Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Tech met de billen bloot

TA: Tech met de billen bloot

Nu het cijferseizoen op gang komt, moet tech kleur bekennen.

Wall Street blijft de aandacht trekken met voortdurend nieuwe all-time highs voor de Dow Jones, de S&P500 en sinds vorige week ook de Nasdaq 100 index, de kleinere Amerikaanse technologiebeurs.

De Nasdaq Composite index, de hoofd techbarometer staat nog nipt onder het oude all-time high rond 14.175,12 (top van 16 februari).

Cijferseizoen moet duidelijkheid geven

Nu het cijferseizoen op gang komt, moeten beleggers met de billen bloot. Want nu moet blijken of de recente koersrecords gedragen worden door de nieuwe winstcijfers. Sommige analisten verwachten dat de winst van bedrijven in de S&P 500 in het eerste kwartaal met 30% zijn gestegen.

Vandaag bekijk ik technologie aan de hand van beide Nasdaq-indices en de halfgeleiderindex SOX.

Nasdaq Composite index test weerstand 14.175,12

De Amerikaanse technologiebeurs, de Nasdaq Composite index, verbetert wat nu de correctieve fase opwaarts is verlaten.

Om verder te verbeteren, is een doorbraak boven de weerstand van 14.175,12 punten (de top van 16 februari) noodzakelijk. De steun ligt rond 12.786,81 punten (de bodem van 25 maart).

Na een uitbraak boven de weerstand van 14.175,12 punten wordt 16.500 het volgende opwaartse koersdoel.


Nasdaq 100 index hervat opmars

De Nasdaq 100 index, de kleinere Amerikaanse technologiebeurs, heeft de vroegere weerstand net gebroken. Deze doorbraak is nog te klein om een nieuwe verbetering aan te geven.

Een harde voorwaarde voor een belangrijke verbetering van het technische plaatje is dat de Nasdaq 100 index er in slaagt om boven deze oude horde te blijven. Dan mogen we een positief koersverloop verwachten richting 15.500 punten (berekend koersdoel).

Steun ligt op 12.627,92 punten (bodem van 25 maart).


SOX-index  vormt een hogere bodem, boven voormalige koerstoppen

De SOX-index, die het koersverloop van de grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie weergeeft, klimt uit het dal. De recente daling zorgt ervoor dat de SO- index een hogere bodem kan vormen boven enkele oude koerstoppen.

Zolang de index hierboven weet te blijven, handhaven we onze (gematigd) positieve visie.

Steun ligt op 2.881,01 punten (de bodem van 25 maart). Weerstand wacht rond 3.750 punten (berekend koersdoel).

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze beleggersdesk. De jarenlange ervaring van onze redacteuren samen met de inkoop van real time monitoren hebben onze kooptips een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van +23,96%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening zijn te vinden op de rendementen pagina.

Met IEX Premium heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 07 mei TA: Grondstoffen de lucht in. Ligt er inflatie op de loer? 132
 2. 05 mei Stormachtige wind, maar uptrend AEX is nog intact 174
 3. 04 mei Stagnerende chips 289

Reacties

83 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 oboema wannabe 19 april 2021 09:32
  Nieuwe futs voor de liefhebber

  ----

  Eurex Micro Exchange-traded Futures contracts are available to trade starting EUREX Market Open: April 19, 2019 - 1am Chicago (CST)

