Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Technologie voert daling aan: buy the dip?

Technologie voert daling aan: buy the dip?

Dat technologie hard daalt is niet zo raar met het inflatiespook. Dat de rentewaarden en defensials beter blijven liggen ook niet. Waarom commodity-waarden zo hard zakken is mij echter een raadsel. Eerlijk gezegd had ik Besi helemaal onderaan verwacht, maar dat behoort nog bij minst slechtste fondsen.

Enfin, de meest risicovolle technologie kent een symbool. Katie heeft het op Cathie voorzien:    

Dit is die Ark Innovation ETF. Dit is een dikke bear market.


Dit zijn de actuele posities. Het risico druipt er ook af... 


Hoe zit het dan met álle technologie? De door Alphabet, Amazon, Apple, Microsoft en Facebook gedragen Nasdaq 100 staat lager, maar dit is nog niet meer dan ruis.


Dit zijn de grootste dalers dit jaar:


De Philadelphia Semiconductor Index (SOX) dipt echter al:


Daar heb ik ook de componenten van en dat u even weet wat een mooi fonds ASML is (en de reden dat de AEX het dit jaar relatief zo goed doet) :


Dat geldt al helemaal de Nasdaq Internet Index:


Dan nu de hamvraag: kopen die technologiedip, als er minimaal -10% staat? Als u denkt dat Fed en ECB gelijk krijgen, ofwel dat inflatie tijdelijk is, de rente niet significant oploopt en de opkoopprogramma's nog jaren blijven draaien, dan kunt u dat doen. Verandert de markt van aard met rente en inflatie, dan is dat de vraag.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 11 jun Weinig te doen, maar veel gedoe 4
  2. 10 jun Acomo, dividend, super cycle, een Strong Buy en veel grafieken
  3. 10 jun U bent een rund als u met vermogensrendementsheffing stunt 3

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. MyFirstDime 11 mei 2021 11:11
    Over "principieel" gesproken, ik heb een bankrekening bij ING Belgie, en heb te horen gekregen dat ik geen bankoverschrijvingen naar crypto-gerelateerde bankrekeningen kan/mag maken. Mijn bankoverschrijving werd geweigerd, en in een telefoongesprek werd mij dit daarna verteld. Dus nu een andere bank zoeken.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links