Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Voetbalaandelen knallen omhoog

Voetbalaandelen knallen omhoog

De voetbalwereld is vandaag in rep en roer. Twaalf voetbalclubs, waaronder Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Juventus en Liverpool, maakten vandaag bekend een Super League op te starten.

Met deze nieuwe league is een bedrag gemoeid van €3,5 miljard. De belangrijkste kritiek is dat deze nieuwe competitie alleen toegankelijk is voor de grootste Europese voetbalclubs en dat ze er niet uit kunnen degraderen.

Beursgenoteerde voetbalclubs, waaronder Juventus (+14%) en Manchester United (+10% voorbeurs) knallen omhoog. Simpelweg omdat de nieuwe competie veel meer geld oplevert dan de Champions League en meer financiele zekerheid biedt.  

Niels Koerts is beleggingsanalist bij IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze beleggersdesk. De jarenlange ervaring van onze redacteuren samen met de inkoop van real time monitoren hebben onze kooptips een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van +23,96%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening zijn te vinden op de rendementen pagina.

Met IEX Premium heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is sinds 2019 beleggingsanalist bij IEX. Al op dertienjarige leeftijd begon hij met beleggen, uitgerekend in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen wist wat verliezen was. Zijn passie voor beleggen heeft hier gelukkig niet onder geleden. In 2020 heeft hij zijn bachelor bestuurskunde ...

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 07 mei Slotcall: Tegenvallend banenrapport, AEX nieuw record 4
  2. 07 mei GBL: Achterblijver op de beurs 2
  3. 07 mei IEX Podcast: Sell in May and go away? 11

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Felix07 19 april 2021 16:09
    Die voetbalclubs trekken dit onzalige plan vanzelf weer in. De Duitsers en de Fransen doen al niet mee, dus dan mis je al de beste clubs van Europa (Dortmund, Bayern, PSG). Bovendien hebben de nationale bonden maximale leverage door deze clubs uit te sluiten van de nationale competities, en de spelers van deelname in nationale elftallen. De politiek heeft zich ook al uitgesproken, evenals de fans. De timing is bovendien beroerd: in deze tijd waarin menig fan geen geld heeft om uberhaubt naar het stadion te komen, zoiets te lanceren met het overduidelijke doel om nog meer te verdienen, getuigt van weinig gevoel.
    Verder wat Gery Neville zegt (aanrader!): www.youtube.com/watch?v=GP05EDm9EB8
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 

Trending

Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare