Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

ABN Amro +3%

ABN Amro +3%

ABN Amro opent ruim 3% hoger op het bericht dat er een schikking plaatsvindt voor de rol van de bank in een witwasschandaal. Het gaat om een bedrag van €480 miljoen. 

Dat is iets minder dan ING (€775 miljoen) voor een soortgelijke zaak moest betalen. Daar staat tegenover dat ABN Amro ook een maatje kleiner is. Deze boete valt hoger uit dan verwacht, maar nu is er wel duidelijkheid. Dat laatste is voor de markt altijd zeer belangrijk.

De IEX-Beleggersdesk zei eerder al dat de boete niet hoger moest uitvallen dan €500 miljoen, omdat dit anders impact zou kunnen hebben op de hoogte van de dividenduitkering. Vanuit dat oogpunt is die €480 miljoen dus een meevaller.

Niels Koerts is beleggingsanalist bij IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze beleggersdesk. De jarenlange ervaring van onze redacteuren samen met de inkoop van real time monitoren hebben onze kooptips een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van +23,96%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening zijn te vinden op de rendementen pagina.

Met IEX Premium heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is sinds 2019 beleggingsanalist bij IEX. Al op dertienjarige leeftijd begon hij met beleggen, uitgerekend in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen wist wat verliezen was. Zijn passie voor beleggen heeft hier gelukkig niet onder geleden. In 2020 heeft hij zijn bachelor bestuurskunde ...

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 14 mei Slotcall: Correctie van korte duur 7
  2. 14 mei IEX Podcast: rentes, crypto's en Pharming 13
  3. 14 mei Road to success: Het kwantitatief aandelenmodel 1

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. info_124 19 april 2021 12:45
    En wederom betaalt de aandeelhouder ( en vaak via pensioenfondsen, verzekeraars en spaarbanken ook de NLe burger) voor het misdadig gedrag van de top van een bank. Simpel: verhalen op de verantwoordelijken = uitvoerders en de mee-weters resp. de top-verantwoordelijken. Zalm c.s. een tijdje wasknijpers maken, en t.z.t. terug naar een huurflatje op een 2e hands fiets zou veel van dit gedrag voorgoed voorkomen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links