Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: uitzonderlijk bullish signaal voor beleggers gespot

Slotcall: uitzonderlijk bullish signaal voor beleggers gespot

Beleggers doen het nog steeds relatief kalm aan en kijken de kat uit de boom. Vreemd is dat niet, de Q1-cijfers zijn op een enkele uitzondering na, geweest en het is zoeken naar nieuwe impulsen.

De AEX blijft dicht bij huis en verliest enkele tienden van een procent, terwijl Wall Street zich optrekt aan licht meevallende cijfers vanuit de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Natuurlijk sluimert op de achtergrond nog het inflatiespook. Beleggers zijn ondanks de sussende woorden van de Fed er toch niet geheel gerust op dat een inflatie spike die recent goed zichtbaar werd, van tijdelijke aard is.


Hollandse aandelenavond  

Het weer zit nog steeds niet mee, maar wij hebben een gouden tip voor beleggers. IEX organiseert nameljjk samen met BNP Paribas de Hollandse Aandelenavond 2021. Vijf van Nederlands beste beursexperts geven maar liefst 15 tips op dit webinar.

Deelname aan dit informatieve webinar is gratis: inschrijven kan hier.



Amerikaanse belegger duikt op

Zorgen over hoge waarderingen, daar heeft de gemiddelde Amerikaanse belegger toch minder last van dan een Europese belegger. Zo lang het verhaal goed is en groei zichtbaar blijft, durven Amerikaanse beleggers wel door te kopen. Dit werkt overigens ook andersom: bij tegenslag wordt er rücksichtslos verkocht, maar dat terzijde.

Het sterk bullish nieuws voor beleggers is dat Amerikaanse beleggers momenteel een flinke sloot kapitaal investeren in Europese aandelenfondsen, zo blijkt uit data van JPMorgan Chase en Jefferies. Ain't seen nothing yet..?

Shell

Shell is vandaag het gesprek van de dag na een vernietigende uitspraak van de Haagse rechtbank gisteren. Wat wil: het concern moet van de rechter zijn CO2-uitstoot veel sneller terugdringen dan Shell zelf van plan was. Een en ander heeft vergaande implicaties, voor Shell zelf, de klanten van Shell én voor beleggers. Hoe dat zit, leest u bij Premium:

Nvidia onder de loep

Techfonds Nvidia bevindt zich in het hart van de technologische vooruitgang. De chipontwerper prijkt dan ook lang op het kooplijstje van de IEX Beleggersdesk en heeft Premium leden een fors rendement opgeleverd.

En dan is de vraag of het techbedrijf met zijn ijzersterke eerstekwartaalcijfers nog steeds koopwaardig is. Die analyse vindt u hier.

Gilead 

De IEX Beleggersdesk is volcontinu op zoek naar aantrekkelijke aandelen voor Premium leden. Als gevolg van Covid-19 staan farmaceuten sterk in de belangstelling. Reden voor Niels Koerts om Galapagos-partner Gilead eens langs de financiële meetlat te leggen. Buy, sell or hold: het antwoord vindt u hier.

Wall Street

De Amerikaanse arbeidsmarkt toont aanhoudend herstel van de Covid-19 dreun. De initial jobless claims daalden voor de vierde week op rij. Ook in de VS gaan steeds meer delen van de economie weer open, vooral van belang voor bedrijfstakken als de horeca en vrijetijdssector.

Nu hoeft goed economisch nieuws niet direct ook goed nieuws voor Wall Street te betekenen in deze tijd van ongekende Fed-stimulering, maar vandaag zien beleggers het in ieder geval positief in. 

Rentes 


Brede markt

  • De AEX levert per saldo 0,4% in op een wat matte handelsdag
  • Wall Street wint juist fractioneel op gunstige macrocijfers
  • De euro blijft stabiel versus de Amerikaanse dollar
  • De VIX kalft langzaam verder af richting standje gemüdlich
  • Goud daalt licht en zakt weer tot onder de $1.900 grens
  • Olie: WTI en Brent worden iets duurder
  • Bitcoin is de schrik weer te boven en is inmiddels alweer hersteld tot boven de $40.000.

Het Damrak:

  • De verzekeraars herstellen deels van de gisteren opgelopen koersverliezen, met Aegon (+ 1,3%) en NN Group (+ 1,5%) als koplopers.
  • ING Groep is stiekem aan een behoorlijke opmars bezig en schrijft 'zomaar' ruim 3% bij.
  • Just Eat Takeaway (-/- 0,4%) heeft het koersmatig maar lastig, de Beleggersdesk denkt er het zijne van.
  • Betalingsverwerker Adyen (-/- 1%) ligt koersmatig zwak: concreet nieuws was niet te vinden, verkopende grootaandeelhouders maken beleggers toch wat sceptisch.
  • De voor Shell (-/- 1,3%) negatieve uitspraak van de Haagse rechtbank dreunt nog na.
  • 'Staal is in trek: metaalspecialist AMG wint 4,2% en staalreus ArcelorMittal 4,5%.
  • Op de lokale markt zakt 's lands oudste uitgeverij, Koninklijke Brill, zomaar 4% weg.

