Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Triple A! All-time highs alweer voor AEX, ASML en ASMI

Triple A! All-time highs alweer voor AEX, ASML en ASMI

Wat een weelde! Het gaat niet zo snel meer als we in het afgelopen jaar gewend waren, maar gestaag blijft de AEX nieuwe topjes neerzetten.

Het beste nieuws vind ik zelf nog dat desondanks de index niet duurder wordt. De AEX is zelfs goedkoper dan toen ze een paar maanden geleden nog met een zes begon. Dat heeft alles te maken met de oplopende winstverwachtingen. Economie trekt aan en de bedrijven zijn mean & lean. Dan kan het hard gaan.


Intussen is de rentemarkt niet onder de indruk van het Amerikaanse inflatiecijfer van 5% en het ECB-rentebesluit. Het kan altijd ieder moment draaien, maar vooralsnog durft de beurs volgens mij niet tegen de centrale banken in te beleggen. Ergo, die verwacht momenteel alleen een tijdelijke inflatiepiek.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 08:10 Start is goed en het is gezellig druk, maar niet té druk deze week
  2. 01 aug Drukke week weer, toppen en volop fantasie, kansen, risico's en bedreigingen 5
  3. 30 jul Pas op de plaats voorbeurs en er zijn weer veel cijfers en verrassingen

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links