Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

IEX Podcast: Alles over de Fed, shorten en trading

IEX Podcast: Alles over de Fed, shorten en trading

Het is weer vrijdag dus hebben we een spiksplinternieuwe IEX BeleggersPodcast voor u klaarstaan. Deze week hebben we een speciale gast: Vincent Vis. Hij is voorheen werkzaam geweest als beurshandelaar bij Optiver en IMC.

Hij gaat u precies vertellen waarom particuliere beleggers zo vaak verliezen met traden en waarom professionals er met de buit vandoor gaan. Ook bespreken we op welke zaken u als handelaar moet letten.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Het rentebesluit van de Fed
 • De overdreven koersdaling van Philips
 • Waarom Beter Bed de afgelopen maand met 50% is gestegen
 • De invloed van shortposities op de koers van aandelen
 • Hoe u bedrijven herkent met pricing power
 • Alles over trading. Waar onderscheidt de professional zich van de particulier.

Beluister de podcast op Spotify, Google Podcasts of Apple Podcasts.

Niels Koerts is beleggingsanalist bij IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is sinds 2019 beleggingsanalist bij IEX. Al op dertienjarige leeftijd begon hij met beleggen, uitgerekend in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen wist wat verliezen was. Zijn passie voor beleggen heeft hier gelukkig niet onder geleden. In 2020 heeft hij zijn bachelor bestuurskunde ...

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

 1. 27 jul Twitter rekent op groeiversnelling
 2. 26 jul Signify: Dit moet u doen na de recente koersdaling
 3. 23 jul Slotcall: Wat gaat het hard 10

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. Maan Arkenbosch 18 juni 2021 21:16
  Met een V.S. mei inflatie van 5% en een rieele inflatie van 3,4% heeft de Fed feitelijk vandaag, 18-06-21, een schot voor de financiële boeg afgegeven. Naar verwachting gaan de rente verhogingen niet in 2024 of 2023 maar in 2022 spelen. Dat was door de stijgende grondstoffen markten en een mogelijke loongolf inflatie te verwachten. De Centrale Banken staan met de rug tegen de muur. De helikopter strategie van Biden begint zich te wreken, terwijl ze nog niet goed opgestart is. Beleggers moeten hun hoge K.W. verhoudingen eens onder het vergrootglas leggen. De Buffet indicator stond vlak voor de crash in 2000 op 140% en in 2007 iets boven de 100%. Nu staat hij op 200%. Als de waarde van aandelenmarkten 100% of gelijk aan het jaarlijks BNP bedragen is een crash niet ver weg. De opkomende landen met hun $ leningen krijgen het benauwd. Gaan de alarmbellen nog niet rinkelen?
 2. forum rang 9 objectief 18 juni 2021 21:31
  quote:

  Maan Arkenbosch schreef op 18 juni 2021 21:16:  Als de waarde van aandelenmarkten 100% of gelijk aan het jaarlijks BNP bedragen is een crash niet ver weg. De opkomende landen met hun $ leningen krijgen het benauwd. Gaan de alarmbellen nog niet rinkelen?


  Al jaren tracht men tevergeefs te voorspellen wanneer er een crash aankomt.
 3. Alanine 21 juni 2021 14:57
  Kijkersvraag: Vivendi stoot in september Universal Music Group af, en deze komt terecht op Euronext Amsterdam. Denkt u dat deze in de AEX zal worden opgenomen? Hoe kijkt u naar Universal Music Group? Als grootste muziekconcern ter wereld lijkt dit met een stevige pricing power te kunnen meegenieten van de groei in streaming.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: IEX Podcast

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links