-and-out put optie kunnen particulieren niet zelf kopen in de markt, en daarom wordt een Rendement Certificaat gezien als een zeer interessant product voor de particuliere beleggers.

Met vriendelijke groet,

Nico

[verwijderd]
0
Beste Nico,

Zou je misschien toch nog mijn vragen kunnen beantwoorden?

-Is het Rendement Certificaat niet gewoon een gestructureerd product?
-Als je er van overtuigd bent dat een koers boven een bepaald niveau blijft, kun je dan niet beter een turbo (met een iets lagere stop/loss kopen? Natuurlijk kan hij door de stop loss heen gaan, maar wanneer je deze niet te strak stelt, dan kun je met een turbo toch veel meer rendement maken?

Thomas
[verwijderd]
0
quote:

ThomasV321 schreef op 6 jun 2012 om 14:22:


Beste Nico,

Zou je misschien toch nog mijn vragen kunnen beantwoorden?

-Is het Rendement Certificaat niet gewoon een gestructureerd product?
-Als je er van overtuigd bent dat een koers boven een bepaald niveau blijft, kun je dan niet beter een turbo (met een iets lagere stop/loss kopen? Natuurlijk kan hij door de stop loss heen gaan, maar wanneer je deze niet te strak stelt, dan kun je met een turbo toch veel meer rendement maken?

Thomas


Beste Thomas,

1) Het klopt dat een Rendement Certificaat kan worden gezien als een gestructureerd product. Het geeft je de mogelijkheid om je eigen risico-rendement op je belegging te bepalen.

2) Het Rendement Certificaat biedt je de mogelijkheid om een aantrekkelijk positief rendement te maken zelfs als het aandeel stagneert of daalt. Bij een Turbo Long moet het aandeel stijgen om winst te maken.

Dus mocht je niet weten wat het aandeel de komende tijd gaat doen, maar je bent er van overtuigd dat het aandeel boven een bepaald niveau blijft handelen, dan kan je beter een Rendement Certificaat kopen omdat je een positief rendement krijgt zelfs als het aandeel stagneert of daalt, als het maar boven de rendementgrens blijft handelen.

Daarnaast is er een verschil als de rendementgrens/barrier/stop loss wordt geraakt. Bij een Rendement Certificaat krijg je in het slechtste geval de slotkoers van het aandeel terug. Oftewel, ten opzichte van een directe belegging in aandelen heb je alleen het dividend opgegeven. Bij een Turbo kan je door het hefboomeffect je hele inleg verliezen als de stop/loss wordt geraakt. Bovendien heb je financieringskosten om de hefboom te financieren.

Oftewel, Rendement Certificaten worden gezien als alternatief voor aandelen (beleggingshorizon van ongeveer 1 jaar) terwijl Turbos een zeer geschikt instrument zijn om in te spelen op korte termijn trends.

Met vriendelijke groet,

Nico

[verwijderd]
0
Hoe gevoelig zijn deze producten voor volatiliteit en wat is de invloed van een stijgende/ dalende vol. gedurende de looptijd?
29 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: IEX Spreekuur

Column door: Redactie

De centrale redactie van IEX.nl bestaat uit: Pieter Kort (hoofdredacteur), Arend Jan Kamp, Fleur van Dalsem, Rob Stallinga, Barbara Zia, Lucia Rodenburg.

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

  1. 14 nov Slimste weekwinnaar: 'Geprofitee...
  2. 08 nov IEX Gouden Stier: Het juryrapport 2
  3. 08 nov IEX Gouden Stier: Dubbelslag ABN...

Gesponsorde links