Login
 

TA: AEX zone 323,50 - 324

De neerwaartse ruimte in de AEX lijkt zeer beperkt. De eerste steun van 328 moest er gisteren aan geloven, maar hij sloot nog net boven het 50-daags gemiddelde. Daaronder liggen nog de recente bodem van 323,86 en de sinds december stijgende bodemlijn van nu 324.

Een slot onder de zone 323,50 – 324 zou een nieuwe verzwakking betekenen in het technische beeld waarna de recente top van 332,50 een lagere top is gebleken en de opwaartse uitbraak slechts vals. De technische indicatoren geven nog steeds aan dat dit negatieve en diepere correctie scenario een reele mogelijkheid is in de komende twee weken.

Zolang de zone 323,50 – 324 intact blijft, is er slechts sprake van nieuwe bodemvorming en blijven de stijgende handelsgrenzen intact. Mijn favoriete scenario blijft een beweging in de komende weken naar de top van 337,20 tot de zone 343 – 347 voordat een nieuwe forsere neerwaartse beweging kan optreden.

Nieuwe richtpunten
In de laatstgenoemde zone ligt overigens ook de bovenkant van het stijgende trendkanaal. Er zijn vanuit de grafiek nog geen omkeerpatronen gevormd, maar uitgaande van dit scenario zou de bodem vandaag waarschijnlijk gevormd kunnen worden.

Zodra de zone 323,50 – 324 wordt gebroken op slotbasis, is de recente lagere top een feit en kan de AEX eerst verder doorzakken en zal de stijging naar de 337,20 tot 347 vanaf een lager niveau starten en meer tijd in beslag gaan nemen. In dat scenario ontstaan nieuwe richtpunten richting de Fibonacci-retracementniveaus vanaf de decemberbodem van 291.

Deze komen (toevallig) precies overeen met enkele oude bekende steunniveaus, te weten de 319,60, 314,40 en 309. Tussenliggende steun ligt nog bij 316,70. Maar zolang het trendkanaal intact blijft, hoeven we niet naar dergelijke niveaus te kijken, maar uitsluiten mogen we het zeker niet.

Wat er ook in de komende dagen tot enkele weken gaat gebeuren, de langetermijntrend zal gewoon intact blijven en deze correctieve bewegingen zijn normaal voor de vorming van hogere bodems.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Nasdaq
Ondanks de hogere koersen in de VS en de test in de Nasdaq 100 van een voormalig 50%-Fibonacci-retracementniveau, werd daar wel een bearish engulfing gevormd. Deze wordt opgeheven boven de 2.794. Een consolidatie tot de zone 2.715 – 2.735 lijkt nu mogelijk. Daaronder kan een diepere correctieve beweging worden gestart. Ook hier worden dus (binnen de sterk stijgende trend) conflicterende signalen gegeven.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Shanghai Composite Index
Speciale aandacht gaat vandaag uit naar China, concreter de Shanghai Composite Index. Hij brak in februari de dalende toppenlijn sinds april 2011. Daarna vormde hij een drievoudige top rond de 2.475 en startte een correctie. Deze lijkt nu uit te monden in een eerste hogere bodem, gelijk aan de voormalige dalende toppenlijn die nu bij 2.236 ligt. Er zijn nog geen omkeersignalen gevormd, maar de correctie lijkt in de eindfase te zitten.


Klik op de grafiek voor een grote versie


De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. ING Bank N.V. is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de hierboven opgenomen beleggingsaanbeveling die is opgesteld door Bas Heijink, Senior Analist Technische Analyse van het ING Investment Office. Deze beleggingsaanbeveling is opgesteld op basis van zijn eigen kennis gecombineerd met betrouwbare bronnen.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

CHINA-Shanghai Composite

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-Nasdaq 100

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
208 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Paulus29
0
En ik vertrouw die Fibonacci ook voor geen cent. Italianen dreigen namelijk ook failliet te gaan.
de breker
0
Opeens is bassie weer vast. Neerwaartse ruimte is beperkt. Ja, er kan maar 300 punten af...
kolenboer
0
Puts gesloten. Even long gegaan bij plus500 met 15 contractjes voor een herstelletje van 3 punten.
Moneyball
1
"Mijn favoriete scenario blijft...."

Wat favoriet is lijkt me niet relevant. (Onderbouwde) waarschijnlijkheid des te meer
JoostVLS
0
Goedemorgen,
Ik vind het knap dat jullie goede trades doen, mede op basis van de visie van Bas. Ik houd het op turbo short op de euro en de vix turbo long 14. Spanje en Portugal wordt een moeilijk verhaal en dus zal de euro dalen. Gegroet Joost
aexman
0
Bas had dit niet verwacht en is vandaag op zoek naar een lagere bodem.

"Een slot onder de zone 323,50 – 324 zou een nieuwe verzwakking betekenen in het technische beeld waarna de recente top van 332,50 een lagere top is gebleken en de opwaartse uitbraak slechts vals. De technische indicatoren geven nog steeds aan dat dit negatieve en diepere correctie scenario een reele mogelijkheid is in de komende twee weken.

Zolang de zone 323,50 – 324 intact blijft, is er slechts sprake van nieuwe bodemvorming en blijven de stijgende handelsgrenzen intact. Mijn favoriete scenario blijft een beweging in de komende weken naar de top van 337,20 tot de zone 343 – 347 voordat een nieuwe forsere neerwaartse beweging kan optreden."

Het eerste cijfer wat op de agenda staat vandaag zijn de werkeloosheidscijfers in Duitsland, er staat mij nog bij dat het ondernemersvertrouwen stijgende was.

MACRO-ECONOMISCH NIEUWS

- Dui, werkloosheid, maart, 10.00 uur
- EU, economisch sentiment, maart, 11.00 uur
- VS, economische groei KW4, derde raming, 14.30 uur
- VS, wekelijkse steunaanvragen, 14.30 uur

De ene na de andere koersdoelverhoging als zowel verkoop van activiteiten komt langsvliegen ...maar ja zolang de futures rood blijven staan.

Maar eens kijken wat we er van brouwen vandaag.
Co1972
0
quote:

kolenboer schreef op 29 mrt 2012 om 09:11:


Puts gesloten. Even long gegaan bij plus500 met 15 contractjes voor een herstelletje van 3 punten.

strakke timing, kolenboer! proficiat.
hans5156
0
Goedemorgen,

normaal ben ik erg kritisch op de analtyse van Bas maar deze keer denk ik wel dat we begin volgende week sterk gaan stijgen naar een nieuwe top.
De neergang van de amerikaanse beurzen was niet indrukwekkend en werd zelfs tegen het eind van de beursdag aardig gecorrigeerd.

Al met al verwacht ik de komende weken weer richting noorden te gaan om vervolgens een diepe buiging te maken.

succes
aexman
0
Arend Jan Kamp gooit vandaag in zijn columm de handdoek in de ring.

"Grafiek van de Dag
De beurs was, is en zal nooit te voorspellen zijn, dat is zo ongeveer het enige waar we het op de markten allemaal over eens zijn, toch? Waarom blijven we ons daar dan mee bezig houden, tot aan die grote dure zakenbanken die zichzelf zo vreselijk serieus nemen aan toe? Please, tell me..."Henk Snaph
0
We moeten wel richting noorden. Bijna alle AEX fondsen hebben een koop advies bij bijna alle banken, ook bij ING !!!!!!!!!!!!!!!, lache

henks
Libertarian
0
quote:

Sergeant Garcia schreef op 29 mrt 2012 om 09:20:


Zie de gaps in de 1´ aex graf. :-O


Yep! tikkie terug..?
kolenboer
0
kolenboer
0
[Modbreak IEX]: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
Juan Tsunami
0
quote:

aexman schreef op 29 mrt 2012 om 09:33:


Arend Jan Kamp gooit vandaag in zijn columm de handdoek in de ring.

"Grafiek van de Dag
De beurs was, is en zal nooit te voorspellen zijn, dat is zo ongeveer het enige waar we het op de markten allemaal over eens zijn, toch? Waarom blijven we ons daar dan mee bezig houden, tot aan die grote dure zakenbanken die zichzelf zo vreselijk serieus nemen aan toe? Please, tell me..."Load of bull. Ik doe niets anders en verdien eraan. En zakenbanken verliezen hooguit 1 of 2 trading dagen per kwartaal, althans zo was het altijd vóór Dodd-Frank toch. Komt omdat zij niet voorspellen maar bepalen, frontrunnen, leechen, quotestuffen, churnen, etc etc.

Noemen ze ook wel voorkennis, valsspelen en misleiden maar gebeurt dat tegenwoordig niet met alles?
Barro35
0
quote:

joostvls schreef op 29 mrt 2012 om 09:13:


Goedemorgen,
Ik vind het knap dat jullie goede trades doen, mede op basis van de visie van Bas. Ik houd het op turbo short op de euro en de vix turbo long 14. Spanje en Portugal wordt een moeilijk verhaal en dus zal de euro dalen. Gegroet Joost

@joostvls,
Kijk maar uit met die vix turbo long, tenzij je weet wat je doet iz contango/backwardation effect met die krengen (daar kan je goed nat mee gaan)
208 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Bas Heijink

Volgen
 
Klik hier om dit lid te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van zijn/haar activiteit op IEX.nl.

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Anal...

Meer over Bas Heijink

Recente columns van Bas Heijink

 1. 15 jun TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
 2. 15 jun TA: Bedankt! 411
 3. 14 jun TA: Van lang naar kort 425

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 569,30 +0,50%
  Ga naar: Hefboomproducten
 2. CHINA-Shanghai Composite 3.489,11 +0,41%
  Ga naar: Hefboomproducten
 3. NY-Nasdaq 100 6.834,33 +0,34%
  Ga naar: Hefboomproducten
Gesponsorde links