Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koers Berkshire van Buffett loopt tegen plafond aan. Letterlijk!

Koers Berkshire van Buffett loopt tegen plafond aan. Letterlijk!

Ga er even goed voor zitten, want deze kende u nog niet. De koers van Berkshire Hathaway A, het fonds van Warren Buffett en Charlie Munger kan... en nu komt het... niet meer verder stijgen. Omdat de systemen van beursbedrijf Nasdaq dat niet behappen. Verzin het maar, daarom was er gisteren een handelsstop op 98%.

Hoe nu verder, want wat er ook gebeurt in de wereld, het laatste is wel een aandelensplitsing BRK.A. Copy paste, dit leest heerlijk weg. WSJ:

At the root of the problem is Mr. Buffett’s decadeslong refusal to execute a stock split of Berkshire’s Class A shares. The 90-year-old billionaire has signed birthday cards to friends with the message, “May you live until Berkshire splits,” according to Fortune magazine.

He has told that a lower price would bring unsophisticated short-term investors into the stock. “I know that if we had something that it was a lot easier for anybody with $500 to buy, that we would get an awful lot of people buying it who didn’t have the faintest idea what they were doing,”

Nasdaq heeft de boodschap ook al begrepen en past inderdaad de systemen aan. Dat gaat niet à la minute en tot die tijd kan de handel in BRK.A - doorgaans toch nog een paar duizend stukjes per dag - vaker stil komen te liggen. Is een paar ton voor een aandeel wat veel voor u: BRK.B handelt tegen $280,26.

Dit is het geïndexeerde en logaritmische plaatje van BRK.A (dat een herbeleggingsfonds is) versus de herbelegde MSCI USA Index zo lang als ik maar terug kan, ofwel oktober 1976. Ik heb de S&P 500 zo lang niet herbelegd terug, vandaar. In 1976 kocht u het aandeel nog voor $67 per stuk, maar dat wilt u toch niet weten.

Deze eeuw weten Buffett en Munger geen outperformance meer te halen. Dat is niet raar. Hun fonds is nu ruim $630 miljard en daarmee is het onmogelijk om nog kleine en leuke dingen te doen die het verschil kunnen maken.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Frank&Vrij 6 mei 2021 12:32
    Dag Arend Jan,
    Buffett was een geweldige belegger ..... tot 1995
    Sindsdien (al meer dan 25 jaar !) zijn z'n rendementen niet beter dan de SP500 en zijn z'n drawdows (verliezen) even groot geweest: hij verloor ook 50% bij de internetcrisis en 50% bij de bankencrisis.
    Helaas, niemand durft het te zeggen maar Buffett is al 25 jaar dood. Figuurlijk !
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links