Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Miljard euro in obligatiefonds ING

ING First Class Obligatie Fonds heeft de grens van 1 miljard euro vermogen onder beheer overschreden. Het fonds dankt dat vooral aan een grote instroom van Nederlandse particuliere beleggers en een gemiddeld rendement van bijna 10% over de afgelopen 3 jaar, stelt ING IM. Het vastrentende fonds werd opgericht in november 2004. 

De stabiele koersontwikkeling van het fonds ten opzichte van individuele vastrentende categorieën en de kwartaal dividenduitkering zijn volgens de vermogensbeheerder belangrijk in het succes van het fonds. Hans van Zwol, fondsmanager bij ING IM, zegt: “De markt is bijzonder volatiel, maar de diversiteit van onze posities in vastrentende waarden biedt beleggers ruime spreiding."

ING First Class Obligatiefonds belegt in vastrentende waarden die uiteenlopen van staatsobligaties met de hoogste waardering (AAA) tot obligaties in meer risicovolle categorieën, zoals opkomende markten (Emerging Market Debt) en hoogrenderende bedrijfsobligaties. De instroom is mede te verklaren uit het feit dat beleggers in het huidige onzekere investeringsklimaat grote fluctuaties willen voorkomen, maar nog steeds op zoek zijn naar een aantrekkelijk rendement, stelt ING IM.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

beleggingsfondsen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING IM

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NN Paraplufonds 4 N.V. NN First Class Obligatie Fonds P

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: IEXProfs Redactie

De centrale redactie van IEXProfs bestaat uit: Fleur van Dalsem Laura Iseger Rob Stallinga

Meer over IEXProfs Redactie

Recente columns van IEXProfs Redactie

  1. 02 apr Must read: Maart gekste beursmaa...
  2. 01 apr Must read: Beleggen in coronatijden
  3. 31 mrt Must read: Olie even onder 20 do...
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare