Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

CAC40 index

Richting:Stijgend
Trendwijziging:+
Slotkoers:6.385,99
Steun:5.213,67
Weerstand:6.944,77
Steun 2:4.512,57
Weerstand 2:7.500,00

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • De Franse beurs (CAC40 index in Parijs) weet een consolidatie achter zich te laten. Met de uitbraak boven de voormalige weerstand is de oude uptrend hervat. De vorming van een nieuwe hogere koerspiek is positief. De Franse beurs (CAC40 index in Parijs) kan nu verder omhoog. Eerstvolgende barrière wacht nu in de buurt van weerstand 6.944,77 (gevormd op 4 september 2000). Rond dit niveau rekening houden met wat aanbod. Enkel een terugval onder steun 5.213,67 (bodem van 8 juni 2020) zou het beeld doen verzwakken.

  • De MACD geeft op lange termijn een positief signaal. (stijgt en beweegt boven 0).


  • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op lange termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op lange termijn omlaag.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Auteur: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

CAC 40 6.642,84 13:45
+3,32
+0,05%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links