Login
 

Voorbeurs: Supersaaie Tuesday?

Het is een van de redenen dat ik nooit een huis heb gekocht. Ik bleef de prijzen maar omrekenen in guldens, schrok me dan een hoedje en dacht: laat maar... Bij racefietsen en nu een nieuwe espressomachine doe ik dat nou nooit :-) Hoe u er ook over denkt, ga er maar vanuit dat we het met de euro blijven doen.

Het ding bakt er trouwens niet veel van momenteel, een lousy 1,32 ennogwat op het bord. Goedemorgen en welkom op Super Tuesday, "the ten-state extravaganza that is", zoals CNBC mooi omschrijft. Reeks voorverkiezingen, vandaag weten we wie de Republikeinse uitdager wordt van president Barack Obama.

In Nederland is er alleen autonieuws: zowel TomTom, Spyker, Saab als Nedcar in de bocht! Verder is het stilletjes. Weinig nieuws en geen agenda, zodat het er nu uitziet alsof de AEX weer een dagje gaat lummelen ronds Dorpspomp 325. Maar wie weet, een echte beweging komt altijd als een dief in de nacht.

Complotten!

Voor de liefhebbers van complotten en samenzweringen heeft Bloomberg het Goldman Sachs-Griekenland verhaal. Eén keer raden voor wie dat goed uitpakte en voor wie slecht :-) Verder: de Amerikaanse autojongens - die écht zijn wedergeboren - lanceren vandaag pick-up trucks op gas en morgen is er de Apple iPad3.

Succes vandaag en jeetje wat een saaie markten, zeg.

 • Zo hoeft het van mij niet hoor, stomme futures. Van die zuigende minnetjes. Bah.
 • Alleen India en Nieuws-Zeeland zijn te pruimen, verder alles baggerrood in Azie
 • Erboven of eronder: EUR/USD is flink aan het matten met 1,32 rond
 • Goud en zilver weten het ook nog even niet
 • Oliebenchmarks WTI en Brent (zie Grafiek van de Dag onderaan) liggen nu stil, maar zijn wel errug duur
 • De Bund future houdt zich voor 21e eeuw begrippen rustig

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Olie dus...

Lukas Daalders Best of the Web

Lukas, wat heb je voor leuke linkjes en gave grafieken? "Een keihard argument voor invoering van de Daalder, het geldloket van de ECB, aandelen goedkoop, investeringsquote China niet het hoogst, olie vs detailhandel, machthebbers en global liquidity en meer. "

Belangrijkste buitenlandse KW4-cijferkandidaten

Macroagenda

 • 10: 00 Nederland: obligatieveiling
 • 10: 00 Griekenland: obligatieveiling
 • 10: 00 EFSF obligatieveiling
 • 11:00 EU: BBP KW4 (consensus: -0,3%)
 • VS: Super Tuesday (voorverkiezingen in tien staten)

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

TomTom

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
kolenboer
0
Goedemorgen AJK,

De media doet smalend over Wilders maar hij heeft 100% gelijk. De euro gaat onder hele welvaart kosten. Het grootste goed dat wij hadden (eigen souvereiniteit) hebben de politici verkwanseld aan Brussel. Nu plukken we daar de wrange vruchten van en de politici maar roepen dat die euro zo'n geweldig idee was. Ik snap werkelijk niet hoe ze dat durven te roepen.
De Ondernemers
0
Dat gezeur over die munt, Je hebt hem nu eenmaal en terug naar de gulden is echt niet de oplossing. Ik hoor wilders het nog zeggen. Als we terug gaan zijn we weer eigen baas over ons geld. Grapjas net alsof we dan niet naar brussel moeten luisteren.

En als je terug gaat naar de gulden zal 1 euro 3 gulden of misschien wel meer op moeten leveren. Nou dat heb je de poppen aan het dansen want iedereen die een schuld heeft kan deze dan helemaal nooit meer terug betalen. En als je denk dat producten er goedkoper op gaan worden nou dan heb je het mis.

En verder; ik heb een eigen zaak ik werk voor een 20 euro in het uur. Dacht je nou werkelijk dat ik dadelijk voor 60 gulden in het uur nog werk kan krijgen?
jj77
0
Mogge AJ,

Yep mijn nieuwe fiets kost net geen 8000 gulden en het is geen eens een racefiets en je wilt niet weten wat een paar van Bommels kost.voor een paar schoenen nu kon ik begin jaren 90 als studentje een weekje brassen in Griekenland...he wacht eens ff...

Gr en blijf schrijven,
JJ
Tinies
0
quote:

jj77 schreef op 6 mrt 2012 om 08:53:


Mogge AJ,

Yep mijn nieuwe fiets kost net geen 8000 gulden en het is geen eens een racefiets en je wilt niet weten wat een paar van Bommels kost.voor een paar schoenen nu kon ik begin jaren 90 als studentje een weekje brassen in Griekenland...he wacht eens ff...

Gr en blijf schrijven,
JJ


geniaal!!
Beperktedijkbewaking
0
Terug naar de daalder?
Ben je gek, dat ding is veel te nieuwerwets (pas in 1538 in NL geslagen).
Nee, de gulden is veel degelijker, hebben ze bij Lommerd Street berekend.
Die bestaat al sinds 1450...
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 19 jan Long Twitter, short Facebook? 2
 2. 19 jan Fondsenrondje: Kom gauw kijken 8
 3. 19 jan BeursVandaag: Retteketet, blijf ...
Gesponsorde links