Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

CMG, prachtig en te duur

Ik heb met veel genoegen de cijfers geanalyseerd. Prachtig in één woord. Het tweede woord wat in me op komt is realiteitszin. Stutterheim, voor intimi ‘ome Cor’, gaf aan dat een operationele marge van 14 – 16% op termijn normaal zou zijn. Chapeau meneer Stutterheim, uw realiteitszin kenmerkt een goed bestuurder.

De winstgroei zal in 2000 wat bescheidener zijn, onder andere door gebrek aan goed personeel.

En nu het aandeel. Enige tijd geleden (zie CMG: IT met teveel fantasie) vond ik het aandeel te duur. De koers is gestegen, dus u raadt het al, ik vind het aandeel nu véél te duur. De gerealiseerde winst 1999 is EUR 0.70 per aandeel. De koers van CMG schommelt rond de 108. Dat is dus een k/w van 154. En voor 2001 is de k/w nog steeds ruim boven de 100. Waarom hebben een aantal banken, zoals ABN-AMRO dan toch nog een koopadvies? Omdat CMG relatief goedkoop is vergeleken met Engelse concurrenten. Dan rest dus de simpele conclusie dan deze bedrijven dus nog meer te duur zijn.

Moet u verkopen? Ja, tenzij u denkt dat andere beleggers, gevoed door wilde fantasieën over WAP en SMS, straks nog meer voor het aandeel over hebben dan de huidige hoge prijs. In dat geval bent u een aanhanger van de ‘Greater Fool Theory’. Dan wens ik u veel succes.

NB. De Greater Fool Theory houdt in dat u een aandeel koopt in de veronderstelling dat er altijd wel een grotere gek is, die het aandeel tegen een nog hogere prijs van u koopt.

Reageren? Email naar: vanzeijl@iex.nl


Corné van Zeijl is analist en strateeg bij Actiam. Van Zeijl schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Corné van Zeijl

Corné van Zeijl is analist en strateeg bij Actiam. Daarnaast is hij beurscommentator bij onder meer RTL Z en BNR en schrijft hij columns voor verschillende media. Van Zeijl begon zijn carrière als analist voor Staalbankiers in 1986. In 1989 maakte hij de overstap naar vermogensbeheerder bij Robeco. Tussen 1994 en 2003 was ...

Meer over Corné van Zeijl

Recente artikelen van Corné van Zeijl

  1. dec '13 2014: Nieuwe eurocrisis? 8
  2. okt '12 Tabée Van Zeijl 51
  3. sep '12 Héle mooie grafieken 1

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare