Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ontex +6%

Ontex +6%

Op de Belgische beurs staat vandaag Ontex (+6%) in de schijnwerpers. De geplaagde luierfabrikant gooit het roer om en draagt zes nieuwe leden aan voor de raad van bestuur. Interessant is dat ook de investeringsmaatschappij GBL zich ermee bemoeid.

GBL, dat een belang van 20% heeft in Ontex, draagt Jesper Hojer voor. Hij was in het verleden CEO bij de Lidl. De laatste tijd was er veel kritiek op GBL, omdat de de investeringsmaatschappij niets van zich liet horen.

Het is overigens niet de eerste keer dat er veranderingen in de top worden aangebracht. In december nam Esther Berrozpe het stokje over van de toenmalige CEO Bouaziz. Allemaal in de hoop dat de rust binnen het bedrijf zou terugkeren.

Dat is tot op heden nog niet gelukt. Berrozpe kwam bij de publicatie van de jaarcijfers niet met een concreet plan van aanpak om de krimpende omzet een halt toe te roepen. Dit kwam haar op de nodige kritiek te staan. Ondanks deze positieve beursdag, koerst het aandeel nog altijd rondom het laagste niveau sinds de IPO in 2014. 

Niels Koerts is beleggingsanalist bij IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze beleggersdesk. De jarenlange ervaring van onze redacteuren samen met de inkoop van real time monitoren hebben onze kooptips een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van +23,96%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening zijn te vinden op de rendementen pagina.

Met IEX Premium heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is sinds 2019 beleggingsanalist bij IEX. Al op dertienjarige leeftijd begon hij met beleggen, uitgerekend in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen wist wat verliezen was. Zijn passie voor beleggen heeft hier gelukkig niet onder geleden. In 2020 heeft hij zijn bachelor bestuurskunde ...

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 07 mei Slotcall: Tegenvallend banenrapport, AEX nieuw record 4
  2. 07 mei GBL: Achterblijver op de beurs 2
  3. 07 mei IEX Podcast: Sell in May and go away? 11

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 

Trending

Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare