Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aperam, Fugro & Delta Lloyd

Er is wat mij betreft weinig veranderd aan het grote plaatje. Ik kijk voor de AEX en andere Europese beurzen sinds vorige week vooral omlaag. Daarom kom ik vandaag met drie aandelen waarvan de grafieken wijzen op daling. Eerdere analyses zijn nog steeds geldig:

  • Ik blijf negatief over ING onder 7,50 euro
  • Apple houdt de vaart erin, dus ik zie geen reden voor shorts
  • VIX blijft interessant om op te pikken rond de huidige koersen
  • Peugeot is mijn stockpick voor 2012, maar dient op korte termijn wat kracht te tonen voor ik weer instap
  • Research in Motion is bezig met uitbodemen
  • Nokia ligt er kansrijk bij voor een flink herstel

Fugro
De trend in de grafiek van Fugro is sinds twee weken neerwaarts gericht. Nadat de bekende topzone iets onder 56 euro werd bereikt draaiden alle indicatoren naar verkopen. Deze verkoopsignalen hebben de daling tot dusverre goed voorspeld, maar geven nog steeds een beweging omlaag aan.

De steunzone rond 46 euro is in mijn ogen een mooi koersdoel voor shortposities. Pas boven 54 euro verandert het negatieve plaatje.

Aperam
De trend in Aperam is negatief, zolang de koers onder 15,75 euro noteert. Alle signalen staan op rood en een daling richting de bodemzone van 10 euro lijkt mij waarschijnlijk. Ik ben mij ervan bewust dat dit een flinke neerwaartse beweging betreft, maar dat sluit maar mooi aan bij mijn algemene neerwaartse visie over de beurzen.

Ik verwacht net als vorig jaar een flinke dip voor de zomer.

Delta Lloyd
De volumes van Delta Lloyd zijn de laatste dagen hoger dan gemiddeld. Dat maakt het interessant om een te kijken hoe het aandeel erbij ligt. De trend is negatief met het kantelpunt op 14,50 euro. Na een dubbele top halverwege februari wijzen nu alle pijlen omlaag.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Moneyball 28 maart 2012 14:11
    Opmerkelijk dat Erem en Nikken gisteren op basis van technische analyse Delta Lloyd juist kansrijk achten voor een stijging. Positief dubbel geteste onderzijde trendkanaal en positieve terugtest van de dalende lijn in de rsi. Heb je een verklaring voor jullie volledig tegenstrijdige visie?
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links