Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom die bitcoin-tweet van Elon Musk een game changer kan zijn

Waarom die bitcoin-tweet van Elon Musk een game changer kan zijn

Het verbaast mij al tijden dat zeg maar de traditionele financiële industrie flirt met bitcoin en ook daadwerkelijk al producten en diensten heeft. Want aan het ene loket wordt u bedolven onder de duurzaamheidsmarketing en aan het andere loket wordt u letterlijk en figuurlijk bitcoin aangesmeerd.

Dit kan een game changer worden.

Hier die bewuste tweet. Bijna 350.000 reacties, als ik dit stukje maak.

Dinsdag viel mij dit nog op. Mooie timing, glimlachen ze nu vast bij Optimix. Precies hierom kan die tweet van Musk voor verandering zorgen. Tot aan het reusachtige BlackRock aan toe, want is de industrie niet een beetje hypocriet? Aan de ene kant duurzaam prediken en aan de andere handelen in bitcoin faciliteren.

Nou, ik heb dit blog nog niet af, of...

We gaan snel vandaag, hier is BlackRock al. Blijkbaar zijn er de nodige extra vergaderingen bij vermogensbeheerders, om mogelijk lastige vragen van pers en publiek voor te zijn. Ongelooflijk. Bitcoin en duurzaamheid is niet nieuw. Niemand lette er op en dan zet ineens Musk het op de kaart.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 11 jun Weinig te doen, maar veel gedoe 4
  2. 10 jun Acomo, dividend, super cycle, een Strong Buy en veel grafieken
  3. 10 jun U bent een rund als u met vermogensrendementsheffing stunt 3

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. 8ball 13 mei 2021 10:00
    Musk is "looking at other crypto's" doelt natuurlijk op Doge en misschien nog een paar andere altcoins waar nu volop fantasie in kan komen, Bitcoin is al over hoogtepunt heen (Ether heeft Bitcoin al zwaar outperformed laatste maanden), is nu voor boomers geworden en de meute kan weer op zoek naar kansrijke altcoins, mooi toch
  2. Tiesiex 13 mei 2021 12:27
    Maar Arend-Jan, de beste man vliegt naar de maan en weer terug, zo vaak hij kan, liefst ook naar Mars. Al z'n auto's rijden op alle soorten stroom opgeslagen in vervuilende batterijen, hij koopt voor dik een miljard aan BTC, laat z'n auto's ermee afrekenen, en zou dan opeens een helder moment hebben gehad dat coins toch niet zo milieuvriendelijk zijn? Ik geloof er geen bal van.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links