Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

IEX Podcast: “We zitten dicht bij een belangrijke top”

IEX Podcast: “We zitten dicht bij een belangrijke top”

Het is weer vrijdag dus hebben we voor u een nieuwe podcast in de aanbieding. Wij bespreken op een luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen van de afgelopen week. Deze week hebben we te gast Andre Brouwers van het Beleggingsinstituut.

Centraal staat trading. Hij vertelt onder andere waar u als handelaar op moet letten. Daarnaast behandelen we uiteraard ook nog de eerstekwartaalcijfers.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De oplopende rentes
 • De blow out cijfers van big tech
 • Waarom Besi na de cijfers daalt
 • Trading
 • Unilever
 • Royal Dutch Shell
 • 2 lezersvragen
 • We blikken kort vooruit op volgende week 

Heeft u een leuke vraag aan ons? Stel hem dan hieronder in de reacties en wellicht beantwoorden wij hem in de podcast van volgende week.

Luister de podcast op Spotify, Google Podcasts of Apple Podcasts.

Niels Koerts is beleggingsanalist bij IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is sinds 2019 beleggingsanalist bij IEX. Al op dertienjarige leeftijd begon hij met beleggen, uitgerekend in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen wist wat verliezen was. Zijn passie voor beleggen heeft hier gelukkig niet onder geleden. In 2020 heeft hij zijn bachelor bestuurskunde ...

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

 1. 27 jul Twitter rekent op groeiversnelling
 2. 26 jul Signify: Dit moet u doen na de recente koersdaling
 3. 23 jul Slotcall: Wat gaat het hard 10

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. Maan Arkenbosch 30 april 2021 17:51
  Voorspellingen financiële markten-politiek voor 2021 (Afgegeven op 25-12-2020)

  Het oneindig drukpersen en schulden carrousel, zal een tol eisen en bevorderd feitelijk verdere milieu vervuiling en is contra productief, waardoor verdere klimaatlasten toenemen (China-V.S.India).
  Vooreerst zien wij al een forse inflatie in onroerend goed/grond/huurprijzen,aandelen, transportmiddelen, bepaalde zorg en zachte/harde grondstoffen, noodzakelijke diensten.
  Ook de aftakelende zorg is een gevolg van z.g.onzichtbare maar wel voelbare inflatie.
  De oplopende vergrijzing en werkeloosheid zal een forse claim leggen op de overheid begrotingen en dus schuld ophopingen.
  Door klimaat problemen/verdroging/wateroverlast, zullen de eerste levensbehoeften ook tot hogere inflatie leiden.
  Voor continenten, welke onvoldoende hun bevolking kunnen voeden en export restricties ondervinden, zal sociale onrust en bevolking vlucht, destructief op de westerse wereld ingrijpen.
  Historisch heeft een grote kloof tussen arm en rijk, tot oorlog/sociale onrust geleid.
  De koers van de Bitcoin, kan ingrijpen van de overheden veroorzaken,waardoor de edelmetaal prijzen fors verder zullen stijgen. .
  Om de zaak in balans te houden, *zullen rijken meer belasting moeten betalen en de landspolitiek zal de belasting-inning afwentelen op de gemeenten.
  *Zij willen geen harde valuta reset, omdat dit globaal tot financiële wanorde kan leiden.
  De aandelenmarkten zullen vanaf begin 2021 weinig van hun plaats komen, omdat veel “”optimisme” al in de koersen ruimschoots verdisconteerd is.
  Indien de aandelen-aankoop gekte desondanks, doorgaat, verwacht ik in het voorjaar 2021 een forse correctie op de aandelenmarkten en een mogelijke vlucht naar ""sachwerte"" en grondstoffen.
  Het MMT beleid heeft geen positieve toekomst en stimuleert niet meer consumptie.
  Indien de $ onderuit gaat is de climax een feit en zullen meerdere valuta-s vrij waardeloos worden, ruilhandel/bartertrade kan opkomen.
  De COVID pandemie, zal door mutatie-s langer aanhouden.
  Dat zal van invloed zijn op de toeristen industrie en Zuid E.U.landen.
  Het gaat faillissementen regenen en de banken zullen ondersteund moeten worden,want de politiek kan niet massaal doorgaan met drukpers-subsidies en verhogen van de schuldenberg.
  En wat met de zombie bedrijven?, die lijken op bedrijven uit het communistische tijdperk en hebben geen toekomst door steeds snellere automatisering en zorgen voor kapitaal vernietiging.
  De vraag is of de politiek/Centrale Banken overgaan tot (massaal) wegstrepen van oninbare schulden, echter dat tast het vertrouwen in de valuta/koopkracht nog meer aan.
  De Brexit kan binnen Engeland intern tot onvrede en opsplitsing leiden.
  Opgepast moet worden voor verdere Chinese spionage en technologische invloed, welke alleen tot doel heeft het Chinees imperialisme uit te breiden.
  Jongeren zullen zich steeds meer verzetten tegen het corrupte politieke beleid en wensen meer rechtvaardige inspraak.
  De tomeloze bevolkingsgroei in Azië, Midden Oosten en Afrika kan de natuur en het klimaat niet langer meer aan en dat gaat zich wreken.
  Het kan zijn, dat voorstaande filosofie, een langere tijdsduur kan hebben, echter de bevolking, zal in 2021, welvaart moeten inleveren en de voedselbanken zullen ondersteund moeten worden.

  Maan Arkenbosch is Financieel-economisch analist/Marktstrategie.
  Hij onderzoekt de gevolgen op financieel-economisch en politiek gebied, ontstaan door politieke (E.U.)besluiten. 25-12-2020
 2. forum rang 9 objectief 30 april 2021 18:03
  quote:

  Uppie schreef op 30 april 2021 16:53:


  Zelf ben ik totaal geen fan van podcast, maar wil graag de informatie tot mij nemen. Video zou fijn zijn, maar een samenvattend stukje text lijkt mij achteraf ook heerlijk. Zou dit in de toekomst mogelijk zijn?


  Lijkt me volkomen overbodig, tenzij je niet kunt horen.
 3. forum rang 9 objectief 30 april 2021 18:06
  quote:

  Maan Arkenbosch schreef op 30 april 2021 17:51:  Maan Arkenbosch is Financieel-economisch analist/Marktstrategie.
  Hij onderzoekt de gevolgen op financieel-economisch en politiek gebied, ontstaan door politieke (E.U.)besluiten. 25-12-2020  Als die persoon dat nogmaals bericht, dan zal hij niet lang meer f.e. analist blijven.
  (de toekomst is niet te voorspellen; denk aan de negatieve/nul rente)
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: IEX Podcast

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links