Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: Nederland - Spanje

Na 16 miljoen Nederlanders, EU, CPB en DNB begint nu ook Fitch zich met Catshuisberaad te bemoeien. Populair samengevat luidt de boodschap: "Botox die begroting strak Nederland, of anders gaat er een A'tje van onze Triple A in de kliko." Oh jee, maak u maar weer op voor dagje herrie in de polder?

Olé, een tweejaars Bonos en tienjaars Obligaçion obligatieveiling is hét item van vandaag, ofwel maakt iemand die Spanjolen los? De gigasalarissen van Messi en Ronaldo moeten ergens van betaald worden. Geef het volk brood en spelen en werp de bankiers maar voor de leeuwen, wisten de oude Romeinen al.

Om 10:30 is het Uur U, want dan starten die obligatieveilingen. Houd u de IEXGuruwatch Twitter in het snotje als u zo snel mogelijk wil weten hoe die acutions uitpakken. Behalve Madrid laat ook Parijs de collectezak rondgaan. Om 11:00 uur slijt Parijs een twee, drie en - ja, goed geraden - een vijfjaars lening.

Tussen EU-hoop en EU-vrees

Hebt u gelijk de belangrijkste (pijn)punten van deze dag. Er wacht ons ook een cijfer- (onder meer AkzoNobel) en ex-dividendregen (onder andere Ahold), er zijn Nederlandse werkloosheidcijfers en in de VS kijkt u naar de werkloosheidsuitkeringen, een huizencijfer en de Philadelphia Fed Index.

In het buitenland zijn er onder meer Nokia - hoewel, dit bedrijf heeft zich al een slag in de rondte gewinstwaarschuwd - Bank of America, Morgan Stanley en Microsoft. Ach, waarom zou u ook eigenlijk? Bedrijfscijfers bepalen momenteel amper de koersen. Tussen EU-hoop en EU-vrees is meer het motto.

Vooruit, servicegericht als ik ben zoek ik de koersreactie After Hours (officieuze handel nabeurs) op van American Express, dat om 22:00 met haar KW1'tjes door kwam. Voilá, -0,24%. Goed, hoe lijkt het voorbeurs?

  • De futures openen hoger en daarmee is gelijk alles gezegd
  • Azië ziet er ook niet zo inspirerend uit: een sukkelig plusje hier en een lousy minnetje daar
  • EUR/USD hangt maar wat rond net boven 1,31
  • Goud en zilver fröbelen rond de bekende niveaus 
  • Oliebenchmarks WTI en Brent ogen ook allesbehalve geïnspireerd
  • De Bund future wrijft nog maar eens de ogen uit. Nee, die is nog niet wakker

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Gepikt uit een rapport van gisteren van Rabobank Equity Research: vooruitblik op het losbrandende Benelux-cijferseizoen. Deze tabel is de samenvatting. Klik er op als u er geen bal van kan lezen, dan floept er een groter exemplaar tevoorschijn.

Lukas Daalders Best of the Web

IEX-columnist en Robeco's Lukas Daalder, wat heb je voor leuke linkjes en gave grafieken vandaag? "De Stability Report, Article IV India, Rethinking Finance, maar ook lichtere materie: renteverlaging Brazilië, CPB over euro, herbalancering China, het belang van steden ."

Belangrijkste KW1 cijferkandidaten

Macroagenda

  • 09:00 Nederland: werkloosheid februari (consensus: 6,0%)
  • 10:30 Spanje: obligatieveilingen
  • 11:00 Frankrijk: obligatieveilingen
  • 14:30 VS: weekly jobless claims (consensus: 365.000)
  • 14:30 VS: verkoop bestaande woningen maart (consensus: 4,62 miljoen)
  • 16:00 VS: Philadelphia Fed Index april (consensus: 12,0)
  • 16:00 VS: leading indicators mrt (consensus: +0,2%)

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. kolenboer 19 april 2012 10:07
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef op 19 april 2012 09:42:

    Hoi Kolenboer,

    Maar die Romeinen hadden dan ook geen iPad, hé :-)

    Je hebt zeker een punt over westen, maar hoe zou je dan rest wereld omschrijven? Niet veel beter, vrees ik. Voeg daar in veel gevallen nog maar geweld, oorlog en gangsterregimes aan toe.

