Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Hollandse Aandelenavond: Jos Versteeg

Hollandse Aandelenavond: Jos Versteeg

Binnenkort is het weer zover: dan organiseert IEX samen met BNP Paribas de jaarlijkse Hollandse Aandelenavond. Vijf beursexperts noemen elk drie Hollandse aandelen die zij kansrijk achten de komende tijd - en één aandeel dat wellicht het shorten waard is.

U kunt hierbij zijn! Gezien de voortdurende Covid-19-situatie is dit evenement alleen online te volgen via een livestream. Er zijn geen kosten aan verbonden. U ontvangt ruim vooraf instructies over hoe u de uitzending kunt volgen.

Klik hier om u aan te melden


Als opwarmertje voor deze avond blikken de experts terug op het afgelopen halfjaar op de beurs en hun tips van vorige keer. Jos Versteeg, aandelenanalist bij InsingerGilissen, verzorgt de aftrap.


 

Beroerde keuze

"Voor de Hollandse aandelenavond van oktober 2020 had ik een ongelukkige hand.

De grootste misser is dat ik Galapagos bleef aanbevelen. Dat aandeel is meer dan 60% gedaald sinds de Hollandse Aandelenavond van begin oktober 2020. De koers had toen al een flinke klap gehad nadat de FDA negatief besloot over het belangrijke medicijn filgotinib. Ik vond dat het aandeel voldoende was afgestraft en zag nog kansen voor de verdere pijplijn.

Er volgden helaas nog meer missers: het middel tegen artrose faalde en ook de belangrijke fase 3-studie ISABELLA werd stopgezet. Beleggers in Biotechnologie moeten tegen een stootje kunnen. Mijn opinie over de onderneming blijft desondanks: Aanbevolen.

Het is een belegging voor de lange termijn, maar ook een belegging voor de meer speculatief ingestelde belegger. Het zogenaamde Target Discovery Platform biedt nog altijd de kans op een voltreffer. Kanshebber is het Toledo-programma, maar dat zit nog in een heel vroege fase. De kans dat het misloopt is groot, maar als het slaagt is de prijs hoog.

De performance van Ahold Delhaize, een totaalrendement van -2%, verbaast mij. De onderneming heeft geprofiteerd van de pandemie, maar de performance van de hele sector is al lange tijd zwak. De markt werd aanvankelijk gedreven door technologie, maar vanaf eind vorig jaar deden vooral de cyclische sectoren als energie en financials het goed. Wij blijven Ahold Delhaize een aantrekkelijke belegging vinden.

SBM Offshore heeft het best gepresteerd met een totaalrendement van 17%, maar zelfs dat ligt nog ruim onder het rendement van de AEX (28%). Het concern presteert prima. Er kwamen nieuwe orders binnen en de markt ziet er veelbelovend uit. Ook voor SBM Offshore blijft mijn opinie: Aanbevolen.

We zien maar weer dat beleggen op korte termijn met maar drie aandelen geen succes is. Een verstandige belegger heeft een goede spreiding en wat meer geduld." 


 

Benieuwd naar de drie nieuwe tips van Jos Versteeg en van de andere experts op de Hollandse Aandelenavond? Zorg dat u er online bij bent op 27 mei!

Ik meld mij aan

 

BNP Paribas geeft onder andere Turbo’s uit waarmee u met een hefboom kunt beleggen in tal van aandelen van bedrijven van Nederlandse bodem. Kijk hier voor het overzicht van de beschikbare onderliggende waarden.

Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

 1. 03 jun Hardlopers nemen weer koppositie in
 2. 02 jun Experts: optimisme is weer een beetje terug, maar liefde voor Shell is bekoeld 10
 3. 01 jun Twee derde belegt in crypto

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 4finance 12 mei 2021 13:49
  Hallo Jos Versteeg; jij schreef: "De grootste misser is dat ik Galapagos bleef aanbevelen. Dat aandeel is meer dan 60% gedaald sinds de Hollandse Aandelenavond van begin oktober 2020"

  Je hebt je te veel door v/d Stolpe iets wijs laten maken. Besef goed dat veel mensen door jouw stukjes in GALA zijn gestapt. Ik ken v/d Stolpe vrij goed. Hij is te ver door gegaan en heeft ook te veel poker play gespeeld. Dit is het resultaat. Met GALA gaat het zeer waarschijnlijk niet meer goed komen. 2. gah 12 mei 2021 13:56
  Moet nog steeds denken aan de chimpansees in de dierentuin in NY. Ieder jaar wedstrijd tussen de apen en de beste analisten van de VS. Bijna ieder jaar winnen de apen. Zij gooien een pijltje op een bord met alle aandelen voor het komende jaar en geven daarmee hun mening. Zouden we in NL ook moeten organiseren. Hieruit blijkt eens te meer dat niemand weet wat er over een minuut gebeurd
 3. rolanski 12 mei 2021 16:28
  "Voor de Hollandse aandelenavond van oktober 2020 had ik een ongelukkige hand." Humor van de bovenste plank!

  Wel goed dat Jos Versteeg onderkent dat hij tegen beter weten in Galapagos bleef aanbevelen, zoals hij zelf schrijft. Cognitieve dissonantie heet dat in de psychologie, waar je je zeker als analist goed bewust van moet zijn.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links