Adviezen

  • Ageas: naar €48,60 van €44,90 en verkopen - Kepler Cheuvreux 
  • Retail Estates: naar €94 van €72 en kopen - Bank Degroof
  • Ahold Delhaize: naar €23 van €22 en houden - Credit Suisse
  • KBC Groep: €70 en houden - RBC Capital Markets

Agenda

28 mei Event Consensus
08:45   Frankrijk consumentenbestedingen apr  + 0,4% MoM
14:30   VS persoonlijke uitgaven apr  + 0,6% MoM
15:45   VS Chicago PMI mei    66

Martin Crum is senior beleggingsanalist. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Crum kan posities innemen op de financiële markten.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Martin Crum

Martin Crum is senior beleggingsanalist met meer dan twintig jaar beroepsmatige ervaring op de financiële markten, bij bedrijven als Euronext, Optiver en AEK. Als fundamenteel analist ligt zijn focus en voorkeur bij solide bedrijven met een stevige kasstroom. Sinds 2013 levert hij met zijn eigen bedrijf Beagsh Research & Trad...

Meer over Martin Crum

Recente analyses van Martin Crum

  1. 24 apr Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel
  2. 24 apr Plannen voor beurs-exit Allfunds mogelijk van de baan
  3. 23 apr Winsthalvering bij Randstad

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 27 mei 2021 18:12
    Groot gelijk , Kopen alles is spotgoedkoop .
    Dat zien die Yanks zekers goed, alles aan hun is altijd positiviteit zit in hun volkaards.
    Terwijl wij erg Calvijns zijn .niet genieten van , en vooral van is het niet te duur .
    Je kent het wel Ons bin zuunig .
    Trek die spaarpot maar eens open je krijgt toch geen Rente op je spaarrekening.
  2. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 27 mei 2021 18:14
    "The Sell in may" maand ligt alweer bijna achter ons. Zelf in de VS op recordjacht, dan ff die bang maak acties, vervolgens flink bijkopen en het plannetje van velen is weer geslaagd. En vooral adressen uit de sector deden het vandaag goed, die mogelijk baat hebben van eerdere rechtszaken als Urgenda en gisteren Shell. Zoals bv. Alfen, AMG, Sif en nog een aantal. Het viel me gewoon op ;-)
  3. forum rang 7 jan de vakman 27 mei 2021 18:22
    Het verhaal shell is natuurkijk wel een beschamende vertoning, nederland raakt de weg op klimaat gebied steeds meer kwijt, de hoogrendements gasvlam vervangen we voor elektrisch opgewekte warmte, hoe dom kun je zijn, alleen bij volledig groene stroom heeft dit enige zin, als je fossiel moet inschakelen dan kachelt je rendement zomaar 50% naar beneden, shell levert het schone aardgas,wat veel meer warmte levert dan alle elektrische toepassingen, in duitsland zorgt shell,door mee te bouwen aan de nieuwe gaspijp ervoor dat de oosterburen massaal van steenkool en bruinkool over kunnen stappen op het vele malen klimaat vriendelijker aardgas, de oosterburen peinzen niet over het vervangen van de vlam voor elektro, wat warmte betreft,omdat ze weten dat dit een mega domme stap is!!
    Klimaat aktievisten; stap naar den haag en brussel en eis dat de regeringen op giga snelheid, voor goede opslag systemen voor groene energie gaan zorgen, door veel betere batterijen, of waterstof opslag, eis mega veel onderzoek en stimulering in die richting, dan zet je zoden aan de dijk, nu verlam je alleen maar bedrijven en ontneemt hen de mogelijkheid om goed winst te maken, waarmee zij de broodnodige vergroening kunnen betalen, ons bedrijfsleven loopt voorop voor het klimaat, ga die achterlijke ruzie regeringen eens flink de pin op hun neus zetten!!
  4. mok 27 mei 2021 19:35
    quote:

    jan de vakman schreef op 27 mei 2021 18:22:

    Het verhaal shell is natuurkijk wel een beschamende vertoning, nederland raakt de weg op klimaat gebied steeds meer kwijt, de hoogrendements gasvlam vervangen we voor elektrisch opgewekte warmte, hoe dom kun je zijn, alleen bij volledig groene stroom heeft dit enige zin, als je fossiel moet inschakelen dan kachelt je rendement zomaar 50% naar beneden, shell levert het schone aardgas,wat veel meer warmte levert dan alle elektrische toepassingen, in duitsland zorgt shell,door mee te bouwen aan de nieuwe gaspijp ervoor dat de oosterburen massaal van steenkool en bruinkool over kunnen stappen op het vele malen klimaat vriendelijker aardgas, de oosterburen peinzen niet over het vervangen van de vlam voor elektro, wat warmte betreft,omdat ze weten dat dit een mega domme stap is!!
    Klimaat aktievisten; stap naar den haag en brussel en eis dat de regeringen op giga snelheid, voor goede opslag systemen voor groene energie gaan zorgen, door veel betere batterijen, of waterstof opslag, eis mega veel onderzoek en stimulering in die richting, dan zet je zoden aan de dijk, nu verlam je alleen maar bedrijven en ontneemt hen de mogelijkheid om goed winst te maken, waarmee zij de broodnodige vergroening kunnen betalen, ons bedrijfsleven loopt voorop voor het klimaat, ga die achterlijke ruzie regeringen eens flink de pin op hun neus zetten!!
    Betere reactie kan niet. Echte vakman!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links