    Arend Jan
    Ipad of niet, dat maakt niet uit. De rest van de wereld? Die Chinezen werken zich te pletter, net als wij 50 jaar geleden. Mijn vader (kolenboer) werkt de hele dag (70 uur per weekk, ook op zaterdag. Vakantie was er niet bij. Hij stopte toen hij 75 was. Er was ontzag voor de autoriteiten enz... Omdat hun zich toen te pletter werkten hebben wij het nu zo goed en zijn wij zo dom om ons in de schulden te steken voor een iPad. Nu zijn wij aan het werk om de grote bedrijven te spekken. Veel jongeren hebben en Iphone terwijl ze geen rooie cent hebben.

    En nog iets: 50 jaar geleden was er nog geen verloedering , arrogantie en zelfverijking op dezelfde schaal dan nu. Toen verdiende een directeur van een bejaardentehuis geen 2 ton en een directeur een asielopvang van vluchtelingen (die zogenaamd zeer begaan is met de vluchtelingen) 6 ton.

    Nogmaals: Op de top van de beschaving viert zelfverrijking, verloedering, arrogantie, graaierij, financieel enz... wanbeleid hoogtij. Dat leid in alle gevallen tot de ondergang.

    Nu hebben wij het nog goed omdat we iemand gevonden hebben die bijna voor niks voor ons werken.

    Nu denken wij oppermachtig te zijn en met 60 te kunnen stoppen en de Chinezen voor ons (ook kinderen) zich te pletter laten werken voor 0,25 cent per uur.

    En wij hier maar heilig boontje spelen, onze kinderen mooi speelgoed en mooie kleren en mooie flatscreens kopen terwijl de Chinezen en hun (kinderen) in China zich te barste werken om dat mooie speelgoed te maken.

    Ik voorspel je: Dit houd absoluut geen stand, Chinezen komen eraan en wij worden steeds armer.Dit proces is al jaren gaande en zal de komende jaren ook aanhouden. De Grieken zijn ons voorland en het wordt nog erger.

    De mensen hier leveren nu al zeker 10 jaar koopkracht in. Loonstijging 1%, inflatie 2,6% zogenaamd maar het is zeker 6 tot 8% ( pak koffie 3 jaar geleden 3,59 euro, nu 4,99 euro een plus van 40%)

  2. forum rang 7 handyman6 19 april 2012 11:12
    Het zal tijd worden dat ook die grote clubs als Real en Barca de tering es naar de nering gaan zetten.
    Ze verzieken sinds jaar en dag het voetbal met hun vele geld om "scheidsrechters" op andere gedachten te brengen als er weer es een strafschop wordt weggewuifd of een handsbal over het hoofd gezien .
    Zelfs TVcommentatoren verbazen zich eensgezind over niet gegeven rode kaarten.Onder het oog van camera's..de gotspe!
    Maar in de eindfase van een bekerfinale regelt men in Spanje het verloop liever zelf ...al die ploegen hebben dat gemanipuleer helemaal niet nodig ,want ze spelen fantasties,hebben de beste spelers sowieso onder contract,maar dan toch....als kijker erger ik me dood,dus...H6
  3. forum rang 7 handyman6 25 april 2012 13:10
    quote:

    handyman6 schreef op 19 april 2012 11:12:

    Het zal tijd worden dat ook die grote clubs als Real en Barca de tering es naar de nering gaan zetten.
    Ze verzieken sinds jaar en dag het voetbal met hun vele geld om "scheidsrechters" op andere gedachten te brengen als er weer es een strafschop wordt weggewuifd of een handsbal over het hoofd gezien .
    Zelfs TVcommentatoren verbazen zich eensgezind over niet gegeven rode kaarten.Onder het oog van camera's..de gotspe!
    Maar in de eindfase van een bekerfinale regelt men in Spanje het verloop liever zelf ...al die ploegen hebben dat gemanipuleer helemaal niet nodig ,want ze spelen fantasties,hebben de beste spelers sowieso onder contract,maar dan toch....als kijker erger ik me dood,dus...H6

    Herhaling van deze mededeling:alweer een rode kaart(voor een knietje!) en een penantie(voor een niet geraakte speler!).
    Desondanks mocht het niet baten..jammer,jammer,moet je maar niet steggelen,Barca:zonder hulp hadden ze elke ploeg ook van de mat gespeeld,ben ik van overtuigd..gr h6
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links