  Micro-DAX futures
  Micro-EURO STOXX 50 futures

  Micro-DAX (Exact All-In Cost) > All Fees Included = €0.29
  Micro-EURO STOXX 50 (Exact All-In Cost) > All Fees Included = €0.25
 2. forum rang 6 ttroo 19 april 2021 10:19
  Hmm. Er broeit iets. VIX zet ik vandaag op 17.6. En pre market doen ze 17.01. Dat kan een enthousiaste pre market stand zijn. Maar het verschil is een heel stuk kleiner geworden. Morgen een verlaging naar 17.2. En met deze pre market standen kan een aanval in de VIX elk moment gaan plaats vinden. En dat mag ook wel. Ze staan veel te lange tijd laag. De downtrend kon ze naar beneden blijven drukken. Om ons heen kijkend in de wereld. Iran gaat voor 60% verrijken. Niet de beurs. Niet de Rijkeren. Maar gewoon Uranium. Dat is andere koek. En dat is wat anders dan de 3% Verrijking. Rusland sluit gewoon een zee straat af. Anno 2021. Het kan. Ja. Het kan. En ze doen het. China timmert door en door aan de Chinese High Tech en blijft Taiwan plagen. Amerika heeft genoeg plagen. In eigen land. Van links. Van rechts. Van drugs. Van Elkaar verrijken. Van de wereld. Die stouter wordt. En dat met een zwakkere kracht aan de macht. Althans zo zien ze het. Blijven geld pompen. Realiteit is uit het oog verloren. Bitcoin hammered. Geld dat alleen maar meer waard wordt. Welk sprookje is dat? Als u 100 euro in uw portemonnee heeft, dan wordt dat morgen echt niet meer. (En overmorgen trouwens ook niet). Maar de centrale banken hebben zelf de coins een weg geboden. Ze hadden het of moeten verbieden of duidelijk moeten aangeven dat het een speculatief produkt is. Niet na jaren. Ze hebben ooit in het verleden wel wat gezegd, Centrale banken, maar kwamen niet over. Maar wat wil je met al dat gedrukte geld. Millions. Billions. Trillions. Tiental Trillions. Tja. Als dat al uit zich zelf geen hyper inflatie is. En het volk heeft nog steeds te weinig. Een duidelijke Centrale Bankiers fout. Centrale Banken ondersteunen beurzen in het kader van banen. Maar bedrijven op die beurzen hebben maar 1 doel. Aandeelhouderswaarde. Kortom de doelen zijn tegenstrijdig. VIXie is klaar om te gaan "Rock and Rollen'.
 3. forum rang 6 ttroo 19 april 2021 11:52
  VIXie zet pre market door naar 17.12. AEX ietsjes verder in het rood. Mittal. Vandaag geen up swing. Besi is glans verloren de laatste dagen. ASML kan niet doorzetten. Opvallend. Komen ze woensdag niet met cijfers? Shell. Rood. Opvallend. Wat mij betreft een grote buy. Zeker op de middel lange termijn. Maar als de VIX los gaat en alles gaat zakken, dan zal Shell mee gaan. Randstad. Mooie swing naar de 65 euro gedaan. Nu de winstnemingen. Galapagos is een geweldige buy. Maar in de AMX schitteren ze veel minder dan in de AEX. Alhoewel schitteren in de AEX. Het was een vallend raket. Eerst als een raket omhoog. En daarna als een raket omlaag. Dat hebben we helaas te vaak gezien met beloofde Hollandse fondsen. Europa moddert wat aan richting de opening van de Amerikaanse beurzen. En dat duurt nog wel een tijdje. Een middag dipje kan Europa verder doen laten zakken. Heel langzaam het modder in.
 4. forum rang 5 b.west.invest 19 april 2021 12:51
  quote:

  ttroo schreef op 19 april 2021 11:52:


  VIXie zet pre market door naar 17.12. AEX ietsjes verder in het rood. Mittal. Vandaag geen up swing. Besi is glans verloren de laatste dagen. ASML kan niet doorzetten. Opvallend. Komen ze woensdag niet met cijfers? Shell. Rood. Opvallend. Wat mij betreft een grote buy. Zeker op de middel lange termijn. Maar als de VIX los gaat en alles gaat zakken, dan zal Shell mee gaan. Randstad. Mooie swing naar de 65 euro gedaan. Nu de winstnemingen. Galapagos is een geweldige buy. Maar in de AMX schitteren ze veel minder dan in de AEX. Alhoewel schitteren in de AEX. Het was een vallend raket. Eerst als een raket omhoog. En daarna als een raket omlaag. Dat hebben we helaas te vaak gezien met beloofde Hollandse fondsen. Europa moddert wat aan richting de opening van de Amerikaanse beurzen. En dat duurt nog wel een tijdje. Een middag dipje kan Europa verder doen laten zakken. Heel langzaam het modder in.

  Wat betreft ASML , is dit wel een interresante .
  seekingalpha.com/article/4419545-why-...
  Randstad komt woensdag met de cijfers , deze zullen minder goed zijn dan vorig jaar eerste kwartaal .
  Lang niet alle takken van sport doen het goed ( info van de CEO van 1 van de top 10 uitzenders in NL ),
  dat is het geval bij de andere uitzender .
 5. forum rang 6 ttroo 19 april 2021 12:55
  Hmm. VIXie gaat door met groen. 17.2 nu. En een after lunch dippie in de AEX. Dit ziet er niet goed uit. VIXie breekt met de huidige koers morgen uit de downtrend. Nasdakkie future doet een Naszakkie. Gaat er iets knakken? En niet zo'n klein beetje ook. EUR USD is weer lekker aan het stijgen. Behang dollars. Ook dat werd tijd. EUR USD is door de 1.1975 / 1.20 barriere. Op weg naar de 1.22 / 1.23 en dan doorbreken naar nog lagere waarders voor de dollar. De maandag wordt zo ineens een hele interessante beurdag. Veel ontwikkelingen in de markten. Het cijfer seizoen gaat beginnen. Hoe worden de verwachtingen voor komend kwartaal? En hoe overvalued zijn de te rapporteren bedrijven? En hoeveel omzet wordt gegeneerd door hogere prijzen en hoeveel omzet wordt gegeneerd door hogere volumes?
83 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 

Trending

  Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
  #/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare