Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Rente op drempel van uitbraak

TA: Rente op drempel van uitbraak

Technisch  is de Nederlandse kapitaalmarktrente duidelijk aan het uitbodemen. De rente begint steeds duidelijker opwaarts te draaien. Goed nieuws voor de Nederlandse pensioenfondsen. Kunnen de pensioenen weer omhoog.

 

Maar aandelenbeleggers worden een peu nerveux. Het zal niet lang meer duren, of de kapitaalmarktrente staat weer boven de 0%. Beleggers vragen zich af of een verdere rentestijging het economisch herstel kan bruuskeren.

Einde 'gratis' geld in zicht?

Wopke Hoekstra moet snel in actie komen en nog snel wat miljarden binnenharken, want hij kan nu nog net over 'gratis' geld beschikken.

Ik beoordeel vandaag de van de Nederlandse kapitaalmarktrente, zowel op korte als op lange termiijn.

Maar eerst de AEX, die gisteren met het verkeerde been uit bed is gestapt. Want de inkt van mijn column van dinsdag - AEX-bodem wordt aangestampt - was nog niet droog, of de beurs knalde onder de steun van 706,10 punten.

Nederlandse beurs zakt onder eerste steun 706,10

De AEX-index valt hard terug binnen de grenzen van de stijgende trend. Nu de eerste steun van 706,10 punten is gesneuveld, kan de AEX de onderkant van het stijgende trendkanaal opzoeken.

De onderkant daarvan matcht met de volgende steun van 675,89 punten (de bodem van 19 maart). Weerstand ligt rond 728,00 punten (berekend koersdoel).
Verdere rentestijging nabij

De rentestijging is goed voor Nederlandse pensioenfondsen. De 10-jaars Nederlandse kapitaalmarktrente heeft de koerspieken tussen -0,40 tot -0,45% in opwaartse richting gebroken. Daarmee wordt de technische draai naar boven steeds manifester.

Technisch heeft de Nederlandse rente rond -0,32% (dieptepunt van maart) een hogere koersbodem weten te vormen. 

Korte termijn analyse: Nederlandse kapitaalmarktrente draait opwaarts

De 10-jaars Nederlandse kapitaalmarktrente is in de laatste correctie opgevangen door de voormalige weerstand. Hiermee blijft het technische beeld opwaarts gericht.

De eerste horde rond -0,09% (de top van 5 juni 2020) is al bereikt. Een doorbraak boven deze koerstop zou de draai naar boven bevestigen.

De steun vinden we op -0,32% (de bodem van 25 maart). Na een uitbraak boven de weerstand van -0,09% wordt 0,06% het volgende opwaartse koersdoel.


Lange termijn commentaar: Nederlandse kapitaalmarktrente naar 0%

De 10-jaars Nederlandse kapitaalmarktrente heeft de lange  dalende trend verlaten en laat weer hogere koersbodems op de grafiek achter.

Een doorbraak boven de weerstand van -0,09% (gevormd op 5 juni 2020) zou een verdere rentestijging waarschijnlijk maken. De steun ligt rond -0,67%.


l

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze beleggersdesk. De jarenlange ervaring van onze redacteuren samen met de inkoop van real time monitoren hebben onze kooptips een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van +23,96%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening zijn te vinden op de rendementen pagina.

Met IEX Premium heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 07 mei TA: Grondstoffen de lucht in. Ligt er inflatie op de loer? 132
 2. 05 mei Stormachtige wind, maar uptrend AEX is nog intact 174
 3. 04 mei Stagnerende chips 289

Reacties

148 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 ttroo 21 april 2021 09:41
  Lastig. VIXie wilt vandaag niet. ASML gaat in de ochtend Snel. Keurige cijfers. Helaas niet meer dan dat. Wordt het een mooie dag reversal vandaag? Cijfers beinvloeden de beursdag. Opgaande korte termijn trend lijnen worden gebroken, maar er staan nog te veel fondsen boven de opgaande korte termijn trend lijnen. Beren moeten dus door met slopen.

  Het is afwachten. Cijfers worden verwerkt. En dan zien we de richting duidelijker. Een herstelletje in de openings uren. Herstel moet doorzetten om overtuigend te zijn, maar het lijkt er op dat het herstel voorlopig aan het stagneren is.

  VIXie kan een snelle en felle reactie worden, met top standen op vrijdag / maandag. Eerst richting de 21 gaan en die veroveren. Dat is het 1e koersdoel voor de VIX.

  Rente's. US10Y definitieve uitbraak zet ik op 1.98. En daar zijn ze nog een stuk van verwijderd. Maar vanuit trading pompen ze er flink lucht uit. Dus zodra lucht er weer in komt, kan het weer snel gaan. Tussen station is de 1.75. Daar moeten ze eerst boven uit komen.

  Maar met een US10Y onder de 1.6 is het daar voorlopig afwachten op zuurstof.
 2. forum rang 4 Silk 21 april 2021 10:01
  Boring toch ... iedereen had het al voorspeld blijkbaar! ;)

  www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13375601...

  Als we op paasmaandag handel zouden hebben gehad dan lag het cirkel-3-tje veel hoger. Hebben we nu dus een mooie correctie achter de rug. In tijd en ook in prijs mooi vergelijkbaar. met de cirkel 2-3 ervoor.

  Dus nu klaar voor de laatste Up, die 5-jes en het 3tje! Getrokken door de chip traktor

  Tenzij we vanaf de maart 2020 bodem een grote wxy up aan het doen zijn. Dat past beter bij de DOW

  TrillionZillion distortion ... lastig te voorspellen.
 3. forum rang 6 mollowitz 21 april 2021 10:21
  quote:

  fred optie schreef op 21 april 2021 09:46:


  wachtern op de godsgruwelijke downmove.. de allesvernietigende moeder der moeders...


  Je weet hoeveel geld er in het systeem zit he? En je weet ook waarom asset prijzen stijgen toch ?

  Zolang er geen hyperinflatie is, zal het niet gebeuren Fred.
 4. meelezer111 21 april 2021 10:31
  quote:

  mollowitz schreef op 21 april 2021 10:21:


  [...]

  Je weet hoeveel geld er in het systeem zit he? En je weet ook waarom asset prijzen stijgen toch ?

  Zolang er geen hyperinflatie is, zal het niet gebeuren Fred.


  Dat is alleen wat je wenst. Natuurlijk kan je een enorme downmove krijgen zonder hyperinflatie. Dat is vaker gebeurd, en de kans is nu veel groter dan vroeger gezien de krankzinnige waarderingen.
  De lange termijn grafiek S&P is een parabolische stijging die nu bijna verticaal omhoog is gegaan, de krach van 2007 en 2000 zijn nauwelijks te zien.
148 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 

Trending

  Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
  #/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare