Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Shell, SBMO & Google

Voor het weekend verkocht ik al mijn turbo’s short en gisteren en eergisteren stapte ik alweer vol enthousiasme in de markt met verschillende turbo’s long. Ondanks dat sentiment de afgelopen dagen is verslechterd, zijn er genoeg kansen. Opvallend veel aandelen noteren rond belangrijke bodemzones en met het cijferseizoen voor de deur biedt dat mogelijkheden.

Zo ben ik nog steeds optimistisch voor Peugeot en Research in Motion. U moet echter maar gauw vergeten dat ik ooit iets over Nokia heb gezegd: *ahum*!

Google
De eerstekwartaalcijfers van Google zijn in lijn met de verwachtingen. Opmerkelijk is dat er een splitsing van het aandeel aan zit te komen en dat het bedrijf dividend uit gaat keren. Google moet wat doen om de strijd aan te gaan met Apple en Facebook. De recente daling heeft de perfecte instapkans gecreëerd.

Het momentum heeft nu weer ruimte omhoog en als de oude top op 670 dollar wordt doorbroken is het hek helemaal van de dam.

SBM Offshore
Deze week daalde SBM Offshore fors omdat een intern onderzoek aangaf "bepaalde verkooppraktijken geconstateerd te hebben die mogelijk niet geheel volgens de regels zijn verlopen". De indicatoren wezen al langer omlaag. Er ligt echter een stevige bodem op 12,50 euro en de grafiek oogt wat oversold.

Met een stoploss op 12,50 durf ik de rit tegen de trend in naar de 16,50 euro wel aan.

Royal Dutch Shell
In mijn ogen heeft het wel/niet lekken van olie de perfecte instapkans in Royal Dutch Shell gegeven. Eerder verkocht ik al mijn turbo short met een leuke winst. Shell is aangekomen bij een bekende zone en de koers oogt oversold. De trend is nog negatief, maar daar komt boven de 27 euro al verandering in.

Ik stap bij de aankomende trendommekeer in en zie de koers dan doorstijgen naar de top van 29 euro.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 april 2012 22:34
    Beste Selwyn Duijvestijn,

    Niet echt gerelateerd met uw stukje, maar toch: Hoe kijkt u tegen de Apple shortjes aan? Ik ben er zelf al ingestapt vandaag met een redelijk lage hefboom. Ik denk zelf dat als Apple omlaag gaat het heel snel zal gaan, dus vandaar. Ik ben behoorlijk onervaren maar al een leuk succes geboekt met nokia shorts4,4;). Graag uw antwoord

    groeten
  2. [verwijderd] 14 april 2012 14:10
    Het leest inderdaad een beetje(/behoorlijk) respectloos, mijn excuses. Ik bedoelde echter niet dat ik zijn artikel niks vind. Ik lees ze namelijk allemaal..Maar omdat ik er niks op aan te merken heb, vraag ik juist om iets anders. Ik vind de artikelen van selwyn altijd erg nuttig. Ik geef je gelijk dat het misschien niet echt sympathiek overkomt. Je moet het niet zien als een vraag om advies, maar als een vraag om een mening. Ik ben er tenslotte al ingestapt.

    groeten dmn
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links